Oliveo 1 | Genadig Oliveo sluit prachtige competitie af in stijl

Stiekem hoopte iedereen, die de blauw-witten een warm hart toedragen, dat Oliveo er nog met de titel vandoor zou kunnen gaan. Dan zou Laakkwartier moeten verliezen van Erasmus en Oliveo moeten winnen van VCS waarna er een beslissingswedstrijd zou volgen. Oliveo won wel van VCS maar doordat ‘Laakkwa’ ook gewoon won van Erasmus, moeten de zebra’s de titel in 3C aan de Hagenezen laten. Oliveo gaf nog wel een galavoorstelling weg tegen een B-team van VCS. Er waren tien treffers te bewonderen op sportpark De Groene Wijdte waarvan er een aantal het bekijken waard waren. Het werd uiteindelijk maar!? 9-1 voor Oliveo.

Een onderhand bekend beeld, Oliveo viert een treffer

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Oort (Van Hagen), Van Adrichem, Brouwer, Woutersen, Luscuere, Milolaza, Paanakker (Paanakker), Kleij (Voois), Bijnsdorp, Bentvelzen.

Vanaf de aftrap vloog het leder al direct in het doel van VCS. Jeffrey Paanakker gaf voor en Tim Bijnsdorp kopte netjes binnen. Deze vroege voorsprong was een teken aan de wand, er volgde namelijk nog negen doelpunten. Het duurde even voordat de zebra’s meer treffers wisten te produceren. Dit kwam doordat de keeper van VCS eigenlijk de enige was die er aan Haagse zijde nog wat van probeerde te maken. Met de voeten voorkwam hij twee treffers van de Pijnackerse spitsen. Ondanks dat de doelman een aantal maal in de weg lag werd het toch al redelijk snel 2-0. De tweede werd wederom gemaakt door Bijnsdorp die scherp was bij de tweede paal.

Jeffrey Paanakker was de man van de eindpass afgelopen zondag.

Dit was het startsein voor een karrevracht aan doelpunten, die zelfs voor cameraman David Dilling bijna te snel achter elkaar geproduceerd werden. Gelukkig staan ze er allemaal op! (zie videoverslag hieronder). Niels Bentvelzen zorgde voor de 3-0 en de 4-0 door tweemaal met buitenkant voet af te werken. Bijnsdorp completeerde zijn hattrick al vroeg in de wedstrijd door de volgende treffer voor zijn rekening te nemen. Het slotakkoord van de symfonie voor rust was de prachtige 6-0 van Wessel Kleij die de bal in de kruising draaide.
Na de 6-0 nam Oliveo gas terug. Erasmus (de tegenstander van Laakkwartier) was op dat moment nog afhankelijk van de tussenstand bij Oliveo – VCS en de zebra’s wilde geen slapende honden wakker maken.

Na rust hinkte de Pijnackenaren op twee gedachten, doordrukken en een monsterscore neerzetten of de wedstrijd rustig uitvoetballen. Het werd een middenweg. Hierdoor oogde het spel af en toe wat gezapig. VCS profiteerde hiervan en scoorde vlak na rust via een mooie treffer de 6-1.
Oliveo schakelde weer op om toch nog een drietal treffers te maken. VCS werkte gewillig mee bij de 7-1 van Bijnsdorp. Bentvelzen veroverde de bal op een Haagse verdediger en legde breed op Bijnsdorp, die zijn eerste basisplek sinds weken dus opluisterde met vier goals.

De mooiste van de middag kwam waarschijnlijk op naam van Mark Milolaza. Met een heerlijke kanonskogel vanaf 25 meter zorgde hij voor de volgende Pijnackerse treffer. Een goal zoals hij wel vaker maakt tijdens zomeravond potjes voetbal maar nog nooit in een competitiewedstrijd. Guy Luscuere luisterde zijn seizoen ook nog op met een extra treffer. Een bekeken schot met links was te machtig voor de Haagse doelwachter en betekende de laatste treffer van het duel. Het werd dus 9-1 in Pijnacker.

Oliveo gaat de komende twee weken in de strijd om promotie naar de tweede klasse een tweeluik uitvechten tegen Groeneweg uit Zevenhuizen. Groeneweg is elfde geëindigd in 2D waardoor p/d duels gespeeld moeten worden. Oliveo en Groeneweg kennen elkander reeds goed. Er werd dit seizoen tweemaal geoefend tegen de tweedeklasser.

Komt dat zien de komende weken. Nacompetitiewedstrijden staan vaak bol van de verassingen en zijn altijd spannend! Oliveo speelt komende zondag (de 17e) thuis waarna er de 24ste gespeeld wordt in Zevenhuizen.