Oliveo 1 | OLIVEO overklast HWD

De bekerpoule van OLIVEO 1 bevatte (tot zondag) twee grote onbekenden: HWD en Meeuwenplaat, beiden afkomstig uit Rotterdam. Met OLIVEO en TOGB 2 (die een periode in de reserve hoofdklasse hadden gepakt en dus mee mogen draaien in de beker van de derde klasse zondag) is de interessante poule van vier compleet. Terugdenkend aan de competitie van vorig jaar, waarin ook voornamelijk onbekende Rotterdamse ploegen zaten, hoeft dit absoluut geen voordeel te zijn. De stugge opponenten bezorgden OLIVEO 1 afgelopen jaargang slapeloze nachten. Ondanks dit gegeven mocht de achterban toch een overwinning eisen in de eerste bekerronde. HWD komt namelijk uit in de 4e klasse zondag en afgelopen dinsdag werd competitiegenoot Blankenburg al op een 7-0 nederlaag getrakteerd. De bekerwedstrijden dienen vaak als eerste serieuse tests naar de competitie toe. OLIVEO startte de eerste serieuze thuiswedstrijd redelijk door een regelmatige overwinning te boeken. Met een 4-0 zege waren de zebra's genadig voor de bezoekers.

Opstelling OLIVEO: Ruigrok, Luuk Woutersen, Brouwer, Van Hagen, Leon Woutersen, Milolaza (Van Wichen), Jeffrey Paanakker, Den Hoed, Klijn, Kleij (Mitchel Paanakker), Bentvelzen (Van Ruijven).

HWD pakte de eerste minuten het initiatief. Via een ingestudeerde vrije trap en een mogelijk afstandsschot (ware het niet dat de aanvaller over de bal bal heen 'maaide') kwamen de bezoekers in de buurt van keeper Ruigrok. Geen van deze twee kleine mogelijkheden bereikte uiteindelijk doel waardoor Ruigrok niet verontrust werd. OLIVEO nam hierna de overhand en kreeg via Niels Bentvelzen de eerste kans. Hij schoof de bal in kansrijke positie in de handen van de vijandige doelman. HWD speelde aanvallend en dat leverde enorme ruimtes voor de zebra's op. Nadat HWD ook nog eens balverlies leed op het middenveld was de eerste treffer voor OLIVEO een feit. Joey den Hoed stuurde linksbuiten Klijn weg met een mooie steekbal, deze bediende op zijn beurt de meegelopen Bentvelzen die de 1-0 tegen de touwen duwde. De 2-0 werd waarschijnlijk alleen door de oplettende supporters waargenomen. Jeffrey Paanakker draaide een vrije trap ineens op het doel en zijn inzet zeilde pardoes over de (kleine) keeper van HWD heen, in de lange hoek. Doordat HWD trachtte druk te zetten en op zoek ging naar de aansluitingstreffer maar OLIVEO hier gemakkelijk onderuit voetbalde, stapelde de mogelijkheden voor de zebra's zich op. Aangever Klijn mocht het voor rust ook nog zelf proberen. Hij zag zijn inzet in het zijnet belanden. Slotakkoord voor de eerste helft kwam van Bentvelzen die zijn geluk van buiten het zestienmetergebied beproefde maar helaas de binnenkant van de paal op zijn weg naar glorie vond. 

Ongeveer zulke gaten liet HWD vallen op het middenveld waar OLIVEO dankbaar gebruik van maakte.

Na rust was er een zelfde spelbeeld te zien. De inmiddels moegestreden Rotterdammers konden weinig aanrichten tussen de verdedigende linies van OLIVEO en de equipe van trainer De Mooij controleerde het duel. Wederom stapelden de kansen zich op. De eerste was voor goudhaantje Kleij die een voorzet van Klijn net over kopte. De 3-0 ontstond wederom bij de ijverige Klijn. Hij stuurde de opgestoomde van Hagen weg die met zijn voorzet Jeffrey Paanakker vond bij de tweede paal. Naast de gewone slagregen bleef ook de kansenregen voortduren. Klijn miste enkel de kers op de taart door nog twee kansen niet te verzilveren. Zijn eerste inzet na goed doorlopen op de keeper rolde voorlangs en ook een tweede mogelijkheid belandde nipt in het zijnet. Nadat Jeffrey Paanakker een alternatieve vorm van een shoot out naast had geschoten leek er niets meer te gaan veranderen in de uitslag. Gelukkig dacht Dewie van Wichen (a.k.a. Goof Zlatan) hier anders over. Door bij de tweede paal een voorzet van Van Hagen binnen te schuiven bracht hij de eindstand op het scorebord. Het bleef namelijk bij 4-0 op sportpark De Groene Wijdte.

Trainer De Mooij overdenkt OLIVEO's volgende zet in zijn klassieke houding die hem inmiddels de bijnaam 'de denker' heeft opgeleverd.

Conclusie van de voorbereiding tot nu toe: tegen vierde klassers is OLIVEO heer en meester maar als de druk echt opgevoerd wordt (zoals tegen RKDEO) piept en kraakt het nog. Twee mooie volgende tests staan aanstaande week op het programma. Op dinsdagavond speelt het vlaggenschip thuis om 19:30 tegen TOGB 2. Op zondag volgt er een uitduel bij Meeuwenplaat om 14:00. Dit team won eerder al van Vitesse Delft en TOGB 2 en lijkt dus een serieuze sparringspartner. Komt dat zien!

 

Overig clubnieuws van Oliveo 1