Oliveo Oliveo 2 | OLIVEO 2 wint weer eens

Na de winterstop zat er nog wat zand in de blauw-witte machine. De eerste twee wedstrijden tegen SJC en TOGB werden helaas niet in een overwinning omgezet (verlies en gelijkspel) waardoor de koppositie werd afgestaan aan Westlandia. Om aangehaakt te blijven bij de beste teams in de hoofdklasse, moest er weer eens gewonnen worden en wel van RKAVV. De uitwedstrijd bij RKAVV was een bijzondere. Bij rust stond de equipe van trainer Taal al 0-3 voor en daardoor kwam de overwinning destijds nooit meer in gevaar. Toen was menig supporter nog verbaasd over de reeks overwinningen. Dat is nu wel anders. Na twee wedstrijden zonder overwinning was de ploeg weer toe aan een dikke driepunter. En die kwam er omstreeks 12:30 op sportpark de Groene Wijdte.

Bij het betreden van de kleedkamers kwam de heerlijke lucht van opgedroogd bier de zebra's tegemoet. Reden hiervan was het fantastisch verlopen 'OLIVEO fissa', waar menig speler van twee tot diep in de nacht feest vierde. Uiteraard werd er feest gevierd met hier en daar een cola'tje en een watertje. Want de mannen van OLIVEO leven voor hun sport, mag ook wel eens gezegd worden! De volgende namen offerden hun zaterdagavond op om een mooi resultaat neer te kunnen zetten tegen de bezoekers uit Leidschendam: Van der Elst, Van der Zanden (Van Oort), Van Adrichem, De Jong, Woutersen, Brouwer, Jansen (Van der Pol), Paanakker, Klijn, Schreur (Vloemans), Mulder.

Zondag werden de in het verleden uiterst succesvol gebleken verdedigende stelling weer ingenomen. De afgelopen twee weken werd er bij tijd en wijlen (zonder succes) afgeweken van het standaard strijdplan. Het devies was; back to basics. En dat lukte aardig want RKAVV wist net als tijdens de heenwedstrijd geen gat te vinden in de hechte OLIVEO defensie. De blauw-witten kregen ook als eerste een goede mogelijkheid. 'Hangende' rechtsbuiten Donny Mulder showde zijn technische bagage en speelde zichzelf knap vrij. Hij schoof de bal helaas net langs de verkeerde kant van de paal. Na nog enkele speldenprikjes van de thuisploeg werd ook RKAVV gevaarlijk. Een overtreding - die centrale verdediger De Jong op een gele prent en een schorsing kwam te staan - leverde een vrije trap op voor de bezoekers. Gelukkig werd deze kans niet benut en bleef het 0-0. Even later waren de bezoekers andermaal gevaarlijk maar een opgekomen middenvelder kon zijn kopbal niet genoeg drukken waardoor deze over vloog.
Tot zo ver de dadendrang van RKAVV, want hierna werd er geen muisje meer gesignaleerd het in doelgebied van OLIVEO. De ploeg kreeg nog wel wat mogelijkheden voor rust. Geen overtuigende kansen en na een redelijk saaie eerste helft werden de geurende kleedlokalen opgezocht.

Jansen doet een gnoom na terwijl er uitverdedigd wordt.

Na de thee (die ook naar bier leek te smaken) kwam OLIVEO weer ouderwets scherp uit de kleedkamer. Zonder wijzigingen werd de strijd wederom aangebonden. Het geduld van de thuisploeg werd na ongeveer een uur spelen beloond. Linksbuiten Klijn werd knap weggestuurd vanaf het middenveld, penetreerde het zestienmetergebied en faalde niet, oog in oog met de doelman. De 1-0 was een feit en OLIVEO kon nu leunen op de voorsprong. 

Klijn jaagt de keeper op

Met wat verse krachten in de ploeg ging OLIVEO op zoek naar de beslissende treffer. RKAVV moest komen om minimaal een gelijkspel af te dwingen en gaf hierbij wat meer ruimte weg aan de Pijnackenaren. De moegestreden Schreur was inmdidels vervangen voor Vloemans die weer fit is en ook 'fissabouwer' Van der Pol kwam erin voor Jansen. Onde raanvoering van 'partystarter' Mike werd RKAVV nogmaals gepijnigd. Want uit het niets was ook de 2-0 een feit. Van der Pol nam de bal vanaf ongeveer 25 meter op de slof en kegelde het leder binnenkant paal in het doel. Het verweer van RKAVV leek defnitief gebroken. Klijn was even later nogmaals belangrijk voor de thuisploeg. Klijn dribbelde het zestienmetergebied van RKAVV in en werd dusdanig gehinderd zodat de leidsman een penalty gaf aan de thuispoleg. Overigens hulde voor deze scheidsrechter dat hij een strafschop durfde te geven zonder dat er daadwerkelijk iemand gevloerd werd. 
Brouwer mocht aanleggen voor de kalktrap maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman. Paanakker was er gelukkig als de kippen bij om de rebound binnen te tikken. Hierdoor werd de 3-0 alsnog een feit. In het restant van het duel liet 'coach de kikker' van RKAVV zich nog van het veld sturen en dit bleek ook het laatste hoogtepunt van de dag.

Van der Pol bedankt de MC van zaterdagavond voor zijn bewezen diensten

Met de overwinning blijft OLIVEO hangen op de tweede plaats, want lijstaanvoerder Westlandia wist te winnen bij naaste concurrent VOC. Volgende week brengt OLIVEO 2 (voor dag en dauw) een bezoek aan Nieuwerkerk. Omstreeks 10:30 wordt er afgetrapt dus als u als supporter na een avondje stappen in één keer doorwilt dan behoort dit tot de mogelijkheden. Graag tot dan!

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2