Oliveo 1 | Oliveo verkeert nog in winterslaap en verliest

Na een uiterst succesvol en gezellig trainingskamp in Engeland (waarvan elders verslag op deze website), trad Oliveo tijdens de hervatting van de competitie aan tegen laagvlieger Stolwijk. Stolwijk werd ongeveer een half jaar geleden  nog met 0-2 aan de zegekar gebonden. Zondag moest er wederom een soortgelijk resultaat behaald worden om het uitzicht op de bovenste plaatsen niet te verliezen. Helaas bleek Stolwijk stugger dan gedacht. De zebra’s haalden hun niveau niet en waren niet bij machten om Stolwijk wederom aan de kant te schuiven. De bezoekers gingen uiteindelijk met een 2-3 overwinning aan de haal en daar was weinig op af te dingen.

De beginfase was hoopvol voor de equipe van trainer De Mooij. Na enkele goede aanvallen was het raak voor Wessel Kleij. Steven Vloemans die vanaf links was gestart gaf voor na een knappe actie waarbij hij zijn directe tegenstander passeerde. Kleij schoot tussen een oerwoud van benen de 1-0 tegen de touwen. Dit leek het startsein voor meer blauw-witte aanvallen maar niets was minder waar. De storm ging liggen en Oliveo schakelde twee versnellingen terug. Stolwijk kreeg al snel wat kansen. Doelman Martijn Duijvestijn moest zich strekken op een inzet van een aanvaller van Stolwijk. Na deze waarschuwing bevond de wedstrijd zich luttele minuten in een soort equilibrium. Helaas voor Oliveo werd dit ruw verstoord door een opstomende verdediger van Stolwijk. Hij mocht namelijk tot in het vijandelijke doelgebied oplopen en wist daar de bal ook nog over Duijvestijn heen te wippen. Zo stond het ineens 1-1. Goed en wel van de schrik bekomen floot de leidsman voor rust.

Tijdens het tweede bedrijf viel er weinig meer te genieten, gelukkig werden er wat 'sterke verhalen' getapt langs de lijn!

De tweede helft stond bol van vreemde momenten. Oliveo begon nog voortvarend aan het tweede bedrijf. De keeper van Stolwijk moest zich strekken op een inzet van Van Wichen die mocht aanleggen voor een vrije trap. De doelman kweet zich goed van zijn taak en ranselde de bal uit de hoek. Na deze kans voor Oliveo was er eigenlijk nog maar weinig dat goed ging aan Oliveo zijde. Stolwijk kreeg meer en meer de overhand. Voordat de bezoekers op voorsprong kwamen werden er nog twee goals afgekeurd. Eerst was het één van de aanvallers van Stolwijk die rechtsback Van der Pol in de rug duwde. De lichte duw werd knap gezien door de leidsman waarna hel doelpunt van de bezoekers werd geannuleerd. Even later scoorde Stolwijk wederom. Een scrimmage voor het doel van de zebra’s mondde uit in een doelpunt voor Stolwijk. Echter had de grensrechter van Oliveo buitenspel geconstateerd waarna de leidsman ook dit doelpunt afkeurde. Waar er vanuit Pijnackers kamp nogal eens geklaagd werd over beslissingen van de scheidsrechter in het nadeel voelde Oliveo zich vandaag gesterkt door Vrouwe Fortuna.

Grensrechter Zweerts wijst de leidsman gedecideerd op een buitenspelsituatie. 

De talloze waarschuwingen van de bezoekers waren aan dovemans oren gericht. Even later kwam er namelijk wel de verdiende voorsprong voor de bezoekers. Een (op het oog lijkende) miscommunicatie tussen Duijvestijn en Van Hagen bracht Pijnackers onheil en betekende de voorsprong voor nummer laatst Stolwijk. Wessel Kleij leek even later de middag te gaan redden voor de thuisploeg. Zijn voorzet van ver belandde pardoes in het doel van Stolwijk. De inzet van de spits passeerde alles en iedereen en viel binnen naast de verbouwereerde keeper. En er leek nog genoeg tijd voor de winnende treffer.

Doelpunt in de maak, Duijvestijn en Van Hagen zijn gezien en Stolwijk komt op voorsprong

Kleij die last had van een griepje scoorde weer tweemaal voor Oliveo maar zijn goals hadden helaas weinig waarde

Oliveo maakte in het vervolg echter geen aanspraak meer op een overwinning. Alle ballen werden hard en hoog naar voren geschoten (iets waar Stolwijk toch echt beter in is) en van goed voetbal was geen sprake meer. Toen de zebra’s vlak voor tijd nogmaals de rode loper uitrolden voor Stolwijk waren de rapen uiteindelijk alsnog gaar. Uit een corner knikte de aanvoerder van de bezoekers de 2-3 binnen.  De tweede nederlaag op rij zorgt ervoor de Oliveo even pas op de plaats moet maken. De ploeg is op de ranglijst ingehaald door DONK en ESTO en staat nu op de 6e plaats. Een Oliveo onwaardige plaats, maar voorlopig wel de plek waar de ploeg het mee moet doen. Komende weken schouders eronder en met z’n allen keihard werken aan een goed resultaat.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van der Pol, Van Wichen, Van Hagen, Woutersen, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Bentvelzen (Hoogland), Kleij, Vloemans

Beelden: David Dilling via https://www.facebook.com/david.dilling/media_set?set=a.10153837087131904.1073741843.632221903&type=3&pnref=story