Oliveo 1 | Selectie Oliveo snuift cultuur in Engeland

Tijdens het jaarlijks terugkerende trainingskamp van de Oliveo selectie werd er dit jaar afgereisd naar Engeland. Het trainingskamp heeft meer weg van een volksverhuizing sinds de selectie twee jaar geleden werd uitgebreid met een derde elftal. Met staf telde het gezelschap 57 man. Rond 19:00 plaatselijke tijd meldde het bonte gezelschap zich bij Rotterdam Europoort om per Ferry naar Engeland af te reizen. Onze vaste reporter David Dilling reisde met ons mee en maakte een mooie samenvatting van het weekend. Mocht u geen zin hebben het onderstaande proza te lezen, kijk dan in ieder geval de fantastische video die onderaan is bijgesloten met wat korte flitsen van het weekend en een samenvatting van de wedstrijd!

 

Bootreis

De ferry was van alle gemakken voorzien, voor diegenen die de oversteek nog nooit gemaakt hebben: de grotere ferries zijn bijvoorbeeld uitgerust met diverse restaurants, een bioscoop, een casino en verschillende ‘uitgaansgelegenheden’. Genoeg vertier dus tijdens de heen en terugreis en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Gelukkig sloten alle faciliteiten rond middernacht zodat iedereen de volgende ochtend fris en fruitig wakker werd. Hoewel… met windkracht zeven op de Noordzee kostte het wat moeite om slaap te vatten in de knusse hutten. Om 09:00 plaatselijke tijd in Hull (één uur tijdsverschil met Nederland) werden de luidruchtige blauw-witte matrozen vriendelijke doch dringend verzocht het schip te ‘abandonen’ en dus werd er voet aan land gezet in Engeland, waar het avontuur begon.

 

Match of the Day

Per bus werd er afgereisd naar Newcastle. In de bus werd er ontbeten, onze plaatselijke gids had voor broodjes en water gezorgd. Het zitvlees werd getest want de busreis duurde meer dan drie uur. In Newcastle werd er gegeten bij een ‘all you can eat’ restaurant. Er werd een goede bodem gelegd voordat de zebra’s te voet afreisden naar St. James Park (capaciteit 54.000 en volledig afgeladen zaterdag) waar om 15:00 werd afgetrapt - naar later bleek voor de mooiste wedstrijd van de speelronde - door Newcastle en West Ham United. Newcastle dwong nummer vijf op de ranglijst Wet Ham op de knieën en won met 2-1.  Een uitblinkende Wijnaldum gaf een assist en scoorde en met ook een assist van Darryl Janmaat en de aanwezigheid van een heel contingent Nederlandse supporters had de wedstrijd dus een sterk Nederlands tintje.

Hoofdsponsor Peter van Koppen verlegde weer wat internationale grenzen!

 

Most valuable player Guy Luscuere werd bijna vastgelegd door Newcastle

Zo kan het ook dames en heren!

 

Durham

Na de wedstrijd werd er nog snel even een groepsfoto gemaakt in het imposante stadion voordat er per bus werd doorgereisd naar Durham. Rond 19:00 werd er ingecheckt in het Premier Inn Durham East hotel. Per tweetallen richtten de zebra’s hun - van alle gemakken voorziene - kamers in. Aangezien de kamers een enkel bed en een ruime tweepersoons bokspring bevatte werden er hier en daar vroegtijdig wat duels uitgevochten. Bij sommige ‘roomies’ bleef de strijd onbeslist waarna er ’s avonds een Duits concept werd gebruikt: Löffel-Löffel. Uiteraard niet voordat het nachtleven in Durham centrum werd verkend. Enige scepsis van de zebra’s over het nachtleven van Durham werd verholpen middels een bezoek aan de plaatselijke discotheken en kroegen. Laten we het er op houden dat we inmiddels kunnen bevestigen dat de Engelse reality serie Geordie Shore daadwerkelijk op enige vorm van waarheid is gebaseerd… Al rillend (het was namelijk ruim onder het vriespunt) meldden de zebra’s zich bij wat ATM’s om ponden te pinnen. Daar werden wat eerste inter-culturele contacten gelegd met dames die absoluut geen last leken te hebben van de kou. Om 02:00 gingen alle lampen uit in de stad. Nog even langs de shoarmazaak voor een ‘hairdresser’ waarna de tocht naar het hotel werd ingezet. Door sommigen zonder winterjas aangezien wat plaatselijke ‘crooks’ het voorzien hadden op Hollandse kledij. 

 

Matches

De volgende ochtend stonden duels met Houghton Town (tegen Oliveo 1) en Houghton Wild Boar (tegen Oliveo 2/3 combinatie) op het programma. Onder echte Engelse omstandigheden werd er rond elf uur afgetrapt. Daar werd prachtig duidelijk wat de verschillen zijn tussen de Engelse en Nederlandse voetbalmentaliteit. Wij: lopen over het bevroren veld, constateren ijsrotsen en gevaar voor de spiertjes en ledematen. Zij: komen het veld op, stropen de mouwen en gaan elk duel voor 110% aan (geheel volgens het motto van beroepsdemagoog Kuijt) zelfs ondanks de barre omstandigheden. Het één is niet per sé beter dan het ander maar de controverse was prachtig om te zien. De felle Houghton Towners trakteerden Oliveo 1 uiteindelijk op een 4-0 nederlaag in een lekkere Engelse wedstrijd (kick and rush). Oliveo 2/3 combinatie deed het beter tegen Houghton Wild Board door met 4-6 te winnen. Overigens traden de twee teams aan op velden die aan elkaar grensden, toch was er een hoogteverschil van ongeveer twee meter tussen de velden…..

Gegeten werd er hierna in het clubhuis van de Engelse teams, waar de houtkachel gezellig knapperde. Vooral de Engelse kip kerrie en de ouderwetse broodjes knakworst vonden gretige aftrek bij de Oliveanen. Nadat de honger gestild was en de lokale trainer Jim wat mooie woorden sprak over de essentie van het spel voetbal, (namelijk de verenigende werking) werd de terugreis ingezet naar Hull. Daar moest rond 19:00 weer ingecheckt worden voor de terugreis.

Zo werd er een einde gebreid aan een fantastisch trainingskamp waarvoor extra dank aan organisator en leider Peter Klarenbeek. Een goede basis voor hopelijk wat hoge eindrangschikkingen van de selectieteams. Er is gedurende de tweede seizoenshelft namelijk genoeg te winnen gezien de rangschikking van de selectieteams. Met de ‘teamgeist’ zit het in ieder geval wel goed, op naar prestaties!