Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 ook te sterk voor HBS.

De mannen van Paanakker en Klarenbeek zaten allemaal om 10 uur stipt weer in kleedkamer 13. Verzorger Ruigrok was druk bezig met tapen en masseren terwijl de rest van het team de zaterdagavond met elkaar besprak. Tijdens het omkleden kwamen er geluiden vanuit de staf dat er nog geen scheidsrechter was gesignaleerd en deze ook niet te bereiken was. Ondanks dat begonnen de mannen aan hun warming-up in de hoop dat de arbiter toch nog zou verschijnen. Gelukkig was dit ook het geval en dus kon de wedstrijd met enige vertraging beginnen.

Opstelling: Opstelling: Brian Ruigrok, Kevin Jansen, Didier Jansen, Tom van Hagen, Luuk Wouterse, Jort Roos, Mitchel Paanakker, Steven Vloemans (Wesley Voois), Mike van der Pol (Danny van Ruyven), Niels van Duinen, Mark Trieling (Brian de Jong).

De wedstrijd begon voor Oliveo zoals het de afgelopen 2 keer ook begon. Oliveo had meteen het overwicht en kreeg van HBS de ruimte om op te bouwen. Veelal werd via de backs de ruimte gezocht achter de verdediging van HBS. Met name van der Pol kon daar met zijn snelheid voor gevaar zorgen. Ook zoals de afgelopen wedstrijden kwam Oliveo op voorsprong. In de 5e minuut werd na een goede aanval via de rechterkant een voorzet gegeven door Vloemans. De voorzet leek in de handen van de keeper te eindigen, maar door nuttig storen van Van Duinen lag de bal in het net. Ondanks protesten vond de scheidsrechter dat Van Duinen de keeper niet gehinderd had. Dit was dus het eerste doelpunt van het seizoen van Vloemans, of was het toch een eigen goal van de keeper?

Maar net als het begin van de wedstrijd, liep ook het vervolg zoals het vorige week ging. Oliveo zakte na de goal weer terug naar een bedenkelijk niveau en had moeite om de bal in de ploeg te houden. Dit leidde er ook toe dat Ruigrok enkele keren handelend moest optreden, gelukkig voor Oliveo deed hij dat uitstekend. Na deze kansen voor HBS nam Oliveo het heft weer wat meer in handen en speelde de 1e helft uit zonder dat er nog spektakel voor de goals te beleven was.

In de rust gaf Paanakker aan dat Oliveo vol voor de 2-0 moest gaan. Hij gaf aan dat de ploeg moest laten zien dat het verder was dan vorig jaar. Want dat jaar scoorde Oliveo vaak maar 1 doelpunt en werd het aan het einde van de wedstrijd nog hachelijk. De woorden van Paanakker kwamen goed aan bij zijn mannen. Want al na 5 minuten in de 2e helft was het 2-0.

K. Jansen, die vanuit het publiek de bijnaam ‘de stier’ meekreeg na deze wedstrijd, gaf een mooie crosspass op Trieling. Trieling snelde zijn man voorbij en gaf de bal hard voorlangs. Bij de 1e paal stond goalgetter Van Duinen klaar om de bal door de benen van de keeper binnen te schieten. Na deze goal ging HBS wat aanvallender spelen omdat ze weinig meer te verliezen hadden. Dit leidde echter niet tot veel werk voor Ruigrok. Aan de andere kant zorgde Voois, (na 3 verslagen is het de verslaggever eindelijk gelukt om zijn naam goed te schrijven), voor de beslissing in de wedstrijd. Van Ruyven was aan de aandacht van zijn directe tegenstander ontsnapt en gaf de bal precies op maat voor Voois. Die aarzelde geen moment en schoot via onderkant lat Oliveo in veilig haven.

Echter vrij snel na de 3-0 maakt Woutersen een onnodige overtreding in de eigen 16 en krijgt HBS een kans om terug te komen in de wedstrijd. Deze penalty wordt onberispelijk ingeschoten en dat betekent de 3-1. Ook betekent dat dat Ruigrok al 3 penalty’s achter elkaar niet gestopt heeft. Dit zorgt binnen Oliveo voor verhalen met betrekking tot Jasper Cillessen. Het is dus te hopen dat Ruigrok zijn naam als penalty-killer bij de volgende strafschop weer waarmaakt.

Vanaf dat moment begint HBS meer gas te geven en nog wat verse krachten in te brengen. Bij Oliveo komt De Jong er nog in om wat verdedigende zekerheid in te bouwen en de wedstrijd uit te spelen. De druk van HBS neemt toe, maar tot grote kansen leidde dat niet meer. Alleen nog wat gevaarlijke vrije trappen en corners die door Oliveo weggewerkt kunnen worden. Uiteindelijk zorgt Oliveo in de 93e minuut dat de marge weer 3 doelpunten wordt. Woutersen onderschept de bal en geeft hem aan Van Hagen. Hij geeft een subtiel balletje op Voois, die op zijn beurt Van Duinen in staat stelt zijn 6e van het seizoen te maken. Al met al weer een verdiende overwinning voor Oliveo 2, die hiermee zijn ongeslagen status en koploperschap behoudt.

Vanaf deze week zal er ook elke week een supporter gevraagd worden om zijn man van de wedstrijd te benoemen. Deze week is die eer aan: Luuk Woutersen, (met aantekening dat het penalty-incident buiten beschouwing werd gelaten) Volgende week gaat Oliveo op bezoek bij HVV. Er wordt om 11:00 afgetrapt op sportpark de Diepput.

Tot slot nog even de opmerking voor de mensen die graag geen enkel verslag van Oliveo 2 willen missen. Rechtsonder op deze pagina kunt u daar zelf voor zorgen. Door uw e-mailadres achter te laten krijgt u elke week een mailtje wanneer er een nieuw verslag is over de mannen van Oliveo 2.

 

 

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2