Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 houdt ex-nationaal kampioen reserve klasse op gelijkspel

Het tweede elftal had een week vrijaf na de zeperd bij Olympia. Alle koppies waren weer leeg en alle neuzen wezen weer de zelfde kant op voor de wedstrijd tegen Westlandia. De Westlanders die in 2014 nog nationaal kampioen van de reserve klasse werden, worden door kenners gezien als het beste team in de poule van de zebra’s. Trainer Taal had alvast wat informatie ingewonnen bij een eerdere opponent en daar werd de bovenstaande zienswijze nog eens bevestigd. ‘’We zijn tot nu toe pas één keer helemaal weggespeeld en dat was tegen Westlandia’’ aldus een insider bij VFC 2. Het werd destijds 6-1 in Naaldwijk. Na een pover begin van de voormalig landskampioen lijkt de laatste weken de ‘swung’ er weer in te zitten en Oliveo kon de borst dus natmaken.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van der Zanden, Van Adrichem, De jong, Woutersen, Brouwer, Van Eeden (Den hoed), Jansen, Van der Pol, Van Duinen (Huurman), Schreur (Klijn)

Trainer Taal was weer genoodzaakt om enkele kunstgrepen uit te halen in zijn opstelling. Vaste linksback Max Kouwenhoven bleek nog te geblesseerd om te kunnen spelen waardoor Maarten van der Zanden zijn debuut op rechtsback maakte en Luuk Woutersen verschoof naar de linker kant. Rafel Schreur speelde ‘hangend’ op links. Gewaarschuwd door de grote overwinningen die Westlandia reeds geboekt had (bijvoorbeeld 6-1 en 8-0) trad Oliveo aan in de vertrouwde defensieve formatie. De ploeg zakte in en bestreek alleen het stukje veld rond de middencirkel. Deze compacte speelwijze leek ook zondag weer z’n vruchten af te werpen tegen Westlandia.

De bezoekers hadden (zoals menig tegenstander van de zebra’s) behoorlijk wat moeite om door de hechte defensie te breken. En met hechte defensie wordt bij Oliveo 2 de hele ploeg bedoeld. Er werd gepoogd de nummer 3 van Westlandia vast te zetten (deze speler had namelijk een crosspass in de benen waar bijvoorbeeld Nick Viergever jaloers op zal zijn) om zo de andere centrale verdediger op te laten bouwen. Deze bleek hier een stuk minder bedreven in en zo kon Oliveo eenvoudig stand houden. Het meeste gevaar van de bezoekers kwam via de zijkanten. Eerst werd Woutersen getruukt (meteen ook de laatste keer in de wedstrijd) door de behendige rechtsbuiten waarna hij een voorzet kon afgeven. Hierna was het de beurt aan de linksbuiten (voetbalveteraan Erkan Sensoy)  om aan de aandacht van Van der Zanden te ontsnappen. Gelukkig werd er tweemaal geen doel getroffen.

Oliveo was aan de overzijde minstens net zo gevaarlijk. Nadat Van der Pol ontsnapt was aan buitenspel bediende hij Van Duinen die voor open doel alleen nog binnen hoefde te schuiven. Helaas besloot hij eerst nog een verdediger uit te kappen waarna zijn inzet van de lijn gehaald werd. Westlandia had wel duidelijk het betere van het spel en kreeg voor rust nogmaals een grote kans op de openingstreffer. De linksbuiten kon wederom volledig vrij voor doelman Duijvestijn verschijnen maar vergat om een voorzet op maat tot doelpunt te promoveren. Nadat Duijvestijn ook nog een afstandsschot uit de hoek ranselde floot de leidsman voor de thee bij een stand van 0-0.

Taal predikte in de rust dat een resultaat zeker mogelijk was tegen de Westlanders en gezien het spelbeeld en de prima concentratie bij het team, was dit geen gekke gedachte. Van Duinen (gespaard voor volgende week) moest het veld ruimen voor onder de 19 - junior Max Huurman die daarmee zijn debuut maakte. En dat bleek geen onaardig debuut te zijn.

Het spelbeeld na rust leek op dat voor rust, alleen dan zonder de grote kansen voor Westlandia. De boomlange spits van Westlandia (voetbalveteraan marcel de Bruijn) werd prima ingekapseld door de centralen en ook de passeeracties van de bezoekende buitenspelers werden meer spaarzaam. Oliveo controleerde het duel beter en zocht vanuit de verdedigende stellingen steeds meer de aanval. Uiteindelijk kwam de thuisploeg via een geniaal moment van de debuterende Huurman op voorsprong. De behendige aanvaller nam een afgeslagen corner ineens op de slof en zag tot ieders verbazing het leder met een streep in de lange kruising verdwijnen.

Westlandia pakte de draad weer op na het incasseren van deze wonderschone treffer en ging met steeds meer spelers naar voren om een treffer te forceren. De blauw-witte muur gaf nauwelijks een krimp. Er was slechts één moment waarop de bezoekers bij het doel van Oliveo kwamen en helaas voor de zebra’s was het ook direct raak. Vanuit een scrimmage belandde de bal voor de voeten van een Westlandse middenvelder die het projectiel met veel gevoel over de uitstormende Duijvestijn heen chipte. Met nog dik vijftien minuten op de klok leek dit voor Westlandia een gevalletje ‘erop en erover’. Niets bleek minder waar want Oliveo kreeg nog de grootste mogelijkheid om de wedstrijd te winnen. De ingevallen Den Hoed kon van dichtbij uithalen op het vijandelijke doel maar plaatste de bal met zijn chocoladebeen tegen de ‘staken’ van de Westlandse keeper. Dit was meteen de laatste grote kans van het duel en zo werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Westlandia.

Een prachtig resultaat in een leuke wedstrijd. Met een tweede plaats achter VOC en een speelschema met mogelijkheden kan Oliveo de hoge klassering in ieder geval tot en met de winterstop vasthouden. Uiteraard moet er dan wel tweemaal ‘een resultaat’ geboekt worden. Dit eerst volgende week tegen VVSB en daarna in een laatste duel voor de winterstop tegen VFC.

 

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2