Sponsor van de maand juni – Ada’s Haarmode

Oliveo is (gelukkig!) als club vele mooie sponsoren rijk. Deze sponsoren verdienen het om eens in het zonnetje gezet te worden. In juni voor het eerst aandacht voor één van onze sponsoren uit de sector persoonlijke verzorging: Ada’s Haarmode.

Wie de kapperszaak aan de Kerkweg 68 bezoekt, waant zich soms voor even weer in het oude dorp. De Kerkweg is namelijk één van de mooiste en meest historierijke stukjes van Pijnacker. De straat die kronkelend (en ook daadwerkelijk, zoals de naam doet vermoeden) naar de hervormde kerk leidt, is één van de oudste stukjes Pijnacker. Bedrijfspanden van weleer (bijvoorbeeld het statige woonhuis nummer 30, het voormalige kantoor van de Raiffeisenbank) hebben een nieuwe bestemming gekregen, maar zijn gelukkig wel behouden zoals ze ooit waren. Voor het historische pand waarin de kapperszaak van Nancy Fransen en broer Bernd Sommer is gevestigd, geldt precies het omgekeerde. Ooit woonde hun overgrootouders in dit (praktisch monumentale) pand en nu is het een prachtige gestylde kapperszaak.

 

Familiebedrijf

Wat de kapperszaak extra bijzonder maakt, is het feit dat het bedrijf al bijna 50 jaar in de familie is. De moeder van Nancy en Bernd, Ada, had de zaak ook al onder haar hoede en doopte deze tot Ada’s Haarmode. Nadat de twee kinderen van Ada de kapperszaak overnamen (Nancy eerst en later ook Bernd) bleef de naam uiteraard gehandhaafd. Nancy werkt al ongeveer 25 jaar in de zaak, terwijl Bernd een aantal jaar later volgde. Dat 25 jaar een flinke poos is, merkt Nancy wel aan het grappige feit dat ze nu volwassenen knipt die als kind al bij haar in de zaak kwamen. ‘’Zo kan het dat je iemand knipt als kind en een aantal jaar later verzorg je de haarstyling voor bijvoorbeeld hun bruiloft. Dat is ontzettend leuk en ik denk ook dat dit onze kapperszaak uniek maakt!’’ aldus de kapster en eigenaar. Nogmaals Nancy over het unieke karakter van de kapperszaak: ‘’Veel mensen die hun haar bij ons laten verzorgen, zijn al jaren klant, sommigen zelfs al 49 jaar. Daarnaast is ons klantenbestand ontzettend gemêleerd, dames en heren van alle leeftijden komen bij ons over de vloer.’’

De kapperszaak die in het beginsel beschikking had over twee ‘stoelen’, is later uitgebreid en beschikt nu over acht stoelen. Uitbreiding is nauwelijks meer mogelijk, want de zaak heeft te maken met de bouwkundige beperkingen van het pand. Er is namelijk gewoonweg geen ruimte voor meer stoelen. Aangezien uitbreiding geen directe wens is van Nancy en Bernd, hindert dit niet. Met een team van zeven mensen (waarvan zes parttimers) is de verzorging van menig kapsel in professionele handen bij Ada’s Haarmode. Nancy vindt het belangrijk om haarzelf (en collega’s) te blijven ontwikkelen. Via scholing blijven de eigenaren en medewerkers van de kapperszaak goed op de hoogte van de laatste technieken en trends. Want al is het één van de oudste beroepen, ook op het kappersvlak verandert er zo nu en dan wat.

 

Binding met Oliveo

Ada’s haarmode is als shirtsponsor verbonden aan onze mooie vereniging. De twee zoons van Nancy spelen komend seizoen in de A-junioren (Stijn) en in de B-junioren (Rens). Zo kwam het ook dat het bedrijf sponsor werd van één van de teams van de jongens (de B4) en dus van Oliveo. Nancy heeft ook nog twee dochters die handballen, uiteraard bij de gelijknamige vereniging waar handspel niet verboden is. De man van Nancy is ook geen onbekende bij Oliveo. Aan een lange carrière bij onze vereniging, die hem langs meerdere elftallen (waaronder het Eerste) leidde, kwam een poos geleden een einde. Richard stopte bij de 7 tegen 7-afdeling omdat zijn knie het niet meer aankon en geeft nu alleen nog training aan zijn zoons. Zelf doet Nancy aan hardlopen en broer en mede-eigenaar Bernd schaatst zelf en geeft daarnaast schaatstraining. Een sportieve club dus!

 

Ada’s haarmode in het nieuws

In november kon men een jaar lang gratis knippen winnen en werd voor iedere heer die geknipt werd 1 euro gedoneerd aan stichting Movember. Afgelopen periode kon je als klant iemand aandragen die een metamorfose verdient. Verschillende mooie berichten kwamen binnen bij Ada’s haarmode en binnenkort worden de ‘winnaars’ bekendgemaakt. Naast alle originele acties die de afgelopen weken en jaren al zijn gehouden, wordt 2017 echt een feestelijk jaar. De kapperszaak bestaat dan namelijk 50 jaar en uiteraard wordt dat gevierd.

Ook online is de kapperszaak te volgen. Mede-eigenaar Bernd zorgt ervoor dat ‘volgers’ van de Ada’s Haarmode Facebookpagina geen acties missen. Zoek op Ada’s Haarmode en like! De website van Ada’s Haarmode (www.adashaarmode.nl) is lekker fris en tot stand gekomen door samenwerking met enkel lokale ondernemers. Zo werd het platform gebouwd door twee dames uit Nootdorp en alle materialen als foto’s en teksten zijn ook van lokale makelij. De modellen die op de website te vinden zijn, zijn klanten van de zaak en in samenwerking met een bevriende fotograaf wordt periodiek een fotoshoot geregeld. De modellen worden hierbij gekleed door Doors Fashion en Futuro Mannenmode. Een mooi voorbeeld van hoe lokale ondernemers de handen ineenslaan om wat moois te bereiken!

Ben jij toe aan een kleine metamorfose of wil je gewoon geknipt worden? Loop dan eens binnen aan de Kerkweg 68 en laat je in de historische zaak voorzien van advies!