Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 heeft het hoogst haalbare bereikt!

Na enkele overtuigende overwinningen de afgelopen  weken ging Oliveo ook met goede moed richting Den Haag voor de wedstrijd tegen Laakkwartier 2. Vorig jaar werd er nog gespeeld tegen het 3e van ‘Laak’ en toendertijd hadden de blauw-witten het behoorlijk lastig, dus het zou opnieuw geen makkelijke wedstrijd worden. Uiteraard werd er vooraf gewaarschuwd voor de Haagse bluf van de tegenstander waar de Oliveanen wel vaker moeite mee hebben.

 

Opstelling: Martijn Duijvestijn, Luuk Woutersen, Brian de Jong, Tom van Hagen, Max Kouwenhoven, Joey van Eeden, Joey den Hoed, Steven Vloemans, Danny van Ruyven (Mike van der Pol), Niels van Duinen (Didier Jansen), Joey Klein.

 

Het was vanaf de aftrap dat Laakkwartier niet onder de indruk was van de hoge positie op de ranglijst van de Pijnackerse formatie. Er werd fel gestreden voor elke bal en Oliveo werd veelal afgetroefd. Hierdoor werden de snelle en gevaarlijke voorwaartsen van Laak vaak gevonden en konden zij gevaar stichten. Dit had enkele gevaarlijke voorzetten tot gevolg. Gelukkig voor Oliveo stond het vizier niet op scherp bij de Hagenezen. Éénmaal werd er van 11 meter overgeschoten en bij de volgende kans stond keeper Martijn op de juiste plaats om het gevaar te keren.

Na deze Haagse storm was het Oliveo die wat vaker de 2e bal begon te winnen en beter in de wedstrijd kwam. Dit leidde dan ook vrij snel tot enkele kansen. Eerst kopte Niels op de paal na een voorzet van links en vervolgens kwam Joey K. net een teenlengte te kort om de bal binnen te tikken. Het overwicht van Oliveo werd steeds groter en dit leidde na ongeveer een half uur dan ook tot het 1e doelpunt. Na een afgeslagen corner geeft Max de bal vanaf rechts opnieuw voor. Perfect op het hoofd van Niels die bij de 2e paal in de kruising gekopt. Een mooie goal en een teken voor Oliveo om nog een tandje bij te schakelen. Niet veel later kwam er opnieuw een hoge bal vanaf de linkerkant richting Niels. Ditmaal gebruikte een verdediger zijn handen om de bal te keren, penalty. Dit is natuurlijk een koud kunstje voor Niels, die in de benedenhoek zijn 2e van de middag aantekent. Net als vorige weken wordt er voor rust een 2e doelpunt gemaakt.  Brian wint het duel van de spits en lanceert Danny. Die geeft een vroege voorzet naar de 1e paal en Niels kopt via de grond zijn 3e binnen, een onvervalste hattrick. Een geweldige aanval en een heerlijke goal.

Wat een ongekende luxe weer voor de equipe van trainer Dirk Taal. Voor de 3e week op rij staat de ploeg met rust 3-0 voor. Al was het wel duidelijk dat deze tegenstander het Oliveo een stuk moeilijker had gemaakt dan in voorgaande weken en dat deze stand enigszins geflatteerd was. Scherpte was dus gewenst om Laakkwartier niet terug in de wedstrijd te laten komen.

Die scherpte was ook zeker aanwezig in de 2e helft. Laakkwartier ging wat opportunistischer spelen en maakte meer gebruik van de lange bal. De verdediging van Oliveo stond echter, net als de rest van dit seizoen al, als een huis. Getuige ook de slechts 2 doelpunten die de ploeg heeft tegen gekregen dit seizoen. Er werd net als in de afgelopen weken vrijwel geen kans weggegeven.

Daar waar Laakkwartier steeds meer risico gaat nemen komen er natuurlijk ook kansen voor de counter. Echter hoe efficiënt Oliveo in de 1e helft met de kansen omging, zo slordig zijn ze in de 2e helft. Meerdere keren wordt er goed gecounterd en heeft Oliveo een overtal situatie, maar keer op keer wordt de verkeerde keuze gemaakt. Pas in de dying seconds van de wedstrijd weet Oliveo nog éénmaal het net te vinden.  In de zoveelste counter kapt invaller Didider zijn tegenstander uit en schiet hij de bal rustig in het net.

Al met al een goede overwinning, al maakte Laakkwartier het Oliveo in de 1e helft behoorlijk lastig. De 4-0 uitslag is dan ook wat geflatteerd, maar geen Oliveaan die zich daar druk over maakt. Daar waar Oliveo dus opnieuw weet te winnen is het VVSB 2 dat koploper VFC op 2-2 houdt. De echte Oliveo 2 volgers weten wat dit betekent.
 

Oliveo staat bovenaan in de hoogste klasse van het reserve amateurvoetbal. Een ongekende prestatie! Volgende week moet geprobeerd worden deze positie vast te houden. Er wordt om 11:00 afgetrapt op de Groene Wijdte tegen HBS 2.

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2