Oliveo 1 | Oliveo rekent af met HMC en hoopt op mooi affiche in HV Toernooi

Op een druilerige dinsdagavond traden Oliveo en HMC uit Den Haag aan tegen elkander in het kader van het Haaglanden Voetbal Toernooi. Oliveo rekende in de eerste ronde af met BSC ’68 uit Benthuizen en HMC schakelde tamelijk verassend het eerste zondagteam van TAC ’90 (1e klasse) uit. De Pijnackenaren waren dus gewaarschuwd voor de (voornamelijk aanvallende) kracht van HMC ondanks de lage klassering van de Haagse equipe in de Delftse 3e klasse.

In een slechte eerste helft waren de eerste kansen voor de thuisploeg. Wessel Kleij kwam een teenlengte tekort om een schot van Robin Hoogland te promoveren tot doelpunt en even later dacht diezelfde Kleij een assist op zijn naam te schrijven, ware het niet dat zijn pass te hard was voor Niels Bentvelzen die anders in een praktisch leeg goal had kunnen binnentikken. HMC werd ook kansrijk, een te zachte terugspeelbal van Oliveo werd niet op waarde geschat door de voorwaartsen van de Haagse club, Ruigrok lag nog in de weg. Verder beperkte de bezoekers zich tot afstandsschoten die de Oliveo keeper niet konden verontrusten. De rust werd ingegaan met de brilstand op het scorebord ondanks enkele goede kansen voor beiden teams.

Oliveo drukte het lichte overwicht na de thee vrij snel uit in een doelpunt. Nadat de keeper van de bezoekers zijn team nog enkele keren op de been had gehouden, was het goudhaantje Kleij die een afgeslagen bal tot doelpunt promoveerde. Zo brak de veel scorende spits wederom de ban. Na hachelijk moment voor het Oliveo doel, waar een speler van HMC voor open goal miste, besliste invaller Mike van der Pol de wedstrijd. Met een knappe lage schuiver passeerde hij de Haagse doelman en werkte hij zichzelf daarmee dus op het wedstrijdformulier. Vlak na zijn doelpunt moest Van der Pol overigens weer gewisseld worden, door een grove charge raakte hij geblesseerd aan zijn enkel.

HMC deed nog wat terug in de eindfase, een gekraakt schot van de Haagse nummer tien rolde, buiten bereik van doelman Ruigrok, in de lange hoek. HMC kwam nog dicht bij de gelijkmaker door twee keer vlak langs de verkeerde kant van de paal te mikken. Ook Oliveo kreeg in de eindfase nog genoeg kansen op uitbreiding van de kleine marge maar had het vizier niet recht staan.
Zo werd 2-1 de eindstand die de verhoudingen in het veld eigenlijk perfect weerspiegelde. Voor de Pijnackerse ploeg is het nu hopen op een mooie tegenstander uit de hogere regionen van het regionale voetbal nadat er tweemaal is afgerekend met mede-derdeklassers.

Opstelling Oliveo: Ruigrok, Van Hagen, Van Wichen, Brouwer, Woutersen, Milolaza, Luscuere, Van Oort (Paanakker), Hoogland (Van der Pol)(Van Ruijven) Kleij, Bentvelzen.