Oliveo 1 | Oliveo wint onder onmogelijke omstandigheden en klimt naar de 2e plaats

Na de ontzettend belangrijke winst van vorige week op toenmalige koploper FC Zoetermeer werd er zondag opnieuw op de Groene Wijdte afgetrapt. De tegenstander was Ommoord. Deze ploeg staat in de lagere regionen in de reserve 3e klasse C, maar bij de uitwedstrijd was gebleken dat deze ploeg zeker niet onderschat mag worden. Toen was het een goed voetballende ploeg waar Oliveo met moeite de 3 punten binnenhaalde.

Waar vorige week werd aangetreden in regen en sneeuw waren er nu andere weersomstandigheden die ervoor zorgden dat het voetballen erg lastig werd. Er stond namelijk windkracht 9 overdwars over het veld waardoor elke bal die de lucht in ging totaal onverwachte manoeuvres maakte. In de warming-up bleek al dat een crosspass er vandaag niet inzat. De bal zou of terugkomen bij de verzender of eindigen op een flat in Pijnacker-Noord.

Een andere zaak die het voor trainer de Mooij lastig maakte was het feit dat enkele spelers dit weekend hadden uitgekozen om naar de sneeuw te gaan. Hierdoor moest er door de trainer gepuzzeld worden en werd de basis 11 op 4 plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorige week.

Opstelling Oliveo: Ruigrok, Van Hagen, Van Wichen, Brouwer, Woutersen, Milolaza, Luscuere, van Oort (Den Hoed), Bentvelzen (Van der Spek), Kleij, Hoogland


Voor de wedstrijd kregen de spelers nog enkele succeswensen van hun ploeggenoten in Oostenrijk

Genoeg geluld, over naar de wedstrijd. De equipe van Martin de Mooij heeft vanaf het begin van de wedstrijd het overwicht zonder hier kansen mee te creëren. Beide ploegen beginnen voorzichtig en hebben moeite met de weersomstandigheden. De eerste wapenfeiten zijn uiteindelijk wel van blauwwitte kant. Enkele  schoten van Hoogland en Kleij vanuit de 2e lijn zorgden ervoor dat de keeper van Ommoord handelend moest optreden. Helaas zorgden de daarop volgende corners voor weinig gevaar omdat de bal goed voor krijgen bij windkracht 9 geen gemakkelijk karwei is.  

Vervolgens is het echter Ommoord dat de eerste grote kans krijgt. Een scherpe voorzet wordt door van Hagen gemist waarna de linksbuiten van dichtbij overschiet.  Niet veel later is het opnieuw gevaarlijk in de doelmond van Oliveo. De sterke nummer 9 kan de bal aannemen en kapt Brouwer uit, vervolgens schiet hij de bal hard in de korte hoek waardoor Ruigrok kansloos is (0-1). Het lijkt erop dat Oliveo vanaf deze tegenslag vastberaden is om de winst van vorige week niet voor niets te laten zijn. De bal gaat beter rond van voet naar voet en dit leidt dan al snel tot twee doelpunten aan blauw-witte kant. Eerst komt Hoogland goed naar binnen, waarna Bentvelzen inspeelt. Die laat de bal in 1 keer vallen op Kleij die vervolgens de bal laag en onhoudbaar in de linkerhoek schiet. Ook Bentvelzen was verbaasd. Volgens hem was dit ze bij de afwerkoefeningen nog nooit zo goed gelukt. Niet lang daarna volgt ook de 2-1 van Oliveo zijde. Opnieuw zijn de spits en rechtsbuiten van Oliveo hierbij betrokken. Dit maal zijn de rollen echter omgedraaid. Kleij vindt met een mooie steekbal Bentvelzen, die neemt de bal goed aan en schiet rustig in.

Het restant van de 1e helft wordt gekarakteriseerd door ingooien aan de overzijde van het veld vanwege het feit dat elke bal die de lucht in gaat door de wind over die lijn getild wordt. 

Ruigrok speelde een goede wedstrijd als vervanger van Duijvestijn

Waar iedereen dacht dat in de 1e helft al veel keer was ingegooid, bleek het in de 2e helft nog veel vaker het geval te zijn. De wedstrijd is in de 2e helft eigenlijk geen moment meer een wedstrijd geweest. Onder de spelers heerste het gevoel dat het alleen maar harder was gaan waaien. Dit resulteerde dan ook in ongeveer 50 inworpen voor Van Hagen en 50 inworpen voor de linksback van Ommoord. Van voetbal was weinig sprake meer. Ommoord wilde nog wel een doelpunt maken maar de verdediging van Oliveo stond als een huis en gaf geen kans weg tegen de slordig spelende tegenstander. Het duurde dan ook tot ver in de 2e helft voordat er eindelijk nog wat noemenswaardigs te noteren was.

Invaller Den Hoed liep goed vrij aan de linkerkant, maar de controle was net niet goed genoeg om tot een schot te komen. Vervolgens zorgde de andere invaller, A-junior van der Spek,  ook nog voor een grote kans. Hij was zijn tegenstander te vlug af en lobde de bal over de keeper heen. Deze werd echter geholpen door zijn verdediger die de bal van de lijn afhaalde. Uiteindelijk vond de goed fluitende scheidsrechter het na 51 minuten in de 2e helft genoeg geweest en had Oliveo de 3 punten in de tas.

In de kleedkamer werd vervolgens notie genomen van het feit dat Zoetermeer verloor van ESTO en Antibarbari doelpuntloos gelijk speelde tegen Haastrecht. Dit resulteert in een huidige 2e plaats voor de mannen van trainer de Mooij. Op slechts 1 punt achterstand van koploper HOVDJSCR.
 
Gunstige uitslagen bij de concurrenten voor het kampioenschap

Komend weekeinde spelen de blauw-witten niet. De eerstvolgende wedstrijd is op dinsdag 1 Maart thuis tegen HMC voor de Haaglanden Cup. Tot dan.

 

https://www.youtube.com/watch?v=I3t9K_quzGU

Beelden: David Dilling