E1 schrijft geschiedenis!

Zondag 19-06-2016 werd er tijdens het Nederlands Kampioenschap VTT 7 tegen 7 geschiedenis geschreven door de E1 van Oliveo.

 

Door eerder in het seizoen tijdens het regiokampioenschap de 1e plaats te pakken, mochten de jongens aantreden tijdens dit NK.

In een erg sterk deelnemersveld met 32 ploegen vanuit het hele land, die allemaal in hun eigen regio 1e waren geworden konden de mannen direct stevig aan de bak.

Alle deelnemende teams waren verdeeld in poules van 4, waaruit alleen de winnaar doorging naar de winnaarspoule later op de dag.

Na het voorstellen van alle ploegen aan het aanwezige publiek, en het zingen van het Wilhelmus kon iedereen gaan voetballen.

 

De eerste poulewedstrijd was tegen VVC uit Nieuw Vennep na een sterke opening en een 2-0 voorsprong,

lieten de jongens het toch nog spannend worden door de tegenstander op 2-1 te laten komen.

Maar door goed samen te blijven voetballen en te knokken voor elke meter werd de overwinning in de wacht gesleept.

 

De tweede poulewedstrijd mochten we aantreden tegen Wilhelmina Boys uit Best, dit team was over hun eerste tegenstander heen gewalst met maar liefst 3-0.

Maar wederom startte wij heel sterk met diverse kansen en doelpogingen die allemaal knap gepakt werden door een fantastische keeper van de tegenstander.

Nadat we toch op een 1-0 voorsprong gekomen waren na een sterke uitgespeelde counter werd het heel spannend, maar ook door hier te blijven knokken

en met een fantastische koppende redding op de doellijn werd ook deze wedstrijd winnend afgesloten.

 

Ook de derde poulewedstrijd moesten we toch weer vol aan de bak omdat V.V. Walram uit Valkenburg(Limburg) hun tweede wedstrijd overtuigend gewonnen hadden.

We hadden een punt nodig maar besloten toch voor de volle winst te gaan en gewoon ons eigen spel te blijven spelen.

Ook in deze wedstrijd werd er erg goed gevoetbald en gestreden voor elke meter, en ondanks de vele kansen die we creëerden werd het uiteindelijk 0- 0.

Maar aan dit punt hadden wij genoeg en werden we eerste in de poule, en dus zaten we al bij de beste acht van Nederland.

 

In de kwartfinale mocht er worden aangetreden tegen sc Joure uit Friesland, dat in hun poule knap de eerste plaats had gepakt door hun laatste wedstrijd met 6-0 te winnen.

Wij wisten dus weer dat we er weer vol tegen aan mochten en dat bleek ook wel in een spannende wedstrijd met kansen over en weer,

werd er een knappe overwinning in de wacht gesleept door de E1.

 

In de halve finale mocht er worden aangetreden tegen Swift uit Noord – Holland, deze jongens hadden in al hun wedstrijden op het toernooi nog geen 1 doelpunt tegen gehad.

Het bleek ook wel dat deze jongens een maatje te groot waren voor een dapper strijdend OLIVEO E1, en moesten we helaas met een 4-0 nederlaag ons meerdere erkennen in deze fantastische ploeg.

 

We konden ons dus op gaan maken voor de troostfinale om de 3e en 4e plaats, wederom tegen een ploeg die veel scoorde en weinig doelpunten tegen kreeg.

Na ons met zijn allen nog een keer op te peppen na de teleurstellende vorige wedstrijd, gingen de jongens er weer vol tegenaan.

Met wederom goed voetbal en hard werken werd ook deze tegenstander het vuur aan de schenen gelegd.

Maar helaas door wat pech voor ons en geluk voor de tegenstander moesten wij ons meerdere erkennen in dit team en wonnen ze met 2- 0.

 

Maar na deze teleurstelling kwam toch het trotse gevoel bij de jongens naar boven dat ze 4e van Nederland waren geworden en dat dit een fantastische prestatie was.

 

Er werd zelfs gesproken dat ze ware cup fighters waren, want na de 3e plaats tijdens het ADO netwerktoernooi 3eplaats tijdens de Haaglanden cup,

winnaars van het eigen Millenniumtoernooi en nu mooi 4e van Nederland tijdens dit sterk bezette toernooi.

 

En met dit trotse gevoel werd met opgeheven hoofd de prijs in ontvangst genomen tijdens dit mooie evenement.