Oliveo 1 | Onzorgvuldig Oliveo boekt eenvoudige zege op WIK

WIK kwam afgelopen zondag naar Pijnacker om 90 minuten lang strijd te leveren en ballen tegen te houden. Het was aan Oliveo om een gaten te vinden in de opgetrokken muur. Dit lukte na een onzorgvuldig begin aardig. Uiteindelijk schakelde Oliveo na een riante voorsprong weer een tandje terug. Dit vooral uit het fysieke oogpunt. De frustraties liepen hoog op bij de Hagenezen en zeker na de flinke achterstand werd de woede gebotvierd op de veel sterkere Oliveanen. De 5-1 eindstand reflecteerde de verhoudingen in het veld aardig en Oliveo blijft zo netjes (maar op gepaste afstand) in het spoor van Graaf Willem 2 VAC en koploper Laakkwartier.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Oort, Van Wichen, Brouwer, Kleij (Van Duinen), Van Adrichem, Luscuere, Paanakker, Bentvelzen (Remmerswaal), Bijnsdorp (M. Paanakker), Vloemans

WIK trad aan in een 4-3-3 opstelling, dit was net anders dan geanticipeerd door Oliveo en dus begon de wedstrijd rommelig. WIK had besloten vanaf het begin druk te zetten maar kwam er al na tien minuten spelen achter dat dit toch niet het juiste strijdplan was. Dit resulteerde in een WIK met twee gezichten. De helft van het team liep naar voren om druk te zetten, de andere helft zakte in. Oliveo profiteerde al snel van de gaten die vielen. Na een aantal kansrijke aanvallen kon Paanakker aanleggen voor een corner. De bal werd door verschillende spelers beroerd alvorens hij bij Van Wichen terechtkwam. Hij schoot (een identieke goal aan die van Bentvelzen vorige week) van dichtbij hard binnen. Een vroege voorsprong voor Oliveo. Hierna kreeg Oliveo zoals wel vaker twee a drie goede mogelijkheden om verder uit te lopen. Het schortte aan zowel de eindpass als de afronding, anders had Oliveo al eerder afstand genomen van de Hagenezen.

Robbert Brouwer probeerde het spel te verdelen van achteruit

WIK gaf zich allerminst gewonnen. Elke bal die onderschept werd, werd hard en hoog naar voren geschoten op de lopende spitsen. Dit bleek de formule voor succes. Een miscommunicatie tussen Van Oort en doelman Duijvestijn zorgde ervoor dat de doorgelopen spits van WIK de 1-1 kon aantekenen. Dit vlak nadat Oliveo op voorsprong was gekomen. Helaas dus weer geen clean sheet voor Oliveo vandaag. De draad werd weer netjes opgepakt. Oliveo liet de bal rond gaan en wachtte op een gaatje. WIK zakte nu definitief in en wijzigde dus het strijdplan. Er was geen sprake meer van het trainer cliché ‘hoge druk’. Doordat de bal soms net op een te laag tempo heen en weer werd gespeeld en de middenvelders vaak overgeslagen werden, duurde het even voordat Oliveo de 2-1 maakte. Gelukkig kwam deze er voor rust toch nog. Bentvelzen liet de linksback zijn hielen zien. Aangekomen in het zestienmetergebied werd hij omver gelopen door de centrale verdediger van WIK. De leidsman kon de situatie goed beoordelen en gaf een strafschop. Kleij verzilverde deze door de doelwachter van WIK de verkeerde hoek in te sturen.

Wessel Kleij was weer eens trefzeker via een strafschop

In het vervolg van de eerste helft moest Oliveo nog een strafschop krijgen. De directe tegenstander van Vloemans wilde reeds in de 30ste minuut van shirtje ruilen, helaas durfde de leidsman het niet aan om ook een tweede strafschop te geven. Zo bleef het maar 2-1. Vlak voor rust gaf Oliveo nog een joekel van een mogelijkheid weg. Van Oort rekende niet op een doorgeschoten bal en zijn directe tegenstander liep zo op Duijvestijn af. Gelukkig ging deze bal er niet in. De catacomben van stadion De Groene Wijdte werden opgezocht met de 2-1 tussenstand.

Bentvelzen met een voorzet na één van zijn kenmerkende acties

Na rust speelde Oliveo zich algauw naar een veilige voorsprong. Bentvelzen was weer in vorm en maakte zelf de 3-1 en de 4-1. Tweemaal omspeelde hij zijn vaste bewaker en schoot hij van dichtbij met scherp. Zo was de wedstrijd na ongeveer 55 minuten gespeeld en waren de drie punten in de tas. WIK pakte snel na de twee treffers ook nog een rode kaart (twee maal geel), zo was de malaise voor de Hagenezen helemaal compleet.  Of het kwam door de wisseling van samenstelling of door de harde charges van WIK was niet geheel duidelijk maar de laatste twintig minuten waren het aankijken wat minder waard.  Oliveo geloofde het wel en zette niet meer echt aan. WIK ontsierde het schouwspel nog wat meer door de ene na de andere overtreding te maken. Een extra rode kaart voor WIK was nog op zijn plaats geweest maar de leidsman durfde het wederom niet aan om voor de tweede maal een ferme beslissing te nemen. In plaats daarvan verdeelde hij de rode kaart netjes over twee spelers, één van Oliveo en één van WIK. De smeekbede van de WIK-speler om geen rood te krijgen na een natrappende beweging hielp dus gek genoeg.

Gelukkig kon er aan het eind van de wedstrijd nog een keer gejuicht worden. Rowan Remmerswaal bekroonde zijn invalbeurt met een treffer. Nadat Van Wichen de bal op de paal schoot belandde het leder precies in de voeten van de rechtsback annex rechtsbuiten. Leuke opsteker voor de jongeling die bij zijn vorige invalbeurt nog een mooie assists gaf.  Doordat Laakkwartier en Graaf Willem 2 VAC ook winnen blijft Oliveo steken op de derde plaats. Voorlopig moeten gewoon alle wedstrijden gewonnen worden om de druk op de bovenste plaatsen te houden.

Volgende week heeft Oliveo een vrij weekend. De week daarna wordt de competitie weer hervat met een thuiswedstrijd tegen ‘buur’ Wippolder. 

Geniet hieronder nog even na van de wedstrijd door het bijgevoegde videoverslag te bekijken!

De beelden (zowel bewegend als stilstaand) zijn wederom mogelijk gemaakt door David Dilling!