Oliveo 1 | Remise tegen SEP voelt als nederlaag voor Oliveo

Kent u dat spelletje van vroeger nog? Muurtje trap! Iedere zichzelfrespecterende 'straatvoetballer' heeft het wel eens gespeeld waarschijnlijk. Zondag trad Oliveo aan voor een potje muurtjetrap tegen SEP. Helaas werd er geen gaatje gevonden in het muurtje van SEP. Zoals verwacht bleek Oliveo 90 minuten lang de bovenliggende partij. Jammer genoeg lukte het de zebra’s niet om het gigantische overwicht uit te drukken in doelpunten. SEP bleek weer de stugge tegenstander van weleer en ging onterecht met een punt aan de haal. Het bleef namelijk 0-0 op sportpark de Groene Wijdte.Waar Oliveo graag het publiek had willen vermaken bij deze barre weersomstandigheden, werd er een eenzijdig en bloedeloos duel uitgevochten en dat ook nog eens zonder goals. Het werd 0-0.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Oort, Brouwer (Woutersen), Van Wichen, Van Adrichem, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Bentvelzen, Bijnsdorp, Vloemans (Hoogland).

Bij aanvang van de wedstrijd waren de weersomstandigheden nog enigszins acceptabel. SEP trapte af en eigenlijk trok Oliveo van af minuut één ten strijde. Er werd vroeg druk gezet en SEP kon de bal steeds maar een paar seconden in de ploeg houden. Oliveo had langere perioden balbezit maar liet de bal op een te laag tempo rond gaan om echte gaten te creëren in de Delftse geel-rode muur. Toch waren er wat kleine mogelijkheden voor de ploeg van trainer De Mooij. Een afstandsschot van Brouwer zeilde net over de deklat. Even later was het Van Oort die na een te korte terugspeelbal van een SEP-aanvaller de keeper kon testen. Deze pareerde de inzet van de rechtsback van Oliveo. Ook Jeffrey Paanakker testte de doelman van SEP met een afstandsschot. De bezoekers uit Delft stelden hier bar weinig tegenover. Het doel van vandaag was tegenhouden en niet aanvallen/voetballen. Nog enkele voorzetten ten spijt ging Oliveo rusten met een 0-0 stand.

Van Wichen heerst in de lucht

Na rust kwam er iets meer schwung en risico in het spel van Oliveo. De ploeg was vastberaden om niet weer kostbare punten te laten liggen tegen SEP. Inmiddels hadden de weergoden een passende weersomstandigheid bij de wedstrijd gevonden. Regen daalde gestaag neer uit de hemel, iets waar eigenlijk niemand op zat te wachten.

Kort na rust schoot Paanakker vanaf rand zestien tegen een arm van een SEP-speler die zich in het zestienmetergebied bevond. De leidsman gaf aan hier geen strafschop in te zien, helaas. Het was er namelijk wel één, mooi te zien op onderstaand videoverslag van David Dilling. SEP beperkte zich ook de tweede helft weer tot het spelen van de lange bal. Wat heet?! Elke bal die in de buurt kwam van een geel-rode waas werd gelijk naar voren gepeerd. Voorin werd de bal ontvangen door één van de spitsen die, voortgestuwd door het gejoel van de SEP-aanhang, er nog iets van probeerden te maken. Oliveo was zich vandaag zeer bewust van het opportunitische spel van SEP en wapende zich hier goed tegen.

Van Oort die hier een artistieke pass verstuurd, hield de nul met de rest van de Oliveo verdediging

De buitenspelers Bentvelzen en Vloemans kwamen iets beter in het spel en konden hun directe tegenstander een aantal keer de hielen laten zien gedurende de tweede helft. Oliveo kreeg legio mogelijkheden. De bal stuiterde een aantal maal door de zestien van SEP heen. Helaas was er dan geen blauw-witte in de buurt om de trekker over te halen. Bijnsdorp kreeg een grote schietkans na een steekpass maar wachtte te lang waardoor de keeper goed zijn doel kon verkleinen. De grootste mogelijkheid was voor van Wichen die de bal alleen nog maar een zetje hoefde te geven. Deze lag namelijk al op de doellijn. Helaas was hij minder fortuinlijk dan vorige week en schampte hij het leder met onderkant-voet. Net niet genoeg voor een doelpunt.
Even later scoorde Oliveo via Steven Vloemans. Iedereen dacht aan de 1-0 maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af. Hij had nu namelijk wel hands geconstateerd, van diezelfde Vloemans.

Vloemans wist wel te scoren maar zag zijn goal helaas afgekeurd door de leidsman

Weer wat voorzetten en mogelijkheden later stond het nog steeds 0-0. Zelfs het slotoffensief met Van Wichen fungerend als tweede spits, was niet genoeg voor een doelpunt. Bentvelzen was als laatste nog dicht bij de 1-0 door de bal ineens hoog op doel te schieten. Deze poging werd wederom gepareerd door de keeper.
Zo kon het dat Oliveo 90 minuten domineerde maar SEP uiteindelijk het feestje vierde door met een punt huiswaarts te keren. De brilstand bleef helaas op het scorebord. Het ontbeerde Oliveo vandaag wat aan geluk. De wedstrijd deed een beetje denken aan het duel eerder dit seizoen tegen Erasmus. Ook toen had Oliveo een overwicht maar kon het de geel-donkerrode muur van Erasmus niet slechten (maar toen was het weer beduidend beter).

Positieve punten? Uiteraard, Oliveo blijft ongeslagen en continueert een prachtige reeks. Pupil van de week Jeshua Fortes scoorde wel, dus eigenlijk won Oliveo met 1-0! Concurrenten Full Speed en Graaf Willem VAC 2 verloren, dus de tweede plek blijft gehandhaafd. Ook gaf Oliveo nauwelijks iets weg tegen SEP, een prestatie op zich tegen zo’n counterploeg.

Pupil van de week Jeshua wist het net wel te vinden!

Volgende week volgt de laatste wedstrijd voor de winterstop. In Den Haag zal Oliveo de tweede plaats verdedigen in een direct duel met Graaf Willem VAC 2. Hopen dat de weergoden en de doelpuntgoden Oliveo dan gunstiger gezind zijn!