Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 overtuigt niet, maar wint wel en blijft koploper.

Na de ‘’narrow escape’’ tegen Wateringse veld/Gona stond vandaag de wedstrijd tegen nummer 6 van de stand op het programma. Vooraf werd er door de trainer vermeld dat DOSR (Door Oefening Sterk Roelofarendsveen) een ploeg was om rekening mee te houden. Ze hadden enkele tegenstrijdige uitslagen genoteerd. Zo wonnen ze 7-1 van SJZ maar 2 weken later verloren ze 5-1 van Erasmus. Een wisselvallige ploeg dus, die op een goede dag een goede prestatie kan leveren. Ook werd de nadruk gelegd op een betere start dan vorige week, waar er na 1 minuut al tegen een achterstand aan werd gekeken.

DOSR kwam goed voorbereid naar de Sportlaan. Om 10.00 uur gaven zij al “acte de presence” en we keken onze ogen uit toen zij voor de warming-up het veld betraden. We telden maar liefst 17 spelers!! Daarbij stak ons 13-tal (waarvan Woutersen nog reservespeler voor het 1e was) schril af. Gelukkig blijft het in het veld 11 tegen 11 en moet het daar gebeuren.

Er waren enkele wijzigingen in de opstelling ten opzichte van vorige week. Van Hagen en Van Bragt waren door de technische staf weer fit genoeg verklaard om te starten. Ook Trieling kon weer minuten gaan maken. Daartegenover stond de blessure van Schreur die op vrijdag was uitgevallen. Na enkele verschuivingen kwam er de volgende opstelling uit.

Opstelling: Brian Ruigrok, Dion van Bragt (Mark Trieling), Tom van Hagen, Kevin Jansen, Max Kouwenhoven, Mitchel Paanakker, Didier Jansen, Joey Den Hoed, Mike van der Pol, Niels van Duinen, Wesley Voois

Voor het eerst dit seizoen hadden we te maken met slechte weersomstandigheden. Naast een forse regenbui in de warming-up werden we gedurende de gehele wedstrijd geteisterd met een straffe windkracht 6 die dwars over het veld stond. Ondanks dat leek het alsof de manschappen van Paanakker goed naar hun trainer hadden geluisterd. Uit een van de eerste minuten werd al een kans gecreëerd. Nog voordat een speler van DOSR de bal had aangeraakt, kwam Van der Pol 1 op 1 met de keeper van DOSR die kordaat optrad en knap zijn doel verkleinde. Nog geen minuut later was er echter ook meteen een grote kans voor de tegenstander. De spits ging 1 op 1 op Ruigrok maar ook hij reageerde attent en hield zijn doel schoon. De supporters gingen er meteen goed voor zitten en verwachtte een open wedstrijd met veel kansen. Deze eerste 2 kansen bleken echter niet meteen een vervolg te krijgen.

DOSR zakte in het begin van de wedstrijd in en liet Oliveo het spel maken. De thuisploeg was echter niet in staat om met verzorgd positiespel een kans te creëren. Het duurde uiteindelijk tot de 25 minuut tot er nog een grote kans werd gecreëerd. Na een aanval via de linkerkant kwam de bal bij Van Duinen uit. Hij was niet zelfzuchtig en legde de bal opzij op Van Der Pol. Helaas kon Van der Pol met zijn linkerbeen niet genoeg kracht achter de bal krijgen en kon de keeper de bal stoppen. Het enige wat verder nog vermeldenswaardig was in de eerste helft, was het feit dat een verdediger van DOSR een volleybalblok maakte in zijn eigen 16. Hij stopte de bal met beide handen in de lucht, iedereen zag er een penalty in behalve de man in het zwart. Dus werd de rust behaald in de brilstand. 0-0


Vlak voor de rust was er toch nog slecht nieuws voor Oliveo. Van Bragt valt opnieuw uit, dit maal met een heup blessure. Zijn vervanger was Trieling, waardoor er wat geschoven moest worden met spelers. Den Hoed en D. Jansen schoven een positie naar achter en K. Jansen ging naar rechtsback. Achteraf bleek dat dit een gouden wissel was.

Na de rust zette Oliveo meer druk en realiseerden we een veldoverwicht zonder dat in echte kansen uit te drukken. In de 60e minuut was het dan wel raak. Invaller Trieling eiste een vrije trap net buiten de 16-meter op. Hij keek goed hoe de keeper en de muur stonden en hij schoot de bal laag in de verre hoek buiten het bereik van beide. Ook na deze voorsprong veranderde het spelbeeld niet meteen. Pas in de laatste 10 minuten ging DOSR 1 op 1 spelen wat ervoor zorgde dat er meer ruimte kwam voor Oliveo. Dit leidde nog tot één grote kans voor Oliveo. Een goede actie en idem voorzet van Voois werd door Trieling over het doel heen geschoten.

Ondanks dat DOSR 1 op 1 was gaan spelen creëerden ze weinig. De verdediging van Oliveo voerde gedisciplineerd hun taken uit. Slechts eenmaal kwam de linksbuiten van DOSR tot een goede voorzet en deze werd net op tijd door Kouwenhoven weggewerkt. Een grote kans kregen ze toch nog, niet door een mooie aanval, maar door wat hulp van de scheidsrechter. Kouwenhoven zette een goed blok in op de rand van de 16, maar de scheidsrechter oordeelde anders en gaf een vrije trap. Protesteren hiertegen kostte Van Hagen nog een gele prent (en de bijbehorende kannen). Maar gelukkig was Ruigrok gefocust en kon hij, toen de vrije trap eindelijk werd genomen, de bal naar de zijkant verwerken. Dit was meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Man of the Match was deze keer onze assistent scheidsrechter De Jong. Nog niet volledig hersteld van een blessure was hij bereid de gehele wedstrijd de vlag te hanteren in dit “hondenweer”, waarvoor hulde.

Het was een moeizame overwinning, maar gelukkig tellen die punten ook gewoon. De directe concurrent RKDEO won knap met 8-0 van nr. 4 op de ranglijst VUC waardoor het gat 5 punten blijft. Hierdoor is VUC enigszins afgehaakt in de strijd om de bovenste plekken en blijven alleen Oliveo, RKDEO en GDA nog over.

Volgende week zijn de manschappen van Paanakker en Klarenbeek een weekje vrij. Op 29 november wordt de competitie weer hervat met een uitwedstrijd tegen SJZ om 11:00. Tot dan.

 

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2