Oliveo Oliveo 2 | Oliveo wint eindelijk van ‘angstgegner’ RKDEO en heeft titel binnen handbereik

Het was dan eindelijk zover, de mogelijke beslissende wedstrijd voor het kampioenschap in de reserve 1e klasse A. De ploegen die vorig jaar met elkaar streden om het kampioenschap in de 2e klasse doen het nu in de 1e klasse. RKDEO is de afgelopen 2 jaar toch wel een angstgegner gebleken voor de ploeg van Paanakker. Vorig jaar werd er 2 maal verloren, waarvan 1 keer tegen 10 man met een 2-0 voorsprong. Dit jaar waren de blauw-witten uit bij RKDEO vele malen sterker, maar door een penalty in de laatste minuut werd er weer niet gewonnen. Nu moest het dan eindelijk gaan gebeuren.

In de week voorafgaand aan deze kraker waren er helaas blessures bij Max en Danny. Hierdoor volgde de volgende opstelling.
Opstelling: Brian Ruigrok, Kevin Jansen, Tom van Hagen, Brian de Jong, Luuk Woutersen, Didier Jansen, Mitchel Paanakker, Joey den Hoed, Maarten van der Zanden (Rafael Schreur), Niels van Duinen, Wesley Voois (Jort Roos)

Voor de wedstrijd zaten alle spelers van Oliveo fit maar gespannen in de kleedkamer. Paanakker benadrukte dat de spelers deze wedstrijd niet belangrijker moesten maken dan het is. Het is slechts 1 van de 26 wedstrijden. De mannen van Paanakker en Klarenbeek begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Vanaf het begin werd RKDEO vastgezet en werden vrijwel alle duels gewonnen. RKDEO was zwak in de opbouw en met name Joey wist hier gebruik van te maken door meerdere keren op de helft van de tegenstander de bal te veroveren. Helaas was de eindpass elke keer net niet goed genoeg om een grote kans te creëren. Oliveo werd echter wel gevaarlijk uit de spelhervattingen. De corners en vrije trappen van Mitchel en Wesley zorgden meermaals voor grote kansen. Brian de J. kreeg 2 kopkansen maar schatte de bal verkeerd in. De grootste kansen waren voor Joey. Eerst raakte hij, na een voorzet van Mitchel, de bal net niet hard genoeg om tot doelpunt te promoveren. Vervolgens kreeg hij een kopkans, maar mikte op de lat. Aan de andere kant had doelman Brian R. de eerste helft er een krantje bij kunnen pakken, het enige noemenswaardige moment van RKDEO was een vermeende handsbal op de rand van de 16. Helaas wist Oliveo de kansen die het kreeg niet om te zetten in doelpunten dus werd er met 0-0 gerust.


Één van de vele gevaarlijke momenten voor het Nootdorpse doel

In de rust was de trainer tevreden over het spel en met name over de strijdlust van zijn spelers. Hij benadrukte wel dat ‘Deo’ MOEST winnen en dat het dus aanvallender zou gaan spelen in de 2e helft. Dat in combinatie met de tegenwind was een recept voor nog 45 moeilijke minuten.


Een volle bank voor Oliveo

In de 2e helft bleek inderdaad dat RKDEO met de wind in de rug wat opportunistischer ging spelen. Daarnaast zette ze meer druk op de achterste linie van Oliveo waardoor de lange bal eerder werd gehanteerd. De felheid en scherpte was iets minder dan in de 1e helft waardoor er te veel duels en 2e ballen werden verloren. Dit alles leidde ertoe dat RKDEO iets meer de overhand nam in de wedstrijd. Tegelijkertijd moet gezegd worden dat het lang duurde voordat  Brian R. echt handelend moest optreden.  De eerste echt grote kans van de 2e helft is echter voor Oliveo. De keeper van de Nootdorpers laat een rebound toe, Joey schiet de bal helaas net naast. Niet veel later is er een enorme ontlading bij de mannen van Paanakker omdat de bal er eindelijk invliegt. Na een solo aan de linkerkant wordt Luuk getorpedeerd door de rechtsback. De daaropvolgende vrije trap van Wesley wordt door Joey net gemist, maar dan staat Didier op de juiste plek om het leder in het doel te koppen.

Vanaf dat moment wordt de druk van RKDEO wel groter. De lange middenvelder wordt als extra spits geposteerd en het spel wordt nog opportunistischer. Dit leidt tot meer druk op de goal van Brian R. Net zoals Oliveo in de 1e helft lukt het RKDEO niet om tot echt uitgespeelde kansen te komen. Het gevaar komt met name uit corners. Waarvan RKDEO er wel erg veel krijgt, op een gegeven moment zelfs minimaal 5 achter elkaar. Vervolgens wordt er ook een keer vanaf de 16 meter net naast geschoten. Trainer Paanakker staat langs de kant al naar de scheidsrechter te signaleren dat het tijd is om af te fluiten, maar de scheidsrechter liet nog enkele minuten blessure tijd toe. Hierin wordt er nog eenmaal vanaf de 16 meter geschoten. Gelukkig is Brian R. na al die tijd niks doen nog uiterst scherp en tikt hij de bal geweldig uit de kruising tegen de lat aan. Niet veel later klinkt het eindsignaal en kan Oliveo feest gaan vieren. Eindelijk is er gewonnen van ‘angstgegner’ RKDEO en het kampioenschap is nu binnen handbereik. Oliveo hoeft nog slechts één van zijn laatste 3 duels te winnen om zich tot kampioen te kronen. 

Oliveo viert dat het kampioenschap nu echt binnen handbereik is

MOTM
Na zo’n overwinning met slechts 1 doelpunt kan er slechts één iemand de matchwinner zijn. Dat is natuurlijk Didier Jansen, met zijn ongelofelijk belangrijke doelpunt. Daarnaast speelde hij weer een ijzersterke wedstrijd als verdedigende middenvelder.

Komend weekeind is dus de kampioenswedstrijd van Oliveo 2. Om half 12 uit bij Erasmus, wat zelf nog tegen degradatie strijd. Tot danOverig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2