Oliveo Oliveo 2 | Foreholte zorgt voor einde van een meer dan een jaar durende ongeslagen status

 

Na de kampioenswedstrijd van vorige week tegen Erasmus en het feest dat daarop volgde werd er “the week after” gewoon goed doorgetraind met als doelstelling dit seizoen “ongeslagen” af te sluiten.

 

Tom en Wesley moesten we afstaan aan het 1e dat de kansen heeft om via een vervangende periode alsnog de nacompetitie te bereiken. Kevin was geblesseerd en Jort moest werken zodat we met slechts 12 man, maar wel met A-speler Joey van Eeden, afreisden naar Voorhout.

 

De zon scheen uitbundig en daar waar wij rechtsaf afsloegen naar het sportpark reden de meeste auto’s voorzien van schepnetten en opblaasbanden richting de kust van Noordwijk.

 

Vriendelijk en sportief werden we ontvangen door de begeleiding van Foreholte dat ons feliciteerde met het behaalde kampioenschap.

 

Na een goede warming-up werd in de volgende opstelling aan de wedstrijd begonnen: Brian Ruigrok, Luuk Woutersen, Brian de Jong, Didier Jansen, Max Kouwenhoven, Joey den Hoed, Danny van Ruijven, Mitchel Paanakker, Niels van Duinen, Rafael Scheur (45 min. Joey van Eeden), Mike v.d. Pol.

 

Ondanks alle goed wil startte Foreholte een stuk feller aan de wedstrijd. Zij hadden duidelijk nog wat te winnen, bij winst waren zij praktisch zeker van de 3e periode. Dit resulteerde in een aantal kansen voor Foreholte die met name voort kwamen uit vrije trappen en corners. Het was dan ook niet verwonderlijk dat een corner uiteindelijk tot de, op dat moment, verdiende 1-0 zou leiden. Een hoekschop die laag werd voorgegeven werd door niet attent genoeg verdedigen bij de 1e paal ingetikt.

 

De tegengoal was voor Oliveo het sein om een tempo hoger te gaan spelen hetgeen na 2 minuten al de gelijkmaker betekende. Een goede combinatie op rechts werd uiteindelijk door Joey den Hoed afgerond (1-1).

 

Vermeldenswaardig was nog dat Rafael in een duel een lelijke tik boven zijn rechteroog kreeg hetgeen direct leidde tot een behoorlijk ei. Na een eerste behandeling met ijs, hebben we, op advies van de medische staf van Foreholte, het ei nog ingesmeerd met een dikke laag boter. Het zag er niet en het mocht ook niet baten, “Raffie” kon steeds minder zien en moest zich dan ook in de rust laten vervangen door Joey van Eeden.

 

Oliveo kwam bij het begin van de 2e helft stukken beter uit de kleedkamer. Foreholte had in de eerste helft duidelijk heel veel gegeven en kon dit bij deze temperaturen niet nog eens opbrengen. Oliveo controleerde de wedstrijd, zonder echt veel kansen te creëren. De ploeg van Paanakker kwam in tegenstelling tot de 1e helft geen moment meer in de problemen. De wedstrijd leek dan ook te eindigen in een gelijkspel tot de 82-ste minuut. Na balverlies van ons in de opbouw volgde een voorzet vanaf rechts die door  de linksbuiten van Foreholte beheerst werd gecontroleerd en rustig in de korte hoek langs Brian werd geschoten (2-1).

 

De resterende tijd leverde nog wel een aantal corners en  vrije trappen op. Dit echter zonder succes zodat Oliveo in haar 25-ste competitie duel tegen de eerste zeperd op liep. Het einde van een ongeslagen reeks die al sinds 29 maart vorig jaar liep. Het is Foreholte van harte gegund. Met RKDEO, DOSR en Oliveo behoorden zij tot de ploegen die het beste voetbal speelden. We wensen al deze ploegen dan ook veel succes in de nacompetitie en hopen dat ze ons gaan vergezellen naar de hoofdklasse.

 

Rest ons nog Joey van Eeden te bedanken. Na zaterdag een volledige wedstrijd bij de A1, op zondag mee en spelen met het 2e. Dat is bij deze temperaturen een topprestatie.

 

Man of the Match werd Kevin. Ondanks zijn enkelblessure was hij bereid de gehele wedstrijd  te vlaggen waarvoor hulde.

 

Zondag volgt de laatste wedstrijd tegen SJZ. Ook hier gaat het voor SJZ nog ergens om. Samen met Laakkwartier, Velo en Gona gaan zij uitmaken welke 2 ploegen de degradatie wedstrijden gaan spelen. Alleen winst voldoet voor SJZ, zodat we ook deze laatste wedstrijd nog vol  aan de bak moeten.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2