Oliveo Oliveo 2 | Oliveo speelt opnieuw gelijk en ziet voorsprong verkleinen naar 1 punt.

Afgelopen zondag werd er om 11:00 afgetrapt op Sportpark de Groene Wijdte voor Oliveo – VUC. VUC is een tegenstander die moeilijk te peilen is. De ploeg draaide in het begin van het seizoen mee in de bovenste regionen en liet bij de uitwedstrijd zien over een goed voetballende ploeg te beschikken. De ploeg verloor echter ook enkele keren met zeer overtuigende cijfers van ploegen die in de lagere regionen bivakeren. Het was dus de vraag tegen wat voor tegenstander Oliveo vandaag zou spelen.

Het was ook weer de vraag met welke 11 spelers Oliveo dit maal zou aftrappen. Het is weer de vakantie periode en dus waren er enkele selectie-leden op wintersport. Tel daarbij op de blessures van Max en Kevin die na vorige week beide liesklachten hadden en u begrijpt dat de trainer weer een lastige klus te wachten stond. Het was echter niet trainer Paanakker die zich in bochten moest wringen om genoeg spelers op te tromellen, maar interim-trainer Gronsveld. Dhr. Paanakker zat namelijk lekker aan de kaiserscharrn in de Oostenrijkse zon. Gronsveld kwam uiteindelijk uit op de volgende opstelling

 

Gronsveld nam voor de 3e keer dit seizoen de plek van trainer Paanakker over.

 

Opstelling Oliveo: Coen van Elst, Mike van der Pol, Didier Jansen, Brian de Jong, Luuk Woutersen, Jort Roos, Rafael Schreur (Joey Klein), Maarten van der Zanden, Danny van Ruyven, Niels van Duinen, Wesley Voois (Mike Beeloo).

VUC begon de wedstrijd afwachtend. Het liet Oliveo in balbezit en keek naar mogelijkheden om er in de counter gevaarlijk uit te komen. Oliveo was echter niet bij machte om de vrije man te zoeken en de bal rond te laten gaan. Er werd teveel gezocht naar een diepe man door middel van een hoge bal. Ik had u dit nog niet verteld, maar op deze mooie zondagochtend waaide nog net de spelers niet van het veld af. Elke bal die dan ook de lucht in ging werd meteen door de wind gevangen en eindige 50 meter verder bijna in de sloot. Oftewel, elke diepe bal die werd gegeven eindigde over de zijlijn.

Verder dan enkele schoten van afstand komen beide ploegen dan ook niet in het eerste half uur van de wedstrijd. 1 maal kan Van Duinen diep na een goede steekbal, maar zijn aanname is onvoldoende en de verdedigers zijn op tijd terug om de bal weg te werken. De 1-0 valt dan ook vrijwel uit het niets. Mike gooit de bal op het hoofd van Maarten, die kopt de bal door en daar staat Joey. Hij is net 5 minuten eerder ingevallen voor de geblesseerde Rafael en schiet de manschappen van Gronsveld naar een voorsprong.

In de 2e helft is het spelbeeld redelijk hetzelfde. Oliveo heeft balbezit, probeert ruimte te vinden maar eigenlijk lukt het geen van beide ploegen om een fatsoenlijke aanval op poten te zetten. Het spelbeeld uit de 1e helft waarbij ballen vooral omhoog en over de zijlijn gaan wordt gecontinueerd. Net als de 1-0 komt de 1-1 dan ook uit het niets. Na een corner van Oliveo wordt de bal weggewerkt en wordt op het middenveld opgepikt door Oliveo. Vervolgens speelt Didier de bal te kort terug op de verdedigers waardoor een middenvelder van VUC er met het leder vandoor gaat. Hij geeft een goede steekbal en 2 aanvallers gaan op Coen af. De aanvaller met de bal is niet zelfzuchtig en legt de bal opzij waardoor de 1-1 op het scorebord stond. Door deze tegenslag lijkt Oliveo weer even wakker geschud te worden. De ploeg neemt weer het heft in handen en drukt VUC wat verder terug op eigen helft, tenminste aan de rechterkant van het speelveld. Hele goede kansen komen er niet uit het veldoverwicht van Oliveo.

Toch komt de ploeg 3 minuten voor tijd op een 2-1 voorsprong, uit een scrimmage voor de goal, waar de grensrechter van VUC voor de zoveelste keer vlagde voor vermeend buitenspel, kwam de bal bij van Duinen die er wel een handje bij nodig had en vervolgens de bal in het doel deponeerde. Het lijkt erop dat de blauw witte brigade toch nog een overwinning uit het vuur gaat slepen. De spits van VUC dacht daar anders over, 2 minuten in blessuretijd wilde van der Pol een crosspass geven, maar deze werd gevangen door de wind en belande bij de geblokte nummer 9 van VUC, die legde vanaf 25 meter aan en joeg de bal via een Oliveo been onhoudbaar in de kruising. Hierna was de wedstrijd gespeeld, een domper voor manschappen van Gronsveld.

 Oliveo blijft nog steeds ongeslagen in de competitie maar moet aanzien dat concurent RKDEO deed wat het moest doen en won van hekkensluiter HBS 3. Met als gevolg dat in 2 weken tijd is gedaald van 5 punten naar 1 punt. Volgende week hebben de mannen van Oliveo 2 een vrij weekend. Op 6 maart wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij VELO 3. Een gevaarlijke tegenstander, thuis werd er namelijk niet van gewonnen. Tijd voor de manschappen van Paanakker om revanche te nemen.

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2