Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 loopt tegen eerste puntverlies aan

Na een 5-tal overwinningen op rij trad Oliveo 2 afgelopen zondag aan tegen Velo. We hadden te maken met een aantal afwezigen. Zo zijn De Jong en Van Bragt geblesseerd, moest Roos werken en waren Van Duinen en K. Jansen uitgeleend aan het 1e. Gelukkig deed Hoogland vanuit het 1e mee waardoor we met een alleszins representatief elftal aan de klus tegen de Westlanders konden beginnen.

Opstelling: Brian Ruigrok, Luuk Woutersen, Didier Jansen, Tom van Hagen, Max Kouwenhoven (Dion Elshove), Rafael Schreur, Mark Trieling, Mitchel Paanakker, Mike van der Pol, Robin Hoogland (Danny van Ruyven), Wesley Voois.

Voor de wedstrijd gaf trainer Paanakker al aan waar de sterke punten van VELO zouden liggen .Als je, zoals Velo, tegen HVV 4 maal kan scoren dan moet je een goede voorhoede hebben. Dit idee werd versterkt door het feit dat VELO voor deze wedstrijd 12 doelpunten gemaakt had, maar er ook 17 tegen had gekregen. Onder perfecte weersomstandigheden werd er gestart en Velo liet vanaf het begin zien dat ze niet van plan waren de punten cadeau te doen en de eerste mogelijkheid, een omhaal uit een verre ingooi, was dan ook voor Velo.

Al snel werd duidelijk dat VELO veelal de lange bal hanteerde en gevaarlijk werd uit dode spelmomenten. Met een sterke luchtmacht werd elke corner, vrije trap en ingooi in de buurt van de Oliveogoal gebruikt om gevaar te stichten.
Oliveo kwam echter geleidelijk beter in de wedstrijd wat in de 18
e minuut leidde tot de 1-0. Vanaf de rechterkant speelde Van der Pol strak Trieling in. Als aan een touwtje controleerde hij de bal en schoot onberispelijk hard en laag in. VELO, een ploeg met veel routine, was niet onder de indruk. Een van de dode spelmomenten zoals eerder genoemd zorgt voor de gelijkmaker. Een onnodig weggegeven vrije trap wordt in de 16 getrapt. De dekking bij Oliveo staat te slapen en geheel vrijstaand kan de gelijkmaker worden ingekopt.

De koploper recht de rug en trekt het initiatief naar zich toe. Dit leidt al vrij snel weer tot een voorsprong. Een goede actie en idem voorzet vanaf de rechterkant wordt door Voois bij de 2e paal ingetikt (2-1). Maar ook deze keer was Oliveo niet bij machte de voorsprong lang vast te houden. Dit maal is de goal echter geen fout van de verdediging, maar een schitterende actie van de spits. Een diepe bal van achteruit kan door Oliveo onvoldoende worden weggekopt. Op het moment dat de bal weer opstuit schiet de linkerspits van Velo de bal met buitenkant rechts met een prachtige lob over Ruigrok heen. De spits gaf zelf ook toe wat wij verwachtte wanneer hij zei: Dat doe ik niet elke week op deze manier!

Dit betekende dat Oliveo weer terug bij af was. Voor de neutrale toeschouwer was het waarschijnlijk een leuke eerste helft. Gelukkig voor Oliveo viel er toch nog een goal voordat het fluitje ging. Van der Pol zette zijn tegenstander goed weg en schoot met een droge knal in de verre hoek de 3-2 op het scorebord.

Tijdens de rust werd aangedrongen strakker en consequenter te verdedigen en de zogenaamde “dode momenten” zoveel mogelijk te beperken. Oliveo kwam scherp uit de kleedkamer en kreeg de eerste minuten kans na kans. Eerst schoot Van der pol met links naast daar waar hij met rechts had moeten schieten. Nog geen minuut daarna was het Voois die bij de 2e paal met rechts langs de verkeerde kant van de paal schoot daar waar hij deze met links had moeten binnentikken. Beide waren 100% kansen en de wedstrijd had beslist moeten zijn! Helaas kon de bekende voetbalwet weer van stal gehaald worden: “als je ze zelf niet maakt………” Nou Velo maakte ‘m dus wel. Uit een corner kopte de sterk spelende nr. 7 bij de eerste paal de 3-3 binnen.

Na deze gelijkmaker probeert Oliveo het nog wel maar wordt het niet meer zo gevaarlijk als in de eerste minuten na rust. Oliveo ging meer mee in het spel van VELO en begon ook lange ballen te geven. Hierin was de tegenstander echter een stuk sterker. Hierdoor creëerde Oliveo bijna geen kansen meer. De verdediging stond gelukkig het laatste half uur wel georganiseerd waardoor er ook geen kansen voor VELO meer te noteren waren. De enige grote kans die Oliveo nog kreeg was voor Van Hagen. Hij kopte helaas, geheel vrijstaand bij de 2e paal, de bal over.

Man of the match was vandaag de scheidsrechter. Het was een verademing hoe deze man floot. Eindelijk eens iemand die zichzelf minder belangrijk vindt dan de wedstrijd. Als je van Oliveo zijde een Man of the Match moeten benoemen dan is het Dion. Als A-speler viel hij uitstekend in.

Daar de naaste concurrenten, GDA en RKDEO, hun wedstrijden wonnen kruipt de top dichter naar elkaar. Komend weekend gaan we naar Laakkwartier en zullen we met name verdedigend uit een ander vaatje moeten tappen. Drie goals tegen in 1 wedstrijd is gewoon te veel.

 

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2