Oliveo 1 | Apatisch Oliveo moet derde thuisnederlaag slikken

Na negen speelronde stond Oliveo nog niet waar het eigenlijk wil staan. Dat is natuurlijk bovenaan. Bezoekers die toevallig alleen de tweede helft zagen zondag, moeten zich hebben afgevraagd waar Oliveo deze ambitieuze doelstelling vandaan haalt. Waar de mindere resultaten tijdens eerdere weken verklaard konden worden door een grote dosis pech was het afgelopen zondag toch echt de ploeg zelf die verantwoordelijk was voor een smadelijke nederlaag tegen CKC. Na een prima eerste helft van de zebra’s onderging de equipe van trainer De Mooij klaarblijkelijk een ware metamorfose tijdens de rust. En het resultaat was ongunstig. Oliveo gaf niet thuis gedurende de tweede helft en ging uiteindelijk met de staart tussen de benen en een 2-4 thuisnederlaag op zak de catacomben van sportpark De Groene Wijdte in. Wat er mis ging? Uw reporter heeft het nog steeds niet uitgevogeld….

Ook tijdens minder vrolijke speelronden gaan we door met wat achtergrond informatie betreffende onze onbekende poulegenoten. Ditmaal kwam CKC vanuit Rotterdam naar Pijnacker. Op 4 mei 1928 zag de Rotterdamse vereniging het levenslicht. De club waar je vroeger 5 cent contributie betaalde , behaalde in 1931 het eerste kampioenschap in de laagste klasse van het amateurvoetbal. De vereniging (het complex maar ook wat leden) werd tijdens de tweede wereldoorlog gevorderd door de Duitsers. Nadat de Duitsers waren vertrokken stond er weinig meer overeind en moest er dus opnieuw begonnen worden met het opbouwen van de club. Het huidige clubgebouw staat er sinds 1978 en is dus bijna van hetzelfde bouwjaar als de kantine van Oliveo. Hopelijk houden ze aldaar ook een legoactie om de kantine wat ‘op te pimpen’. De vereniging jojo’t de laatste jaren van de vierde naar de derde klasse en weer terug. Dit seizoen lijkt het team het beter te doen met een tot noch toe tweede plek in de derde klasse C als gevolg.

Ook Luscuere kon Oliveo niet behoeden voor een vervelende nederlaag

Oliveo kwam net als vorige week goed voor de dag tijdens het eerste deel van het duel. De onstuimige weersomstandigheden maakten het er niet makkelijk op om een normale wedstrijd op de mat te leggen, toch slaagde Oliveo er in om enkele leuke aanvallen te lanceren. Er werden veel tweede ballen gewonnen en CKC verdedigde rond eigen zestien. Toch was de eerste kans voor de bezoekers. Eén van de behendige aanvallers ontsnapte aan de bewaking van Van Wichen en liep alleen op doelman Duijvestijn af. Gelukkig kon Duijvestijn pareren, de inzet kon hij zo vangen. 

Even later wist Robin Hoogland wel het net te vinden. Geholpen door de wind, zeilde zijn inzet – verstuurd met buitenkant rechts – zo over de CKC doelman heen. Deze bleef verbouwereerd achter na deze beauty. De zebra’s hadden grip op het spel van de Rotterdammers en werden nog tweemaal gevaarlijk voor rust. Een voorzet van Niels Bentvelzen belandde helaas achter Wessel Kleij waardoor de kans op uitbreiding van de marge verkeken was. Ook Bentvelzen zelf mocht het nog een keer proberen. Waarschijnlijk schrok hij van de uitstormende doelman want zijn inzet was ook niet scherp genoeg voor een doelpunt.

Gezien het spelbeeld voor rust kwamen de zebra’s vol vertrouwen uit de kleedkamer. De wind was er niet minder op geworden maar er hoefde ‘slechts’ een voorsprong verdedigd te worden. Hoe anders bleek het tweede bedrijf. CKC werd in het zadel geholpen door de leidsman. Deze gaf een vrije trap rond het zestienmetergebied. Net als vorige week werd deze vrije trap gepromoveerd tot doelpunt, alleen ditmaal direct. Een op het oog houdbare inzet waaide in de korte hoek van het Oliveo doel. De fase die hierna volgde deed waarschijnlijk pijn aan de ogen. De zebra’s waren van slag en vonden elkaar nog maar mondjesmaat. Als het leder werd veroverd, werd het ook zo weer ingeleverd. Passes kwamen niet aan en verdedigend was de ploeg overal een stapje te laat.

Het gewraakte moment: de vrije trap die over de muur en in de hoek zou verdwijnen.

Het apathische spel van de zebra’s leek voor hernieuwde energie te zorgen bij de bezoekers. De behendige nummer negen van CKC draaide weg bij Van Wichen en haalde doeltreffend uit. Zijn inzet verdween in de lange hoek. Hiermee was het leed nog niet geleden voor de thuisploeg. Even later kon één van de twee aanvallers op de Oliveo-lat koppen waarna een CKC middenvelder attenter reageerde en het klusje afmaakte. 1-3 voor de bezoekers.
Toen Vloemans vijf minuten later een penalty mee kreeg leek Oliveo nog op te gaan voor een slotoffensief. Het buitenkansje werd verzilverd door Kleij en dit betekende de 2-3. De gifbeker ging uiteindelijk gewoon helemaal leeg voor de blauw-witten. Bentvelzen had iets artistieks in gedachten aan de zijlijn maar zijn directe tegenstander had dit door en veroverde de bal. Vervolgens stelde hij zijn ploegmaat in staat om voor te geven. De voorzet werd vakkundig binnen gewerkt door één van de Rotterdamse spitsen die voor Woutersen was gekropen.
Met Van Wichen in de spits erbij ging Oliveo nog op zoek naar een aansluitingstreffer maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet meer.

Trainer De Mooij ziet lijdzaam toe hoe Oliveo de voorsprong weggeeft

Wat restte voor Oliveo was een enorm katergevoel en ditmaal niet veroorzaakt door pech of externe factoren maar gewoon door eigen falen. Extra zuur is, dat er volgende week niet gespeeld wordt voor de competitie. De blauw-witten kunnen zich dus gaan opladen voor het eerstvolgende competitieduel op 29 november. Deze ene slechte helft moet snel vergeten worden. Er wordt tijdelijk afgehaakt maar de ambities van het team zullen niet veranderen. De focus gaat gewoon weer op het bereiken van de tweede klasse, hoe hobbelig de weg dit seizoen ook mag zijn!

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Adrichem (Luuk Woutersen), Van Wichen, Leon Woutersen, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Vloemans, Bentvelzen, Kleij, Hoogland

Beelden: David Dilling