Oliveo 1 | Oliveo vat koe (stier) bij de horens en laat niet meer los

Waarschijnlijk vraagt u zich nu af of Oliveo 1 afgelopen weekend een teamuitje gepland had naar een kinderboerderij? Niets was minder waar aangezien de zebra’s aantraden tegen s.v.v.v. Taurus uit Delft. Taurus betekent in het oer-Hollands gewoon stier, vandaar dat de stier zondag al snel bij de horens werd gevat. De Pijnackerse equipe was namelijk snel klaar met de bezoekers uit Delft. Dit was ook de opdracht gezien het warme weer en de aanwezige kans om door te gaan in het bekertoernooi. Na de nederlaag van groepsgenoot Semper Altius  tegen het altijd listige Ariston ’80 was de baan namelijk vrij voor Oliveo om door te gaan naar de volgende ronde van de beker. Iets wat ook, voor het tweede achtereenvolgende jaar,  gebeurde na een zakelijke overwinning van de mannen tegen de Delftse stier.

Brouwer poogt de Delftse stier op zijn noppen te spiesen

Bij aankomst van Taurus bij Oliveo werden twee zaken snel duidelijk. (1) Taurus was nog ‘studentikozer’  (lees jonger) dan Ariston ’80 en (2) Taurus zou precies weten hoe het aanvalsspel van Oliveo er uit ziet aangezien de trainer van Ariston en Taurus één en dezelfde persoon bleek te zijn. De trainer met de dubbelfunctie instrueerde zijn manschappen waarschijnlijk op basis van wat hij vorige week dinsdag mocht aanschouwen toen de kudde zebra’s aantrad tegen Ariston. Niels Bentvelzen scoorde toen met links en Mark Milolaza scoorde door van 25 meter de bal in de kruising te ‘juinen’. Ook was Oliveo die avond erg effectief… Meer op het verkeerde been hadden we hem dus niet kunnen zetten!

Opstelling Oliveo: Duivestijn, Van Adrichem, Van Wichen, Brouwer, Leon Woutersen, Milolaza, Luscuere, Paanakker (Luuk Woutersen), Bentvelzen (Van Hagen), Hoogland (Van der Pol), Kleij

De wedstrijd begon, in tegenstelling tot afgelopen dinsdag, onder een strakblauwe hemel. De ons gunstig gezinde weergoden zagen Oliveo al snel op 1-0 komen. Nadat drie eerdere voorzetten en twee corners niet tot doelpunt gepromoveerd konden worden doordat er simpelweg niemand in het vijandelijke doelgebied stond, kon Bentvelzen scoren. De manschappen van Taurus concentreerden zich zo op het sterke linkerbeen van Bentvelzen dat ze vergaten ook zijn tweede sterke wapen af te schermen. Namelijk; den kopf! Jeffrey Paanakker sneed zijn corner scherp aan waarna Bentvelzen alleen het voorhoofd maar tegen de bal hoefde te zetten om het eerste doelpunt van de dag te maken.

De blauw-witten probeerde het baltempo hoog te houden en via de centrale verdedigers werd het spel bij vlagen goed verlegd van kant naar kant. Dit leverde de middenvelders en backs van Taurus zoveel problemen op dat ook het tweede doelpunt een kwestie van tijd was. Eerst mochten Hoogland en Kleij het zelf proberen door alleen op de keeper af te gaan. Helaas waren beider inzetten niet in de goede richting. Na ongeveer vijfentwintig minuten was het wel zover. Brouwer dribbelde in, stuurde Van Adrichem weg die op zijn beurt Wessel Kleij bediende met een afgemeten voorzet. Kleij kopte de tweede van de dag binnen voor Oliveo.  Maar een stier in het nauw maakt rare sprongen en zo bleek ook.  De Delftenaren werden hierna namelijk ook een aantal maal gevaarlijk. De ijverige linksbuiten werd driemaal weggestuurd met een steekpass. Eenmaal bij het vijandige doel aangekomen kon hij echter geen schade aanrichten. Zijn inzetten gingen (vooral hard) naast of waren te hoog om doelman Duijvestijn in actie te laten komen. Ze waren wel hoog genoeg om vaste cameraman David Dilling weg te laten duiken in zijn ivoren toren. De rust was zeer welkom na 46 minuten voetbal. Legio kansen voor Oliveo en net te weinig goals.

Kleij op stoom en in duel met de doelman van Taurus

Oliveo hanteerde na rust een iets lager tempo dan ervoor. Toch waren er al weer snel enkele grote kansen te noteren voor de Pijnackerse equipe. Eerst werd Bentvelzen weggestuurd door Luscuere. Hij zag een verdediger van Taurus echter een mooie sliding maken en zo werd een uitbouw van de voorsprong voorkomen. Even later was het gelegenheidslinksbuiten Kleij die wederom een kans kreeg maar geen net vond. Hierna mochten Bentvelzen en Kleij beiden nog een keer aanleggen maar al deze pogingen ten spijt werd er niet gescoord. De supporters werden niet naar huis gestuurd voordat Kleij nog even zijn specialiteit etaleerde. De floater (een term uit de edele sport volleybal). Eén van zijn inzetten verdween namelijk over het vangnet, zo in de sloot bij Sportcentrum de viergang, vanwaar de bijnaam floater.

In een gewijzigde opstelling kwam Oliveo de laatste vijfentwintig minuten niet meer tot doelpunten en zo bleef de 2-0 stand op het scorebord staan. Meer dan genoeg om door te bekeren maar de supporters hadden wel iets meer verwend kunnen worden gedurende de tweede helft. Al met al heeft Oliveo een uitstekende voorbereiding gedraaid met aansprekende resultaten. Het spel wordt ook steeds beter dus dat beloofd wat voor de competitie. Vorig jaar was de oogst uit de eerste drie wedstrijden met 2 punten een schamele maar in de loop van het seizoen werd dat ruimschoots gecompenseerd met een nacompetitieplek als beloning. Kom kijken of Oliveo het dit jaar beter doet tijdens de eerste drie wedstrijden. Zondag wordt er voor het eerst afgetrapt voor de competitie en wel thuis tegen NOC Kralingen. Omstreeks 14:00 uur wordt de bal aan het rollen gebracht.