Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 zegeviert in streekderby

Het debuut van Oliveo 2 in de Reserve Hoofdklasse (het hoogste reserve niveau van Nederland) was er eentje om trots op te zijn. Vorige week werd op sportpark De Groene Wijdte SJC op 0-0 gehouden. Vooral het hechte collectief en het frisse spel stemde zowel de toeschouwers als de staf zeer tevreden. Een goed begin maar zeker zaak om deze goede lijn door te trekken. Op dit niveau is het iedere week een feest om te mogen spelen maar ook zeker een felle strijd om de punten. Want echt zwakke broerders zijn er nauwelijks meer te vinden. Afijn, deze week verzamelde de equipe van trainer Dirk Taal om klokslag 11:00 uur (!) in Berkel waar de strijd aangebonden werd met TOGB 2. Deze ploeg pakte vorig jaar een periode in de reserve hoofdklasse en mocht hierdoor deelnemen aan het bekertoernooi voor eerste elftallen waarin het toevallig Oliveo 1 trof. Oliveo 1 stuurde TOGB 2 in het bekerduel met 3-0 naar huis en ook in het duel met Oliveo 2 moest TOGB zich gewonnen geven. Het werd 1-2 voor de zebra's in Berkel.

TOGB schoot van start, door de bezoekende verdedigers in te laten spelen en hierna direct druk te zetten probeerde de thuisploeg Oliveo vast te zetten. Dit lukte aardig getuige de moeite die de zebra's hadden om zich onder de druk vandaan te voetballen. De eerste twintig minuten van het duel speelden zich dan ook voornamlijk af op de helft van Oliveo. Zonder grote kansen weg te geven overleefde Oliveo deze fase en kroop verder uit de schulp. Met een directer aanvalsspel werden de voorwaartsen gezocht wat resulteerde in een aantal prima aanvallen. Tot goals leidde dit echter nog niet maar Oliveo rook bloed. TOGB werd in deze fase vooral gevaarlijk uit de counter via de rappe linksbuiten en standaard situaties rond het doel. Ook Oliveo werd gevaarlijk uit enkele vrije trappen maar de echte scherpte ontbrak om een goals te kunnen maken. Joey Klijn was nog het dichtst bij nadat Niels van Duinen de bal panklaar voor hem neerlegde in de vijandelijke zestien. Hij haalde te laat uit waardoor de geel-zwarte verdedigers redding konden brengen. Nadat Oliveo nog een penalty claimde maar niet kreeg floot de leidsman voor de rust.

Na rust kwam Oliveo weer degelijk uit de kleedlokalen met als positieve verandering dat spits Van Duinen nu beter gevonden werd. Enkele kansrijke aanvallen voor Oliveo ten spijt lag de bal ineens in het doel aan de overzijde, dit zelfs ondanks de controle die Oliveo op dat moment over de wedstrijd had. De balvaste spits van de thuisploeg joeg de bal praktisch vanaf de achterlijn in de korte kruising waar doelman Duijvestijn enkel verbouwereerd de bal uit het net kon vissen. Of het een voorzet of een schot was, is niet geheel bekend maar dat hij hem waarschijnlijk maar één keer per seizoen zo raakt lijkt ons evident. 

Na deze domper toonde Oliveo veerkracht want binnen no-time was het al weer gelijk. Van Duinen die in de eerste helft onbereikbaar was, haalde de trekker over. Een verdediger van TOGB trapte in een lichaamsschijbeweging van de bonkinge spits waarna hij door kon gaan op de keeper. Dat dit soort buitenkansjes wel besteed zijn aan Van Duinen werd weer duidelijk nadat hij de bal vakkundig in de bovenhoek plaatste. De 1-1 was slechts het startsignaal en Oliveo drukte door. Enigzins fortuinlijk werd ook de 1-2 een feit. Een hoge voorzet van Max Kouwenhoven werd door een verdediger van TOGB netjes langs de keeper gekopt aan de voor Oliveo gunstige zijde van de paal. Een prachtige goal alleen onbewust. Volgens invaller Rafael Schreur kwam het voornamelijk door de druk die hij op de verdediger uitoefende dus het doelpunt komt half op naam van Max en half op naam van Rafael.

Na deze knappe voorsprong nam Oliveo vooral de verdedigende stellingen in. Ondanks een spervuur aan aanvallen van de thuisploeg bleef Oliveo overeind waarbij doelman Duijvestijn een belanrgijke rol vertolkte. Via diverse mooie reddingen hield hij zijn doel verder schoon. Vlak voor het eindsignaal leek hij alsnog te moeten capituleren maar bracht de lat redding. Zo bleef het 1-2 in Berkel en verovert Oliveo een voorlopig knappe vierde plaats. Natuurlijk zegt het nog niets over het verdere verloop van het seizoen maar een lekker begin is het wel! Volgende week speelt Oliveo 2 thuis tegen Nieuwerkerk 2, komt dat zien want er wordt weer spektakel verwacht!

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Woutersen, Van Adrichem (Van der Helm), De Jong, Kouwenhoven, Van Eeden (Schreur), Den Hoed, Vloemans, Van Ruijven, Van Duinen, Klijn.

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2