Oliveo Oliveo 2 | OLIVEO 2 deelt punten in vermakelijk duel

Een heerlijke voorjaarszonnetje piepte vanmorgen door de lamelle naar binnen. Tijd om naar de club te gaan voor een heerlijk potje voetbal. Want in de reserve hoofdklasse is het elk weekend een feest om te spelen. Tegenstander: VOC. Locatie: Rotterdam. Punten: 1. Na weken van hard werken (trotseren van ijskou, regen en wind) waren de supporters eens de winnaar van de dag. In een uiterst vermakelijk duel tussen OLIVEO en VOC werden er zes gemaakt. 

De mannen kwamen maar net door 'de ballotage' bij VOC. 

Opstelling OLIVEO

Vorige week werd er met een gemankeerd elftal helaas verloren van nummer laatst Nieuwerkerk. Er waren genoeg kansen maar het vizier stond scheef waardoor de laagvlieger met de drie punten aan de haal ging. Om aangehaakt te blijven bij de bovenste ploegen moest er eigenlijk weer eens gewonnen worden. VOC is inmiddels wat gezakt op de ranglijst maar gezien de sterke opstelling van de Rotterdammers doet de negende plaats geen eer aan het materiaal. Want OLIVEO had in de beginfase flink wat moeite met het beteugelen van de thuisploeg.

Kort na het beginsignaal lag de bal dan ook al achter doelman Van Elst. Een dieptepass vanaf de rechtsback kwam bij de rechtsbuiten terecht. Deze kon geheel vrij doorlopen richting het OLIVEO doel en schoof de bal daar breed op een ploegmaat die niet faalde in de afronding. Geen paniek bij OLIVEO maar natuurlijk wel vervelend. Er kwam iets meer onrust in de (blauw-witte) ploeg nadat de Rotterdammers ook de 2-0 aantekenden. Een hoge bal werd vakkundig binnen gekoptdoor 'good old' Geert den Ouden. Het vlagsignaal van onze grensrechter ten spijt, keurde de scheidsrechter (die onder grote druk handelde gezien de aanwezigheid van een rapporteur) het doelpunt toch goed. 

Maar zelfs tegen 12 man rechtte OLIVEO de rug. De aansluitingstreffer kwam wat gelukkig tot stand. Niels van Duinen legde de bal terug op Jeffrey Paanakker die de bal langs de Rotterdamse doelman schoof. Met deze treffer trokken de zebra's het beter spel naar zich toe. Waar de eerste 20 minuten duidelijk voor VOC waren, was het nu OLIVEO dat het spel dicteerde. Uit het overwicht kwam ook de gelijkmaker voort. Wederom een rommelige situatie waarin Rafael Schreur zich 'koning van de kluts' toonde, leverde de 2-2 op. Met links schoof de gelegenheidsrechtsbuiten het leer langs de vijandige sluitpost. Overigens was dit ook de ruststand.

OLIVEO kwam weer fris uit de kleedlokalen. Met wat frisse krachten in de ploeg ging VOC op jacht naar de voorsprong maar was OLIVEO trefzeker in de counter. Steven Vloemans stuurde Schreur op 'Xavi-achtige' wijze richting het vijandige doel. Schreur passerde andermaal de doelman en ditmaal door de bal er langs te tikken en raak te prikken. Hoe poetisch!
Na deze 2-3 voorspong kwam OLIVEO ernstig onder druk te staan. VOC stuurde een extra aanvalsleider naar de frontlinie en hierdoor stond het overal op het veld '1 op 1'. OLIVEO hield nog een aantal minuten stabnd alvorens de 3-3 te incasseren. Een ingedraaide vrije trap van een rood-zwarte werd uiteindelijk gepromoveerd tot doelpunt en dit bleek ook direct het slotakkoord van een sterke fase van VOC.

OLIVEO probeerde met nog een tweetal wissels wat te forceren in de laatste 20 minuten van het duel. Helaas moest de ploeg van trainer Taal vooral verdedigen in de eindfase. Van Elst hield de ploeg met twee prima reddingen op de been. OLIVEO kreeg nog een laatste kans op meer via een afstandsschot. Helaas had de speler in kwestie nog zijn skischoenen ondergebonden waardoor de poging huizenhoog over ging. 3-3 bleek een mooi resultaat waar beiden ploegen weinig mee opschieten. Maar ach: alle aanwezigen waren weer twee uurtjes van de straat!

Volgende week reist de tweede equipe af naar het Haagse waar de strijd aagebonden wordt met Houdt Braef Standt. Komt dat zien! 

 

 

 

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2