Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 herovert koppositie op VOC

Uitzonderlijk is het al niet meer, een goed resultaat van het tweede zondagselectieteam. En toch is er afgelopen zondag weer een nieuwe episode geschreven. Eentje die menig voetbalwenkbrauw zal doen fronsen. Want eerlijk was eerlijk; de resultaten van afgelopen weken leverde bijna een periode en een twee plek op maar de degens werden dan ook gekruist met de onderste helft van de competitie. Met VOC kwam er zondag een fantastisch team naar de Groene Wijdte dat door degelijk en constant te presteren nipt de eerste periode wegkaapte voor de neus van Oliveo. En voor VOC gold niet bepaald dat het alle onderste ploegen op de ranglijst had gehad. Concentratie noodzakelijk dus voor de equipe van trainers Dirk Taal en Sam de Nennie. Na en moeilijk begin slaagde het elftal weer met een dikke voldoende voor de volgende test. VOC werd enigszins tegen de verhoudingen in getrakteerd op een 3-1 nederlaag!

Donkere wolken pakten zich letterlijk en figuurlijk samen boven het hoofdveld van Oliveo nadat de Rotterdamse uitdagers al vroeg in het duel (lees minuut 2) op een 0-1 voorsprong kwamen. Er gingen drie moment van onachtzaamheid van Oliveo zijde aan vooraf wat meestal betekent dat er een doelpunt valt. De rechtsbuiten kon ongehinderd voorgeven op de geknepen linksbuiten die op zijn beurt strak voorgaf. In een poging de bal weg te werken schoof Joey den Hoed de bal in eigen doel. Misschien  wel kenmerkend voor dit Oliveo was de rust die hierna op de mat werd gelegd. Geenzins onder de indruk van de vroege achterstand werden de zo bekende verdedigende stellingen ingenomen van waaruit de schade beperkt werd gehouden. Want ja, VOC speelde goed voetbal. Maar echt grote kansen waren er na de vroege achterstand nauwelijks meer te noteren voor de Rotterdammers.

Het was juist Oliveo dat met het bekende countervoetbal wat speldenprikjes uitdeelde. Uit één van de tegenaanvallen die belandde bij spits Van der Helm kreeg Oliveo een strafschop nadat een VOC-speler de bal had beroerd met zijn hand. Van der Pol nam zijn verantwoordelijkheid en schoof de kalktrap onder de doelman door. Hoewel VOC het betere van het veldspel had, was het Oliveo dat aanspraak maakte op een doelpunt. Na deze 1-1 kreeg Oliveo nog tweede goede mogelijkheden. Woutersen raakte van dichtbij de paal. Helaas voor Oliveo ging deze kans dus verloren. Gedurende een periode van tien minuten voor de rust was het weer VOC dat de klok sloeg. De zebra’s werden ver teruggedrongen op eigen helft maar bereikten de rust met de 1-1 stand op het scorebord.

Na rust een zelfde spelbeeld als voor de theepauze. VOC trachtte een gaatje te vinden in de hechte Pijnackerse defensie. Dit lukte maar mondjesmaat. De bezoekers hadden een penalty nodig om tot een echte doelrijpe kans te komen. Woutersen gleed iets te enthousiast door om een mogelijk schot van de Rotterdamse aanvalsleider te blokken. Hierbij werd de boomlange spits dusdanig gehinderd dat de leidsman niet anders kon dan de bal op de stip te leggen. De Rotterdamse spits mocht zelf het vonnis vellen, ware het niet dat keeper Duijvestijn de bal op fenomenale manier uit het doel ranselde. Gesterkt door deze prima redding kregen de zebra’s steeds meer vertrouwen in een gunstige afloop. Zeker toen Klijn even later opportunistisch doorliep op de doelman van VOC en de bal op zijn lichaam geschoten kreeg waarna hij de 2-1 kon maken. Bij VOC gingen de koppies nu definitief hangen en Oliveo kon nog verder profiteren. Tien minuten voor tijd werd het duel namelijk in het slot gegooid door Van der Helm. Hij werd ingespeeld op randje zestien en kon geheel vrijstaand met links doeltreffend uithalen. Een magnifieke goal van de balvaste spits die hiermee zijn goede wedstrijd bekroonde. Ga er maar eens aanstaan met de erfenis die goalgetter Van Duinen achterliet bij het tweede ;). Na de 3-1 kwam de overwinning geen moment meer in het gedrang en zo herovert Oliveo 2 de koppositie in de reserve hoofdklasse.

Zie vooral onderstaande video die huis-cineast David Dilling van de wedstrijd heeft gemaakt! David: dank hiervoor. Zelfs in weer en wind stond je er!

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Woutersen, Van Adrichem, Brouwer, Kouwenhoven, Van der Pol, Den Hoed, Schreur (Taal), Van Ruijven, Van der Helm, Klijn.

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2