Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 maakt het onnodig spannend, maar pakt de 2e titel in 2 jaar tijd

 

Vandaag was het dan zover, de wedstrijd waar de mannen van Oliveo 2 al 23 wedstrijden naar toe werkte, de kampioenswedstrijd. Vooraf zei trainer Paanakker dat zijn spelers niet te zenuwachtig moesten zijn voor deze wedstrijd. Het hele seizoen was Oliveo zijn tegenstanders de baas en als we zouden voetballen zoals vorige week tegen RKDEO dan zou ook vandaag de overwinning voor ons zijn. 
 
Ten opzichte van vorige week waren er een paar afwezigen. Jort en Maarten konden vandaag niet aanwezig zijn. Gelukkig had aanvoerder Niels de terugreis van
 
zijn tripje naar Engeland vervroegd om er vandaag bij te zijn. Dit leidde tot de volgende opstelling
Brian Ruigrok, Kevin Jansen, Tom van Hagen, Brian de Jong, Luuk Woutersen, Didier Jansen, Mitchel Paanakker, Joey den Hoed, Rafael Schreur (Max Kouwenhoven), Niels van Duinen, Wesley Voois.

Ondanks de woorden van de trainer in de kleedkamer was in de kleedkamer de spanning voelbaar en ook zichtbaar op de gezichten van de meeste spelers.
 
Gelukkig bleek in de warming-up dat de zenuwen niet de overhand hadden op de spelers. Er werd een fel en scherp positiespel gespeeld en iedereen leek klaar voor de wedstrijd.

Dit bleek dan ook een voorbode voor een hele sterke 1
e helft. Het balbezit was vanaf het begin zo’n 70% voor Oliveo en de vrije man werd zorgvuldig gezocht. De centrale verdedigers Tom en Brian gebruikten zelden de lange bal en de backs en middenvelders hadden continu de ruimte om de voorwaartsen aan te spelen. Dit leidde dan ook tot vele kansen voor de manschappen van Paanakker en Klarenbeek. Met name Wesley en Kevin gaven veel gevaarlijke voorzetten. Aan het einde van deze voorzetten stond vaak Joey. Die stond elke keer op de juiste plaats om de voorzetten te ontvangen. Helaas waren sommige ballen net te lastig en was hij ongelukkig in de afwerking.

Bijna leek nog de ongeschreven wet in het voetbal op te gaan. Als je ze zelf niet maakt…….. Erasmus kreeg 1 grote kans. Uit een voorzet van rechts rolde de  bal via de paal het veld weer in. Een speler van Erasmus schoot in maar Didier wist de bal op het juiste moment te blokkeren.

Na een half uur spelenkwam toch eindelijk de dik verdiende voorsprong.  Opnieuw was er een mooie blauw-witte aanval over vele schijven. Van achteruit ging de bal naar de rechterkant. Via het middenveld werd Wesley bereikt die laag voorgaf waar Joey opnieuw op de juiste plaats stond om de bal erin te schieten 0-1!! Ook na deze goal bleef Oliveo de betere ploeg, er werd echter niet meer gescoord.

In de rust was trainer Paanakker tevreden over het vertoonde spel. Hij zei wel dat iedereen gefocust moest blijven omdat vorige week ook de 1e helft een stuk beter was dan de 2e. Als we dezelfde strijd konden opbrengen en scherp bleven dan zou het goed komen.

Gespannen gezichten op de bank, dank aan Joey en Raymond die op de bank wilden plaatsnemen
 
Dit bleek echter niet het geval, net als vorige week kwam Oliveo minder scherp uit de kleedkamer. De passing was minder nauwkeurig en de duels werden vaker verloren. Dit leidde al vrij snel tot de 1-1. Tom speelde te zacht in waardoor balverlies werd geleden. De omschakeling van de defensie was niet snel genoeg. Erasmus zocht snel diepte en de spits lobte de bal over de uitgekomen Brian heen.

 Ondanks de tegenslag had Oliveo nog steeds geloof dat de wedstrijd gewonnen zou worden. Het duurde echter niet lang voordat de volgende tegenslag moest worden geïncasseerd. Didier kreeg terecht  zijn 1e gele kaart voor het na het fluitsignaal wegschieten van de bal (hij schoot ‘m inderdaad naar veld 2), en niet veel later zijn 2e voor een onnodige overtreding rond de 16 van de tegenstander. Rood.

Vanaf dat moment was het wel duidelijk dat Oliveo alle zeilen moest bijzetten. Dit werd dan ook gedaan. Er werd heel gedisciplineerd verdedigt en waar mogelijk werd er scherp gecounterd. Gelukkig voor de blauw-witten bleef Erasmus de lange bal hanteren, daar waar de verdediging van Oliveo stuk voor stuk een kop groter was dan de aanvallers van Erasmus.

Uit 1 van de vele counters kreeg Oliveo met nog 25 minuten te spelen een corner vanaf de rechterkant. Mitchel brengt deze hard en laag in en u weet natuurlijk nu al wie er op de juiste plaats zal staan om de bal binnen te tikken. Het is uiteraard Joey, die zijn 2e van de dag maakt. Het geloof is er, en we zitten weer op kampioenskoers mede omdat de bank weet dat naaste concurrent RKDEO, dat een half uur eerder is gestart, inmiddels met 2-1 heeft gewonnen, zodat ook Oliveo moet winnen om vandaag kampioen te worden.

 Toch slaat bij sommige spelers even de twijfel toe op het moment dat Wesley een overtreding maakt en geel krijgt. Bij een overtreding van Joey even eerder dachten sommige spelers dat de scheids een fout had gemaakt en Wesley geel gaf. Er was dus even vrees dat er met 9 man verder moest worden gespeeld. Dit bleek gelukkig niet het geval, al hoewel de scheidsrechter nog enkele verwoede pogingen ondernam en met name naar Oliveo toe strooide met gele kaarten.  Oliveo bleef gedisciplineerd verdedigen en met z’n allen keihard werken.  Uiteindelijk kwam toch de verlossende 3-1. De voor Rafael ingevallen Max, krijgt in de 88-ste minuut de bal vanaf de rechterkant van Niels. De aanname is goed en vanaf randje “ 16” jaagt hij de bal met links keihard onder de lat in het doel. De keeper kan ‘m alleen gehoord hebben.  Heel de ploeg inclusief bank en begeleiding bedelven Max bij de cornervlag onder het elektronische  scorebord (dat daar wel werkt), en willen eigenlijk de 90 minuten vol juichen. Voor de vorm worden de resterende 2 minuten wel uitgespeeld maar niet veel later fluit de scheidsrechter voor het laatst en kan het feest losgaan.

 
WIJ ZIJN KAMPIOEN, WIJ ZIJN KAMPIOEN!

 Een teamfoto met shirts, champagne en bloemen


 Na het kampioenschap vorig jaar in de 2e klasse is de ploeg van Paanakker en Klarenbeek opnieuw kampioen geworden. Zelfs met een ruimere voorsprong op de nummer 2 en 3 dan vorig jaar. Een unieke prestatie die dan ook enorm gevierd werd. Volgend jaar speelt Oliveo 2 in de Hoofdklasse!
 De mannen die dit voor dit succes hebben gezorgd, trainers Klarenbeek en Paanakker


 De vlag mag uit voor Oliveo 2!

  Met z’n allen wordt het feest gevierd in het heerlijke zonnetje

 

 

Zoals bij een kampioenschap hoort, de trainers de sloot in! 


Een andere traditie: ben je kampioen geworden, dan eet je in de Guyter!

En als dan laat in de avond alle kruitdampen zijn opgetrokken is het de gelegenheid om namens de spelers en begeleiding een aantal mensen te bedanken voor deze fantastische dag;

De supporters en het bestuur van Oliveo met de bloemen, champagne en hun steun

De familie Kouwenhoven voor hun gastvrijheid en voor het  hapje en drankje dat zij hebben verzorgd in de tuin achter hun woning .

Hugo die bereid was deze kampioenswedstrijd te vlaggen en dit aan het einde van de dag bijna met 3e graads brandwonden moest bekopen door de krachtige zon.

De A-spelers Joey en Raymond die bereid waren op de bank plaats te nemen.

De “club van 100”  die in de Guyter een aantal “ kannetjes”  neerzette

En tenslotte het KNMI voor deze stralende dag

Rest ons alleen nog de MOTM
Dat kan deze wedstrijd natuurlijk maar 1 iemand zijn. Hij heeft 2 marathons gelopen, stond elke keer op de juiste plaats en maakt uiteindelijk 2 doelpunten. Joey heeft deze eer meer dan verdient.

Volgende week gaan we “ uit”  naar Foreholte dat na de 3-0 overrwinning op Velo de beste papieren heeft voor de 3e periode. Er staat ondanks het kampioenschap nog wel degelijk iets op het spel voor Oliveo. Dit is namelijk het feit dat de ploeg vooralsnog ongeslagen is en deze status graag wil behouden!

 

 

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2