Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 wint ondanks vroege tegentreffer

Afgelopen zondag werd er gespeeld tegen Wateringse Veld/GONA. Voor iedere speler van Oliveo een volstrekt onbekende club. Hier beginnen dus met een kleine stamboom van deze club.
In 1919 richten een aantal studenten de club SOA op (Samenspel overwint alles). Deze club heeft sinds 2007 Wateringse Veld. In 1941 werd GONA opgericht, dit deel van de club kwam iets bekender voor bij de spelers van Oliveo. De club Wateringse Veld GONA bestaat echter pas sinds vorig seizoen. De clubs zijn officieel pas sinds 1 juli 2014 gefuseerd. Dit verklaart dus ook waarom het een onbekende club is voor velen. Genoeg historie, door naar de wedstrijd.

Opnieuw werd de selectie van Oliveo geteisterd door blessures, deze week zowaar nog meer dan vorige week. Met als gevolg dat Paanakker tot deze opstelling kwam:

Opstelling: Brian Ruigrok, Aaron Droogh, Kevin Jansen, Didier Jansen, Max Kouwenhoven, Mitchel Paanakker, Joey Den Hoed, Rafael Schreur, Danny van Ruyven (Raymond van der Burg), Niels van Duinen, Wesley Voois

Ook naast het veld was Oliveo goed vertegenwoordigd. Vier spelers van ‘FC Ziekenboeg’ zoals Voois het noemde waren aanwezig om hun ploeggenoten te steunen.

Om iets over 11 werd er afgetrapt door Wateringse Veld GONA . Helaas had Oliveo niet door dat de wedstrijd al was begonnen. De tegenstander begon fel en werd in de eerste aanval meteen gevaarlijk. Uiteindelijk leidde dit tot een corner die maar slecht verwerkt werd. Met als gevolg dat geheel vrijstaand vanaf 11 meter de 1-0 kon worden binnengeschoten door een GONA speler.  

Vanaf dat moment waren de bedoelingen van de tegenstander ook snel duidelijk. Zo veel mogelijk al het tempo uit het spel halen. Oliveo had vrijwel al het balbezit en liet de bal achterin rondgaan. Dit leidde tot niets omdat GONA goed als collectief verdedigde en Oliveo veel te slordig was in balbezit. Als de bal vervolgens een keer op doel ging en er een doeltrap te nemen was wist de keeper daar wel raad mee. Die liep zo langzaam mogelijk naar de bal, om vervolgens elke keer ongeveer een minuut later de bal eindelijk weer in het spel te brengen. Dit leidde uiteraard tot frustraties bij de Oliveo spelers waardoor het spelbeeld er niet beter op werd.

De grootste kansen waren daardoor nog voor Wateringse Veld GONA. Allereerst leidde een corner tot exact dezelfde situatie als de 0-1, maar gelukkig kon de bal nog net geblokt worden. Vervolgens ging een vlammend schot op de lat boven Ruigrok en werd de rebound voor leeg goal overgeschoten. Het leek er op alsof Oliveo na deze kansen eindelijk wakker begon te worden. De laatste 10 minuten werd het veldspel beter en werden er ook enkele kansen gecreëerd. De eerste kans was voor Den Hoed die een kopbal geen kracht mee kon geven waardoor de keeper de bal makkelijk kon vangen. Vervolgens kopte Droogh de bal op de paal na een vrije trap van Kouwenhoven. Het mocht niks baten, Oliveo ging de rust in met een 0-1 achterstand.

‘FC Ziekenboeg’ was in de rust benieuwd of Oliveo de wedstrijd in de 2e helft nog kon omdraaien. Ze waren het er over eens dat als Oliveo nog iets wilde er snel gescoord moest worden. Na de rust leek het wel of de manschappen van Paanakker deze woorden gehoord hadden. Oliveo schoot furieus uit de startblokken en duwde de tegenstander nog verder naar achter dan in de eerste helft. Het gevaar kwam voornamelijk van de linkerkant waar Voois en Kouwenhoven elkaar uitstekend aanvoelden. Na een geduldige opbouw kwam de bal bij Kouwenhoven, die stuurde Voois na een goede vooractie de hoek in. Voois gaf de bal met zijn chocoladebeen perfect op het hoofd van Van Duinen. De trouwe lezers zullen weten dat je zo’n kans niet aan Van Duinen moet geven. Hij kopt de bal schitterend binnenkant paal binnen.

Dit is een boost voor Oliveo en iedereen wordt nogmaals op scherp gezet en de druk wordt nog verder opgevoerd. Eerst leid een identieke aanval als bij de 1-1 tot een voorzet van Voois op Van Ruyven. Die schiet de bal hard in bij de 1e paal, maar raakt het aluminium. Daarna geeft Van Ruyven zelf een voorzet, die wordt door een verdediger verkeerd ingeschat. Hierdoor kan Van Duinen de bal oppakken. Hij verzilvert deze kans helaas niet en zorgt ervoor dat Oliveo voor de 3e keer deze middag het aluminium raakt.

Ondanks deze tegenspoed blijft Oliveo zoeken naar een doelpunt en die komt er ook. Den Hoed gaat goed buitenom waar hij de bal meekrijgt van Voois. Hij ziet Van Duinen al wijzen en legt, net zoals Voois bij de 1-1, de bal panklaar neer. Van Duinen doet dan wat hij het best doet, de bal in het mandje koppen. 1-2

Vanaf dat moment wordt het weer iets onrustiger aan de kant van Oliveo. Opeens hebben we weer wat te verliezen en daardoor sluipt er wat onzekerheid in de ploeg. Dit leidt echter niet tot grote kansen bij de goal van Ruigrok. De verdedigende linie van Oliveo houdt goed stand. Ruigrok hoeft alleen nog scherp te zijn bij enkele corners, maar krijgt uiteindelijk geen serieus werk meer te doen. Oliveo krijgt nog wel één grote kans. Voois is zijn man weer eens te slim af en loopt 1 op 1 op de keeper. Hij probeert echter te stiften waar hij voor een bal in de hoek had moeten kiezen.

Wanneer de leidsman uiteindelijk voor het laatst op zijn fluitje blaast slaakt er een zucht van verluchting door het Oliveo-kamp. Iedereen is het erover eens dat we het onszelf niet zo moeilijk hadden maken. Maar toch is het altijd lastig als je tegen zo’n stugge ploeg op achterstand komt. De 2e helft is er gelukkig goed gevoetbald en die lijn moet worden doorgetrokken naar volgende week. Volgende week speelt Oliveo weer om 11 uur op De Groene Wijdte,  dit maal tegen DOSR 2

Man of the Match.
De goalgetter die dit seizoen al 11 doelpunten gemaakt heeft in de competitie had nog geen MOTM trofee. Hij staat toch elke keer weer op de goede plek om de goals te maken en is hiermee uiterst belangrijk voor het team. Aanvoerder Van Duinen heeft vandaag de titel Man of the Match absoluut verdient.

 

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2