Oliveo 1 | Oliveo en DSVP zetten ‘brilpotenstand’ op scorebord

Afgelopen dinsdag stond de tweede en laatste wedstrijd van het tweeluik tussen DSVP en Oliveo op het programma. De eerste wedstrijd was geëindigd in een eclatante zege voor de equipe van trainer Martin de Mooij. Het werd 3-0 op het hoofdveld van sportpark De Groene Wijdte. De wedstrijd was niet zonder opmerkzaamheden, zo kreeg de keeper van DSVP al snel rood en raakte Jim Jensen helaas ernstig geblesseerd. DSVP was er dinsdag veel aan gelegen het blazoen weer wat op te poetsen. Een spannende wedstrijd die op het scherpst van de snede werd gespeeld, ontspon zich rond acht uur voor de kantine van Oliveo.

Nieuwe trainer de Mooij kan ook een aardig balletje raken

Oliveo speelde deze dinsdag in een opstelling die op zeven plaatsen gewijzigd was ten opzichte van zaterdag.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Adrichem, Woutersen, Van Wichen, Kleij, Milolaza, Brouwer, Luscuere, Van Duinen(Hoogland), Bijnsdorp, Bentvelzen

DSVP begon scherper aan de wedstrijd dan Oliveo. Eén ding lieten de buren gelijk duidelijk merken, vandaag werd de huid duur verkocht. Elk duel werd 100% aangegaan en door het ferme spel van twee kanten was de eerste fase onaantrekkelijk.
Oliveo probeerde op te bouwen maar werd vaak vroeg vastgezet door de aanvallers van DSVP. DSVP beperkte zich tot de lange bal maar had wel wat veldoverwicht. Oliveo deelde als eerste wat speldenprikjes uit en schoot twee maal op goal van DSVP.
DSVP vergat rond de 20ste minuut om te scoren. Na balverlies van Wessel Kleij counterde DSVP via Jensen. Zijn inzet belandde echter aan de binnenkant van de paal. Even later was het wel raak voor DSVP. Een mooie aanval belandde wederom bij Jensen en die wist ditmaal wel raak te prikken. Het enige wat Oliveo daar tegenover stelde in de eerste helft was een kopbal van Van Adrichem op de lat en wat losse flodders rond het zestienmetergebied.

Van Adrichem was het dichts bij een treffer voor Oliveo de eerste helft, zijn kopbal belandde op de lat

Na rust was het Oliveo dat veldoverwicht had. DSVP liep steeds wat verder achteruit en de tweede ballen vielen meer en meer uit in het voordel van de blauw-witte zebra’s. Via Bijnsdorp en Brouwer kreeg Oliveo twee mogelijkheden om tot scoren te komen. De keeper was echter alert. Nadat ook Bentvelzen een kans kreeg - één op één tegen de keeper - leek de doelwachter van DSVP man of the match te worden, want ook deze inzet werd met een katachtige reflex gepareerd. Met de inbreng van Robin Hoogland voor Niels van Duinen speelde trainer de Mooij zijn laatste troefkaart. Hoogland liet zich gelijk gelden gedurende zijn invalbeurt. Hij schoot vlak voorlangs en leverde de linksback van DSVP aardig wat kopzorgen op(letterlijk en figuurlijk na een flinke botsing in het doelgebied).
Oliveo leek ondanks het overwicht niet meer te gaan scoren totdat Woutersen de ban brak. Een afgeslagen voorzet belandde zo voor zijn voeten. De stopper twijfelde geen moment en joeg het leder tegen de touwen. Oliveo kreeg nog een kans op meer maar Bentvelzen leverde zijn voorzet net niet goed af na één van zijn goede acties.

Woutersen was voor het eerst trefzeker voor het eerste van Oliveo, hij moet trakteren. Hier in duel met de spits van DSVP Hussaini

De 1-1 stand bleef op het scorebord staan en waarschijnlijk was dit ook de meest terechte uitslag gezien het spelbeeld. Een leuke en harde doch sportieve wedstrijd waarin het spel op en neer golfde. Zo willen we er nog wel meer zien dit seizoen, dan graag met één goaltje meer voor de zebra’s!

 

Foto's via www.daviddilling.com