Oliveo 1 | Oliveo 1 wint de seizoensouverture van GSC ESDO

Vandaag was het dan eindelijk zover! Het officiële begin van seizoen 2016-2017 in de 3e klasse B. Dit betekent veel bekende, maar ook onbekende tegenstanders uit een Haagsche poule. Een van die onbekende was GSC ESDO. Als degradant uit de 2e klasse, en met een lading nieuwe spelers, wordt geprobeerd het verloren terrein snel in te halen. In de wandelgangen kampioenskandidaat nummer 1. Oliveo was dus gewaarschuwd en van onderschatting was geen spraken.

Opstelling: Brian Ruijgrok. Leon Woutersen, Tom van Hagen, Robbert Brouwer (c), Mitchel Paanakker. Mark Milolaza, Joey van Eeden, Jeffrey Paanakker. Wessel Kleij, Tim Bijnsdorp, Niels Bentvelzen.

Wissels: Ludo van Adrichem, Robin Hoogland, Steven Vloemans.

Pupil van de week Gijs voorspelde 5-0 winst. Hij had dus flink vertrouwen in het vlaggenschip. 

Trainer Martin de Mooij moest enkele wijzigingen doorvoeren. Zo stond Van Hagen centraal in de verdediging omdat Van Wichen geschorst is na zijn rode kaart. Op het middenveld was een plek ingeruimd voor 1e jaar senior Van Eeden. Hij verving de doordeweeks zieke Hoogland. Zoals gezegd was er van onderschatting geen spraken. Toch gloor er zomaar wat hoop nadat pupil van de week Gijs Besselink de complete defensie en de keeper van GSC ESDO voorbij liep. Een stunt was in de maak! Dit was het sein voor Oliveo om gelijk voorwaarts te gaan en binnen 2 minuten kwam het al dichtbij de goal van de Hagenaren. Daarna was het GSC ESDO wat orde op zaken stelde en Oliveo flink terugdrong. De bekende term ‘hoge druk’ was tekenend voor de tegenpartij. Gelukkig zat er telkens een been tussen of trad keeper Ruijgrok goed op.

Het was soms flink bikkelen tegen een technisch en fysiek sterk GSC ESDO. 

Hierna was het Oliveo wat iets meer in het spel kwam. Het vond elkaar iets makkelijker en probeerde via Van Eeden en Milolaza tot een fatsoenlijke aanval te komen. Na 40 minuten veerde het publiek op omdat Oliveo een penalty kreeg na een handsbal. Jammer genoeg wist Kleij deze buitenkans niet te verzilveren. Daarentegen kwam Oliveo goed weg toen het een indirecte vrije trap tegen kreeg op 9 meter. GSC ESDO raakte hierbij wonderbaarlijk genoeg 2 keer de lat. Met 0-0 werd er gerust tot tevredenheid van alle Oliveanen.  

Een merkwaardig gezicht vlak voor de rust. Alle Oliveanen in het goal.

Kort na rust werd Van Eeden gewisseld en kwam Hoogland het middenveld versterken. Hij liet zich meteen zien en wist van ver de lat te raken. GSC ESDO is gewaarschuwd, zeker toen Bentvelzen kort daarna de paal raakten. Oliveo kwam beter en beter in het spel en de 1-0 was wellicht niet eens onverdiend op dat moment. Bentvelzen besloot de bal in 1x over de keeper te schieten vanaf 40 meter en wist van vreugde niet waar hij heen moest rennen. Het was opnieuw Bentvelzen die de 2-0 liet aantekenen. Een corner werd door de verdediger van GSC ESDO niet lekker weggewerkt en kwam voor de linker van Bentvelzen.

De goal van Bentvelzen die door sommige als mislukte voorzet of steekpass werd gezien. 

Het werd nog even benauwd toen GSC ESDO de aansluitingstreffer maakten. GSC ESDO voetbalde bij een blessure van Paanakker rustig verder en schoot van dichtbij raak. Met wat kunst- en vliegwerk wist Oliveo stand te houden waarbij de ingevallen Hoogland zelfs nog dicht bij een derde treffer was. De leidsman floot gelukkig op tijd af en zo begint Oliveo meer dan uitstekend aan de competitie. Gezegd moet worden dat GSC ESDO een hele goed ploeg heeft die zeker bovenin mee gaat doen dit seizoen. Volgende week een uitwedstrijd bij ODB. Zij wonnen met 1-5 bij SEP en zijn nu koploper.

Juichen na de 1-0!!! 

Bekijk hieronder de samenvatting en foto's van het duel gemaakt door David Dilling.

Samenvatting van Oliveo - GSC ESDO.

Foto's: https://www.amazon.com/clouddrive/share/i3t1bF8nEuxiv57hiSaftMN7DB6rJgni0Tp6wNLwXw6?v=grid&ref_=cd_ph_share_link_copy

 

 

Overig clubnieuws van Oliveo 1