Oliveo 1 | Oliveo krijgt deksel op de neus tegen Laakkwartier

Oliveo heeft zichzelf afgelopen zondag een slechte dienst bewezen door 2-4 te verliezen van Laakkwartier. De equipe van trainer Martin de Mooij ging ten onder in een redelijk gelijkopgaande wedstrijd. Laakkwartier was scherper in de afronding en Oliveo gaf de doelpunten wel erg gemakkelijk weg aan de Haagse bezoekers. Met een jammerlijke nederlaag als gevolg.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Oort, Brouwer, Woutersen, Kleij, Van Adrichem, Luscuere, Paanakker(Remmerswaal), Vloemans(Voois), Bijnsdorp, Hoogland(Van der Pol)

Oliveo trad vandaag aan zonder de geschorste Van Wichen (vorige week rood) en de nog geblesseerden Bentvelzen en Milolaza. De enige wijziging ten opzichte van vorige week was echter het wegvallen van Van Wichen. Milolaza en Bentvelzen zijn al langer afwezig.

De wedstrijd was koud van start of Laakkwartier wist al een goal te maken. Laakkwartier onderschepte de bal rond de middenlijn na een foutieve Oliveo-pas. De sterke spits van Laakkwartier kreeg - met zijn gezicht naar het Oliveo-doel- net te veel ruimte en wist daar wel raad mee. Een mooie punter belandde in de hoek achter keeper Duijvestijn.
Gelukkig trok Oliveo de stand snel weer gelijk. Bijnsdorp werd (net als vorige week) gelanceerd door Hoogland. Ook Bijnsdorp wist wel raad met dit buitenkansje. Hij schoof de bal onder de uit stormende keeper door en schoot zijn 3e van het seizoen binnen.  Oliveo had meer balbezit in het vervolg van de eerste helft, echter was het Laakkwartier dat het meest gevaarlijk werd via verschillende counters. Hoogland, Luscuere en Vloemans wisten niet te profiteren van de geboden vrijheid rond het 16-metergebied van Laakkwartier.  Laakkwartier wist even later wel weer te scoren.  Via één steekpas stond de spits van de Laakkwartierbewoners vrij voor keeper Duijvestijn. De spits schoot ditmaal tegen de paal, echter was de linksbuiten van de rood-wit-zwarten ook meegelopen. Deze was Brouwer net te vlug af en tikte de bal in de kruising.

Vloemans vecht een duel uit met zijn bewaker

Met de 1-2 ruststand leek er nog niets aan de hand, er waren in de eerste helft namelijk drie a vier goede mogelijkheden gecreëerd. Het geloof was er dat deze mogelijkheden gedurende de tweede helft wel omgezet zouden worden in goals.

Tijdens de tweede helft het zelfde spelbeeld. Oliveo zette Laakkwartier vast. Zo kon alleen de lange bal gehanteerd worden. Dat deed Laakkwartier echter zeer effectief. Oliveo kon gedurende de eerste vijftien minuten in de tweede helft nog geen vuist maken. Wederom was het Laakkwartier dat als eerst tot scoren kwam. Na balverlies op de linksbuitenpositie(!) lag de bal binnen drie passes in ‘het mandje’. Een mooie en effectieve counter van Laakkwartier waarbij het verdedigend weer niet helemaal lekker stond aan de zijde van Oliveo. 

Oliveo creëerde een handjevol halve mogelijkheden maar echte kansen waren er niet te zien op sportpark De Groene Wijdte. Tot Voois een mooie steekpas wist te verzilveren. Ineens was het 2-3 met nog ongeveer 8 minuten te spelen. Laakkwartier maakte vanaf de aftrap ongeveer weer gelijk. De Hagenezen raakten eerst de paal en vervolgens vond de leidsman dat Kleij een onreglementaire sliding maakte op een aanvaller van Laakkwartier. Dit binnen de beruchte lijnen, en zo was het binnen no-time 2-4 uit de bijbehorende strafschop. Op videobeelden van onze vaste video-reporter David Dilling is overigens goed te zien dat de leidsman er naast zat. Oliveo had weinig recht tot klagen, eerst maar eens wat scherper verdedigen!

Van Adrichem wordt van de sokken gelopen

Zo mag na afgelopen zondag geconstateerd worden dat het spel redelijk tot goed is tijdens bepaalde fases van de wedstrijd. Alleen werden er vandaag op cruciale plaatsen duels niet gewonnen. Koppel dat aan de ineffectiviteit van de zebra’s en je krijgt een mooie ‘mix voor een nederlaag’. Het seizoen is nog jong en duurt nog lang, als dezelfde strijdlust en motivatie opgebracht kan worden gedurende het hele seizoen dan is het een kwestie van tijd voordat dit genoeg punten gaat opleveren!

Volgende week reist Oliveo af naar Den Haag, ODB is dan de tegenstander.

Voor een video-verslag van het enerverende duel, klik hieronder! Wederom mogelijk gemaakt door David Dilling.