Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 komt tekort tegen Olympia

Het was zondag even slikken voor Oliveo 2. In Gouda werd de succesvolle equipe van trainer Taal op de pijnbank gelegd door een sterk Olympia. De zebra's kwamen een vroege 2-0 achterstand niet meer te boven in de topper van de reserve hoofdklasse en moeten hierdoor de eerste plaats weer delen met VOC en Olympia. Op een erbarmelijk veld werd het uiteindelijk 3-1 voor Olympia en daar was werkelijk niets aan af te dingen.

In wederom sterk gewijzigde opstelling trad Oliveo om 10:30 aan in Gouda. Helaas was het hoofdveld van Olympia afgekeurd waardoor er werd uitgeweken naar veld 3. Dit veld bleek minimale afmetingen te hebben en was ook nog eens voorzien van een uiterst zachte bovenlaag. Om nog maar eens een voetbalciche te gebruiken: daar hebben beide ploegen last van... Echt mooi werd het veldspel ook nooit en helaas keek Oliveo ook nog eens binnen no-time tegen een flinke achterstand aan.

Het opstarten van de blauw-witte motor ging wat moeizaam getuige de snelle achterstand. Uit één van de eerste hoekschoppen was het de nummer 10 van de thuisploeg die geheel vrij binnen kon binnenkoppen. Waar Oliveo vorige week tegen VOC snel de rug rechtte, bleek dit zondag helaas niet het geval want ook de tweede van Olympia lag er al snel in. Een lange peer (of gerichte pass, net wat je erin ziet) belandde wederom bij de sterke (en zware) nummer 10 van VOC. Deze bleek zijn gewicht in goud waard want ook de 2-0 kwam van zijn voet. Hij prikte het leer droog langs doelman Duijvestijn die in één helft dus net zo vaak moest vissen als de afgelopen zes weken bij elkaar. Olympia denderde door en Oliveo moest in het restant van de eerste helft meer tegenhouden dan dat het kon aanvallen. Woutersen en van Bragt hadden hun handen vol aan de vlugge buitenspelers en wanneer Oliveo de bal eindelijk weer eens in bezit had werd er vaak voor de paniekerige lange bal gekozen. De Pijnackerse buitenspelers waren onbereikbaar waardoor spits Van Duinen op een eiland stond. De rust werd bereikt met een 2-0 achterstand en daar was niets op af te dingen.

Oliveo wilde na rust orde op zaken stellen maar helaas lag het leder na twee minuten spelen alweer in het blauw-witte net. Ditmaal werd de rechtsbuiten van Olympia weggestuurd. Deze was Van Bragt de baas in het sprintduel (de rechtsbuiten was dan ook op de brommer) en schoof de wedstrijd definitief in het slot met de 3-0. Want hoewel Oliveo heel wat houdini-acts uit de hoge hoed toverde dit seizoen: van 3-0 terugkomen tegen de één van de topteams uit deze competitie bleek toch een brug te ver. Toch kregen de zebra's nog één keer de wind in de zeilen. Uit een corner bracht Den Hoed de stand op 3-1 door raak te koppen. Enkele minuten later ontbrak het wat aan geluk toen Van Duinen een teenlengte tekort kwam bij een strakke voorzet. Misschien was dit ook iets te veel van het goede geweest..... In het restant van de wedstrijd liet vooral de onsportieve trainer van Olympia nog even van zich horen door bij een 3-1 voorsprong een rode prent te ontvangen na herhaadelijke aanmerkingen op de leiding. Hulde! Hopenlijk staan daar bij Olympia ook wat kannetjes tegenover als boete.

De voorsprong van Olympia kwam nimmer meer in het gedrang en door de nederlaag moet Oliveo de eerste plaats weer delen met VOC en datzelfde Olympia. Met nog drie toppers tot aan de winterstop (tegen de nummer 4, 5 en 6) moet de equipe van trainer Taal proberen die eerste plaats te verdedigen. Dit gaat een hels karwei worden maar waar een wil is is een weg. Eerst een weekend vrij om de batterij weer op te laden!

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Woutersen, Van Adrichem, Brouwer, Van Bragt, Van der Pol, Den Hoed, Jansen, Taal (James), Van Duinen, Van der Helm (Van Eeden).

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2