Oliveo 1 | Gebrek aan goals breekt Oliveo op tegen Bodegraven

In een poule die zich toch al laat karakteriseren door een grote mate van gelijke krachten van teams, heeft Oliveo zondag voor de tweede keer opeenvolgend gelijk gespeeld, wederom tegen een ploeg uit Bodegraven. Vorige week lag ESTO in de weg en zondag was het ‘buurman’ Bodegraven dat een punt meenam uit Pijnacker. Op een zonovergoten sportpark de Groene Wijdte verdween de brilstand negentig minuten lang niet van het scorebord. De zebra’s kregen wel wat mogelijkheden maar het was niet genoeg voor een overwinning.

In een eerste helft waarin het veldspel van beiden ploegen redelijk was maar er weinig verheffends gebeurde, kwamen de beste kansen uit standaardsituaties. Van Wichen kopte rakelings langs het doel en even daarna krijg Oliveo een vrije trap op een mooie positie nadat een verdediger van de uitploeg aan de noodrem trok bij Wessel Kleij. Deze vrije trap leverde echter geen doelpunt op aangezien het schot gekraakt werd door een wirwar van benen. Hierna kreeg Oliveo nog een paar aardige mogelijkheden op de openingstreffer. Eerst kwam Bentvelzen vrij voor de keeper maar nadat hij niet uithaalde met links en moest uitwijken naar de achterlijn was zijn kans verkeken. Wessel Kleij probeerde het van afstand, zijn schot werd echter gekraakt door de doelman van de bezoekers. Robin Hoogland was de laatste blauw-witte speler die mocht aanleggen voor een schot. Van dichtbij vuurde hij over. Bodegraven hield zich vooral bezig met het tegenhouden van aanvallen maar kreeg uiteindelijk nog de beste mogelijkheid op een doelpunt. Een breedte bal werd onderschept door de rood-zwarten maar gelukkig kon Martijn Duijvestijn pareren in de korte hoek. Zo bleef de brilstand op het scorebord staan….

In het tweede bedrijf ging Oliveo nog nadrukkelijker op zoek naar het eerste doelpunt. Dit resulteerde in ongeveer 75% balbezit en een overwicht voor de zebra’s. Het leek wachten op een doelpunt, zo leek het. Jeffrey Paanakker had rond de 60e minuut de perfecte kans om de rood-zwarte muur te slechten maar verzuimde vanaf ongeveer acht meter raak te schieten.  Zijn inzet hobbelde naast bij de tweede paal. Na deze grote kans kwam Oliveo eigenlijk niet veel verder dan wat kansrijke scrimmages voor het doel van Bodegraven en wat afstandsschoten van Mark Milolaza en de doelgerichte Kleij. Helaas lag er bij elke poging minimaal een been in de weg waardoor er geen doel getroffen werd.  In de 70e minuut kon Oliveo eindelijk juichen nadat Kleij hard en laag raak schoot, echter floot de leidsman op signaal van zijn grensrechter gedecideerd af wegens buitenspel van de aanvalsleider. Een slotoffensief waarbij Dewie van Wichen naar voren werd gedirigeerd ten spijt, trof Oliveo geen doel meer.

Zo bleek het ‘Koken met sterren’ op zaterdagavond een stuk succesvoller dan de wedstrijd Oliveo – Bodegraven. Het veldspel was zeker niet slecht maar de ploeg oogde wel wat onmachtig rond het vijandelijke doel. Volgende week komt de ploeg in actie tegen DONK dat na een slechte start de laatste weken niet te stuiten is. Wil de equipe van trainer De Mooij kansrijk blijven voor de titel moet er een gunstig resultaat behaald worden in Gouda.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Woutersen, Van Wichen, Brouwer (Van Hagen), Mitchel Paanakker, Milolaza, Jeffrey Paanakker, Luscuere, Bentvelzen, Kleij, Hoogland.

Beelden: David Dilling