A3 nog puntloos, maar sfeer blijft goed door positieve kijk

Oliveo heeft maar liefst drie elftallen in de leeftijdscategorie JO-19. We noemen het hier verder nog heel ouderwets A-jeugd. Vergelijkbare clubs mogen met twee elftallen en sommige met één elftal al blij zijn, maar wij hebben er drie. Dat is iets om trots op te zijn, want dat betekent dat de jeugd het hier naar de zin heeft: je hoort er gewoon bij.

 

A3 speelde 19 november tegen Hoorn. De spelers hebben dit seizoen nog in alle wedstrijden het onderspit moeten delven en hebben ook deze match verloren. De stand was tot 10 minuten voor tijd nog 1-2, zodat er nog enige hoop was, maar toen Den Hoorn op dat moment scoorde, was de kans op misschien één punt verkeken. Met een eindstand van 1-3 achter de rug werd een elftalfoto genomen en verlieten de spelers het veld. Maar toch blijft de sfeer goed.

 

Het viel op dat de spelers in het veld niet op elkaar afgaven, ook al liep het op momenten slecht. Er werd volwassen met elkaar omgegaan. Er werd ook niet gemekkerd tegen de scheidsrechter. Wat ook opviel was dat bij een fout de jongens niet verwijtend, maar positief door de coach werden aangesproken.

 

Trainer/coach Ben Hoefnagel blijft altijd positief naar de spelers en is een ervaren voetballer. Hij heeft 11 jaar bij DHL in de selectie gezeten, in het eerste gevoetbald en heeft daarbij regelmatig tegen Oliveo gespeeld. “Er heerste daar een gemoedelijke sfeer, net als bij DHL. Ik ben 7 jaar geleden in Pijnacker komen wonen, dus het is logisch dat mijn zoon Julien bij Oliveo is gaan voetballen. Vanaf de E’tjes ben ik trainer/coach bij het elftal van mijn zoon geweest.” Zelf speelt Ben nog in een veteranenelftal van DHL.

 

Over de resultaten van A3: “In de eerste poule werden alle zeven wedstrijden verloren. We zijn nu vier wedstrijden verder in de tweede poule en hebben nog steeds geen punten, maar de sfeer blijft goed. Je moet zelf gewoon positief blijven.” Over de trainingsopkomst: “Dat kon beter, maar degenen die er zijn, zijn altijd enthousiast.”

 

Een gemiste kans voor degenen die er niet zijn. De spelers mogen zich verheugen in de nabijheid van twee ervaren trainers die beiden hoog gevoetbald hebben. Want naast Ben met 11 jaar eerste-elftalervaring bij DHL is ook Richard Fransen, vader van Steijn, als trainer van de partij. Richard kan terugzien op een zelfde voetbalcarrière bij het eerste van Oliveo.

 

Met zoveel voetbalervaring, kennis en kunde bij de hand moet het toch lukken voor de A3-spelers twee keer per week op dinsdag bij trainer Ben Hoefnagel en op donderdag bij Richard Fransen aanwezig te zijn. Het slechte weer is geen reden, want dat kun je altijd verwachten. Blessures zijn te behandelen en de scholen zijn tijdens de training dicht. Huiswerk moet je plannen en werk is alleen een excuus als je tijdens trainingstijd bij je baas moet zijn.

Boven v.l.n.r.: Jeroen Elferinck, Julien Hoefnagel, David Puijk, Wesley Schilperoort, Milton Fox, Wesley Kneppers, Ben Hoefnagel.

Onder v.l.n.r.: Djimin Teng, Jens Drieman, Max Hazebroek, Steijn Fransen, Prajesh Kalikadien.