Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 ondanks puntverlies nog steeds koploper

De ploeg van trainer Dirk Taal had de hele week kunnen genieten van de koppositie in het hoogst haalbare reserve niveau. Om deze positie te behouden moest er echter aangetreden worden tegen HBS 2. Een ploeg waarvan het 1e in de 3e divisie speelt en Oliveo het in de jeugd ook altijd lastig tegen had. Mede-koploper VFC moest op bezoek bij DHC

Opstelling: Martijn Duijvestijn, Luuk Woutersen, Didier Jansen, Brian de Jong, Max Kouwenhoven, Joey van Eeden, Joey Klein, Steven Vloemans, Danny van Ruyven, Niels van Duinen (Jamie Taal), Mike van der Pol.

De wedstrijd was net begonnen toen meteen al bleek dat HBS scherper uit de startblokken kwam dan Oliveo. Vanaf minuut 1 werd Oliveo vastgezet en werd HBS gevaarlijke via de handige buitenspelers en combinaties via het middenveld. Dit leidde in de 1e 20 minuten dan ook tot enkele kansen voor de uitspelende ploeg. Enkele malen wordt er van dichtbij naast het doel gemikt en ook keeper Martijn moet enkele keren paraat zijn om een bal te keren. Na ongeveer 20 minuten gaat de storm een beetje liggen en komt Oliveo beter in zijn spel. Niet dat de ploeg echt kansen creëert, maar het houdt HBS beter van voetballen af en geeft ook geen kansen meer weg. Na een half uur krijgt Oliveo de 1e halve kans, een voorzet van Luuk is net te hoog voor Niels om in te koppen. De volgende halve kans is wel meteen raak voor de blauw-witten. Een corner van Max wordt door spits Niels ingekopt, alweer zijn 7e doelpunt in 6 wedstrijden dit seizoen! Daarna wordt Oliveo nog éénmaal gevaarlijk, maar een lage voorzet van Mike wordt goed uitverdedigd.

Zo staat Oliveo met de rust onterecht op een 1-0 voorsprong. De ploeg weet echter dat het een uitstekende defensie heeft waar het op kan steunen om de 3 punten in de 2e helft over de streep te trekken.

In de 2e helft is het spelbeeld vrij eentonig. HBS heeft het balbezit en zoekt naar het gaatje en Oliveo verdedigt als collectief en probeert via de snelle buitenspelers een counter op te zetten. Het lukt echter beide ploegen niet om tot kansen te komen. HBS speelt de bal veelvuldig rond, maar weet maar niet door de verdediging van Oliveo heen te komen. Oliveo is ook te slordig om een echt geslaagde counter op te zetten. In het laatste kwartier was de spanning dan ook om te snijden. Toch kreeg  Oliveo nog een kans op links na een fraaie aanname van de goed ingevallen Jamie die de bal in één keer uit de lucht op het doel van HBS schoot. Vlak daarna kwam opnieuw van de linkerkant via Jamie een scherpe voorzet voor de goal die er helaas niet inging. Hierna was het HBS die 1 op 1 ging spelen  waardoor er nog meer druk op de verdediging van Oliveo kwam te staan en de mannen niets anders konden doen dan iedere aanval tegen te houden. Dit lukte tot de 42e minuut van de wedstrijd toen de goed fluitende scheidsrechter een penalty aan HBS gaf. Misschien te makkelijk gegeven, van de kant gezien en met een Oliveo hart,  maar de kans dat zo een moment in de 16 meter zou plaatsvinden nam met de minuut toe. De penalty werd zeer goed ingeschoten wat de 1-1 betekende. Hierna was het nog Oliveo dat ging aanzetten in de blessuretijd maar helaas wilde de bal er niet meer in gaan.

Al met al mag Oliveo niet klagen met 1 punt tegen deze sterke tegenstander, al is het wel een tegenvaller als dat doelpunt 5 minuten voor tijd via een penalty wordt gemaakt. Hoewel Oliveo dus genoegen moet nemen met een punt, is het VFC dat verliest bij DHC. Dit betekent dat Oliveo koploper blijft en zelfs 1 punt los staat van de nummer 2. Er zijn ook nog slechts 2 wedstrijden te spelen in de periode, waardoor dit opeens een reële doelstelling is voor de blauw-witten.
Volgende week wordt er om 10:30 uitgespeeld bij DHC, deze ploeg versloeg VFC dus met 3-1, het mag dus duidelijk zijn dat Oliveo zijn beste beentje voor moet zetten wil het de periodetitel binnen gaan slepen.

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2