Oliveo Kontakt | Train de Trainer - Loopladder

Deze video is onderdeel van het Train de Trainer project van Oliveo Voetbal. Doel van het Train de Trainer project is om de vele vrijwilligers die helpen bij de training van Oliveo op een visuele manier oefenstof aan te reiken en informatie te geven waar tijdens de training op gelet moet worden. 

Youtube filmpje

In aflevering 1 de loopladdertraining. Waar moet je als trainer op letten als spelers de loopladderoefeningen doen. Wanneer kinderen op jonge leeftijd gecorrigeerd worden en hun manier van hardlopen zodoende verbeteren is het risico op blessures op latere leeftijd significant lager. Uiteraard kan het corrigeren van de loophouding ook bijdragen aan toename snelheid en snel voetenwerk, wat weer een voordeel heeft bij de voetbaltechniek. Door het gebruiken van de loopladder zie je de coordinatie van zowel jonge maar ook oudere spelers toenemen. 

Naast het benadrukken van de correcte loophouding waarbij met name gelet wordt op stand voet en knie en het meebewegen van de armen, zie je ook een aantal loopladdervariaties. Er zijn ook een aantal oefeningen te zien met bal, waardoor de loopladder training ook voor voetballers toch een leuke bezigheid wordt. 

Bij Oliveo wordt de jongste jeugd getraind met het motto: baas zijn over de bal. De trainingen zijn primair gericht op het ontwikkelen van technische vaardigheden en de loopladder is hier een vast onderdeel van. Echter de loopladder wordt ook gebruikt bij hersteltrainingen. De basisoefeningen zoals skipping en tripling in de loopladder zijn een van de eerste onderdelen die getraind worden wanneer een speler terugkomt van een blessure, maar ook in latere fases van de hersteltraining kan de loopladder gebruikt worden als onderdeel van de zogenaamde 
"complex-training". Ook wordt de loopladder regelmatig gebruikt in conditionele oefeningen en vanzelfsprekend bij het trainen van startsnelheid en sprintsnelheid. 

We hopen dat trainers, spelers en ouders dankzij deze video het belang van de loopladdertraining inzien en dat dit bijdraagt aan de voetbalontwikkeling van alle Oliveo voetballers.

Overig clubnieuws van Oliveo Kontakt