Oliveo 1 | Moeizame zege op ‘buur’ Wippolder voor Oliveo

Het afgelopen vrije weekend werd door de selectie van Oliveo gebruikt om wat aan ‘teambuilding’ te doen. Delft werd onveilig gemaakt tot in de late uurtjes, aan gezelligheid geen gebrek. Op dinsdag werd het serieuze werk weer opgepakt middels een pittige training en op vrijdag werden de laatste puntjes op de I gezet. De ‘winning streak’ die Oliveo heeft lopen moest zondag tegen buur Wippolder uit Delfgauw verlengd worden. Een duel dat zich kenmerkte door veel duels eindigde uiteindelijk in het voordeel van Oliveo. Het werd 2-1 voor de zebra’s. Bij vlagen werd er goed gevoetbald en bij vlagen werden de mouwen opgestroopt. Een formule voor succes blijkbaar.

Er werd lekker 'ingekleund' zondag

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Oort, Van Wichen, Brouwer, Kleij, Milolaza, Paanakker, Luscuere, Vloemans (Van Ruijven), Bijnsdorp, Bentvelzen ( Van Adrichem)

Trainer de Mooij beschikt over een bijna volledig fitte spelersgroep, een luxeprobleem  waar hij uiteraard blij mee is. Milolaza keerde zo na tien weken afwezigheid weer terug in de basisopstelling en ook Robin hoogland maakte zondag weer zijn eerste minuten bij het tweede elftal. Zware concurrentie dus die het niveau omhoog moet gaan stuwen de komende weken.

Milolaza keerde na weken lang blessureleed weer terug in de ploeg

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er eerst een minuut stilte gehouden voor het overlijden van de vader van E-speler Nick Brand. Verschrikkelijk nieuws dat voetbal altijd weer degradeert tot een bijzaak in het leven. Vanaf hier heel veel sterkte gewenst aan Nick, zijn familie en andere nabestaanden .

 

Oliveo begon slordig aan de wedstrijd zondag. Wippolder was duidelijk naar Pijnacker gekomen met de intentie het vuur na aan de schenen te leggen bij Oliveo. Dat was vanaf het beginsignaal duidelijk. Door slordigheden in de passing en communicatie kon Wippolder tweemaal gevaarlijk worden. Bij de eerste poging stond een Delfgauwenaar buitenspel, de tweede poging vond gelukkig geen doel. Een wake-upcall voor de blauw-witten want Wippolder raasde gewoon door. Oliveo probeerde er voetballend uit te komen. Dat lukte enkele malen aardig via linksback Wessel kleij, hij werd namelijk volledig vrij gelaten. Echte kansen leverde dit nog niet op.

Helaas moest Publiekslieveling Niels Bentvelzen zich na ongeveer 25 minuten spelen laten vervangen. Hij ondervond weer hinder van zijn hamstringblessure. Van Adrichem kwam voor hem in het veld en werd linksback, Kleij schoof hierdoor iets naar voren en kwam op linksbuiten te lopen.

Nog in de eerste helft kwam Oliveo op voorsprong via diezelfde Kleij. Luscuere maakte een mooie actie op de achterlijn waarna hij de bal voor kon geven. Bij de tweede paal was het goudhaantje Kleij die zijn tweede wedstrijd op linksbuiten bekroonde met ook zijn tweede goal. De van origine verdedigend ingestelde speler lijkt een neusje voor de goal te hebben. Hierna kregen Luscuere en Bijnsdorp nog prima mogelijkheden op vergroting van de marge. Oliveo had ook nog een strafschop kunnen krijgen nadat Paanakker naar de grond werd getrokken binnen de beruchte lijnen. Dit alles ten spijt werd de rust ingegaan met een 1-0 tussenstand.

Wessel Kleij was ditmaal eens belangrijk als doelpuntmaker

Oliveo kroop na rust iets meer uit de schulp. Wippolder bleef nog steeds heel veel energie steken in het afjagen van de Oliveo-verdediging. Doordat dit veel kracht kost werden de ‘schaakborden’ uit Delfgauw steeds iets tammer. Dit speelde Oliveo in de kaart. Eindelijk kon er opgebouwd worden via de backs of de centrale verdedigers. Net toen Oliveo grip op de wedstrijd begon te krijgen maakte Wippolder gelijk. Een prima vrije trap werd bij de tweede paal ingekopt door de ingevallen spits van Wippolder. Zo stond was het plots 1-1, onfortuinlijk en onnodig gezien het spelbeeld op dat moment.

Deze tegenslag werd prima verwerkt. De draad werd gewoon weer opgepakt en het vertrouwen in eigen kunnen was duidelijk nog steeds aanwezig. Vloemans en Kleij bleven een plaag voor de backs van Wippolder. Toch was het lastig om door de zwarte muur van de buren te breken. Veel aanvallen strandden rond het zestienmetergebied. De bal rolde ook nog drie maal rustig door het vijf-metergebied maar niemand wist het leder hard en goed genoeg te raken voor de 2-1. Ook werd Oliveo nog minimaal één zuivere strafschop onthouden. Een verdediger van Wippolder maakte ‘second-dribbel’ in zijn eigen zestien maar dit was de scheidsrechter ontgaan. Uiteindelijk was het Paanakker die de ban brak. Een prachtige voorzet van Kleij belandde bij Vloemans op de bol. Paanakker kreeg de bal lastig en hoog voor de voeten maar twijfelde geen moment. De bal verdween prachtig in de bovenhoek en de keeper van Wippolder kon er alleen maar naar kijken.

Brouwer staat op het punt om een lange (gerichte?) pass te verzenden

Wippolder roste vanaf dit moment elke bal naar voren in de hoop de 2-2 te forceren. De verdediging van Oliveo gaf nu nauwelijks meer een krimp. Er was nog één hachelijk moment te noteren voor het doel van Oliveo. Duijvestijn was er als de kippen bij om het schot te pareren. De zebra’s waren ook niet meer echt bij machte om nog wat te creëren en leverde de laatste vijftien minuten simpelweg strijd om de punten over de streep te trekken.

Zo gezegd, zo gedaan. De 2-1 stand veranderde niet meer en na zeven minuten blessuretijd floot de leidsman voor het eindsignaal. Een goede overwinning die Oliveo op het vinkentouw houdt achter Laakkwartier. Graaf Willem VAC 2 verloor deze speelronde van Laakkwartier waardoor Oliveo hen nadert tot op twee punten. Zo breken er spannende weken aan voor Oliveo!

Het was weer lekker druk langs de lijn! Mooi vastgelegd door razende reporter David Dilling die tegenwoordig vanaf hoogte filmt....