Oliveo 2 | Oliveo 2 verliest van RKDEO

RKDEO 2 – Oliveo 2 (2-0)

Met een periodetitel op zak ging Oliveo vol goede moed richting Nootdorp voor de altijd beladen derby tegen RKDEO. De voorsprong was inmiddels 5 punten op de naaste achtervolger. Bij winst kon er een flink gat geslagen worden van 8 punten. Reden genoeg dus om afstand te nemen en op eenzame hoogte te acteren in de 2e klasse. Op de een of andere manier ging het Oliveo niet gemakkelijk af en leed een gevoelige nederlaag. Oliveo staat dus weer met beide benen op de grond!

Opstelling: Brian Ruigrok. Leon Woutersen, Tom van Hagen, Marijn Delissen, Hugo Mentink. Mark Milolaza. Didier Jansen, Mitchel Paanakker. Danny van Ruyven, Rafael Scheur, Wesley Voois.

Wissels: Jort Roos, Mitchel Rijfkogel, Dion Elshove (A1).

Delissen nam de rol van Van Duinen over en inspecteerde het veld

Ondanks dat het 4 minuten rijden is naar Nootdorp werd op de normale tijd voor uitwedstrijden verzameld: 9.30. Zo konden er nog wat enkels her en der getapet worden. Aangekomen bij RKDEO konden we ook Voois verwelkomen. De rappe buitenspeler woont bij elke club uit de competitie ‘om de hoek’, dus die zien we vaak op plaatst van bestemming. In de sauna die voor kleedkamer ‘A’ doorging werd rustig de bespreking gedaan voor de wedstrijd. Paanakker hamerde er op dat de druk vandaag toch echt bij RKDEO zou liggen. Opnieuw een tegenstander die er dus vanaf het begin vol op zal klappen. Oliveo moest het vandaag wel doen zonder aanvoerder en spits Van Duinen die zijn kans kreeg bij het 1e.

Heerlijk voetbalweer tijdens RKDEO - Oliveo

Ook deze keer kwam de voorspelling van de trainer uit. RKDEO nam het initiatief tijdens het begin van de wedstrijd en zocht gelijk de aanval. Via een diepe bal op hun goedspelende spits werd langzaam aan het doel van Ruigrok opgezocht. Nadat een aanval succesvol kon worden afgeslagen was het wel RKDEO dat een corner mocht nemen. De ingestudeerde hoekschop resulteerde in een doelpunt. Na een simpel overstapje kon een speler van RKDEO vogelvrij op de 16 inschieten. Zo keek Oliveo na 10 minuten al tegen een achterstand aan. Oliveo pepte elkaar nog eens goed op maar of die effect heeft gehad valt te betwijfelen.

Paanakker ziet al snel 2 tegengoals bij zijn manschappen

Na 25 minuten was het namelijk RKDEO dat de 2-0 kon aantekenen. Een diepe bal van achteruit ging richting de snelle rechtsbuiten van de rood-witte. Woutersen had problemen om de bal weg te werken en gaf deze pardoes mee aan een RKDEO-speler. Hij wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal hard langs Ruigrok in de verre hoek. Grote teleurstelling bij Oliveo. Het had 2 mogelijkheden weggeven welke voor een 2-0 achterstand zorgde. Wat kon Oliveo daar tegenover brengen? Weinig. Met Voois en Van Ruyven had het voldoende snelheid op de flanken om voor gevaar te zorgen. Keer op keer kwam de voorzet niet bij spits Scheur terecht. Het enige echte gevaar kwam uit een vrije trap op de 16 meter maar leverde helaas geen doelpunt op.

Oliveo mag hier een vrije trap nemen

De 2e helft had eenzelfde speelbeeld. RKDEO had het betere van het spel terwijl Oliveo eigenlijk aardig mee deed gedurende de wedstrijd. Tot grote kansen leidde dit echter niet voor beide teams. Oliveo zocht wel steeds meer de aanval op waarbij het uitkijken was voor de omschakeling van de Nootdorpers. Tot 2 keer toe moest Ruigrok een knappe redding verrichten. De beste kans voor de Oliveanen was uiteindelijk voor nota bene een verdediger. Een voorzet van Voois richting Van Hagen leek voor de aansluitingstreffer te zorgen. De bal kwam iets achter hem waardoor hij de bal helaas niet op goal kon koppen. RKDEO speelde de wedstrijd geduldig uit en was de verdiende winnaar deze wedstrijd.

De cijfers zijn duidelijk: 2-0 in het voordeel van RKDEO

Oliveo was vandaag niet scherp genoeg en creëerde onvoldoende aanvallen om aanspraak te maken op de overwinning. Jammer genoeg zitten dit soort wedstrijden in een seizoen. Volgende is het 2e elftal vrij. Op 23 november is er de thuiswedstrijd tegen nummer 4 VEP. Zo op het oog een lastige tegenstander. Om de voorsprong op RKDEO te behouden zal er gewonnen moeten worden! 

Overig clubnieuws van Oliveo 2