Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 strand(t) in Noordwijk

De voortekenen waren niet opperbest voor het bekertreffen met competitiegenoot SJC uit de prachtige badplaats Noordwijk. Diverse feestjes, blessures en verdwaalde vakanties zorgden voor een krappe personele bezetting van zowel het tweede als het derde selectie-elftal op deze zondag en hieraan voorafgaand een rommelige trainingsweek. Uiteraard geen reden voor paniek, soms wekt een rommelige voorbereiding extra scherpte op. 

Feit was dat Oliveo met een sterk gewijzigd elftal aantrad tegen SJC. De afwezigheid van keeper Martijn Duijvestijn, Didier Jansen, Tom van Hagen, Joey van Eeden, Niels van Duinen en Steven Vloemans liet zich voelen. Gelukkig werden er wat competente 'neuzen' die normaal in het derde acteren, opgetrommeld ter vervanging. De één stipter dan de ander, omstreeks kwart voor tien was iedereen bij de club. Hoewel; misten we er niet één? Ben bleek nog in zijn 'mand' te liggen, kon er ook nog wel bij. Eén wagen van de colonne richting Noordwijk stuude dus even langs het pittoreske verblijf van de familie van der Helm om Ben uit bed te trommelen. Aangekomen bij het verblijf van Ben troffen ze Ben in z'n nachtjapon en een 'niet afgelopen wekker' aan. Gelukkig kon Ben zich uitgeslapen en wel bij het gezelschap voegen! Genoeg randzaken: over naar de wedstrijd.

Opstelling Oliveo: Rick Droogh, Woutersen, De Jong, Aaron Droogh (Taal), Kouwenhoven, Den Hoed, Van de Leur (Van Adrichem), Klijn, Van Ruijven, Van der Pol, Van der Zanden (Van der Helm)

Het begin van de westrijd leek verdacht veel op de editie een aantal weken eerder in Pijnacker. Toen hield Oliveo SJC op een 0-0. Inmiddels kan (kijkend naar de ranglijst) geconcludeerd worden dat SJC Oliveo destijds knap op 0-0 hield! SJC beperkte zich voornamlijk tot de lange bal en Oliveo verdedigde prima. Meeste balbezit was voor de thuisploeg maar de beste aanvallen kwamen van Pijnackerse zijde. Meermaals werd er via de linker kant netjes opgebouwd. Helaas was de eindpass meestal niet lekker en de scherpte rond het vijandelijke doelgebied ontbrak. Grootste mogelijkheid van de eerste helft was voor Van der Zanden die een vroege voorzet van Van der Pol op een haar na mistte. Doordat doelman Droogh de spaarzame aanvallen van SJC pareerde bleek de ruststand de zelfde als de eindstand bij de laatste ontmoeting: 0-0

Het spelbeeld na de thee bleek redelijk ongewijzigd. Een gelijkopgaand duel ontspon zich in Noordwijk en het voetbalcliche 'wie als eerste scoort wint deze wedstrijd' werd al in stelling gebracht. Maar dat scoren bleek voor beide ploegen nog niet zo eenvoudig. De leidsman kon het na 65 minuten spelen niet meer aanzien, zo'n wedstrijd zonder doelpunten' en bracht één en ander in stroomversnelling door een penalty aan de thuisploeg te geven. Mag gezegd worden: onze reporter had hem (wanneer hij objectief was geweest) waarschijnlijk ook gegeven. De Jong trachtte namelijk een schouderduw te geven aan één van de spitsen van SJC maar helaas werd het iets meer dan dat. De strafschop werd onberispelijk raak geschoten door de centrale verdediger van de thuisploeg die na een al te uitbundige viering van zijn doelpunt gekalmeerd moest worden door zijn ploeggenoten.

Oliveo ging iets aanvallender spelen na deze achterstand en moest meer terrein prijs geven. Toch kwamen er mogelijkheden voor de blauw-witte equipe. Vooral de inzet van Woutersen had een beter lot verdiend. Van dichtbij kopte hij uit de rebound de bal richting de hoek. De doelwachter van de thuisploeg ranselde de bal middels een katachtige redding alsnog uit de hoek waardoor de 1-0 op het scorebord bleef staan. SJC was even later een stuk efficienter. Een afgeslagen bal uit een hoekschop belandde bij een Noordwijker in de voeten die hem 'ineens op den slof' nam. De bal verdween in de kruising en was buiten het bereik van Droogh. Hierna was het verzet van Oliveo definitief gebroken en na 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Het bekeravontuur eindigt dus in Noordwijk voor Oliveo.

Volgende week de focus weer gewoon op de competitie. De verrassende 'periode aspiraties' moeten volgende week tegen Quick in leven gehouden worden. Om 11:00 wordt er afgetrapt op De Groene Wijdte, komt dat zien! 

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2