Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 domineert 1e helft en pakt opnieuw volle buit

Zoals u heeft kunnen lezen werden vorige week 3 punten gewonnen bij de uitwedstrijd tegen TOGB. Dit samen met het gelijkspel in de 1e competitiewedstrijd was een geweldig begin aan de competitie voor de promovendus. Deze uitslagen gaven de spelers en de technische staf het gevoel dat we goed meekonden in deze competitie. Nieuwerkerk was vorig seizoen in de onderste regionen van de Hoofdklasse geëindigd en voor Oliveo was het dus zaak om dat goede gevoel een voortzetting te geven door opnieuw punten te pakken.

Opstelling: Martijn Duijvestijn, Luuk Woutersen, Tom van Hagen, Ludo van Adrichem, Max Kouwenhoven (Raymond van der Burg), Didier Jansen, Joey den Hoed (Ivan Roos), Steven Vloemans, Danny van Ruyven, Niels van Duinen (Joey Klijn), Mike van der Pol.

Deze instelling werd ook vanaf de 1e seconde van de wedstrijd uitgestraald. Vooral het nieuwe centrale duo Ludo en Tom hadden veelal balbezit en werden hierin niet onder druk gezet door de tegenstander. Dit leidde ertoe dat Oliveo zijn eigen spelletje kon spelen. Het balletje werd goed rondgespeeld en via het middenveld en de backs werd gemakkelijk de voorste linie gevonden. Dit leidde tot enkele kansjes voor de blauw-witten. De 1e goal werd echter uit een standaard situatie gemaakt. Max trapte een vrije trap strak voor. Daar liep 2 man slim over de bal heen waardoor de bal bij de 2e paal binnen stuiterde en de keeper kansloos was. Een volledig terechte voorsprong voor de equipe van trainer Dirk Taal. Niet veel later was het opnieuw een scherpe vrije trap van Max die voor gevaar zorgde, helaas stond er toen net een verdediger op de juiste plaats.

 

De in grote getalen aanwezige supporters hoefden echter niet lang te wachten op de volgende treffer van de thuisploeg. Luuk gaf een voorzet richting de 2e paal. Daar stond Danny op de juiste plaats om de bal terug te leggen op Joey den Hoed die hiermee zijn 1e goal van het seizoen kon maken door hard binnen te schieten. Dit was voor Oliveo nog niet voldoende want ook spits Niels pakte voor rust nog zijn doelpunt mee. Mike gaf de bal strak op het hoofd van Niels. De keeper kon in eerste instantie nog redding brengen maar in de rebound was het toch raak.

 

Duidelijk was dat in de rust trainer Dirk en de spelers alle reden tot tevredenheid hadden. Ze hadden zojuist een geweldige helft gespeeld en laten zien dat Oliveo ook in de Hoofdklasse een wedstrijd kon domineren. Echter moest er wel scherp gebleven worden op de af en toe gevaarlijke lange ballen van de tegenstander.


Martijn moest helaas 1 bal doorlaten, maar had ook enkele uitstekende reddingen

In de 2e helft was het voetbal aan de Oliveaanse kant ook een stuk minder mooi. Nieuwerkerk zette meer druk vooruit en ging wat opportunistischer spelen waardoor Oliveo minder tijd en ruimte kreeg om het spelletje te spelen dat ze in de 1e helft gespeeld hadden. Ondanks dat stond de ploeg als collectief ijzersterk en gaf het amper kansen weg. Af en toe kon het zelfs vlijmscherp counteren en gebruik maken van de ruimte achter de verdediging van de uitploeg. Hieruit viel dan ook de 4-0. Joey den Hoed veroverde de bal op het middenveld en stuurde Mike de hoek in. Mike bediende op zijn beurt invaller Joey Klijn die hiermee zijn 1e goal in de Oliveo selectie scoorde.

 


 Joey Klijn maakt zijn 1e goal in de Oliveo selectie

In het restant van de wedstrijd was het vooral Nieuwerkerk wat aan de bal was en nog probeerde iets te forceren. Het werd wat gevaarlijke met enkele corners en afstandsschoten waar Martijn handelend moest optreden. Uiteindelijk viel in de 80e minuut de eretreffer. De linksbuiten kapte naar binnen en schoot de bal perfect in de kruising buiten het bereik van Martijn. Het laatste wapenfeit was ook van Nieuwerkerk, vlak voor tijd kon er van 5 meter worden binnengeschoten maar nu redde Martijn met een katachtige reflex zijn ploeg van een tegendoelpunt.

Al met al een uitstekende wedstrijd van Oliveo kant. De geweldige 1e helft geeft heel veel houvast voor de rest van het seizoen en de ploeg staat na 3 wedstrijden keurig met 7 punten op de 4e plaats. Komende dinsdag spelen enkele spelers van Oliveo 2 om 20:00 thuis een wedstrijd met Oliveo 16-23 tegen DHC 16-23. Volgende week speelt het 2e om 11:30 uit bij RKAVV dat het seizoen slecht is begonnen en momenteel met 1 punt onderaan de competitie staat. Komt dat zien.

 

 

 

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2