Oliveo 1 | Oliveo speelt wederom gelijk: 3-3 tegen GWV2

Het is uiterst ongebruikelijk om de rol van de scheidsrechter te benoemen in een wedstrijdverslag. Maar na het zien van de wedstrijd tussen Oliveo en Graaf Willem II VAC kan er niet voorbij worden gegaan aan de (negatieve) hoofdrol die arbiter Khealiram speelde tijdens dit duel. Toen hij na ruim 110 minuten voetbal affloot en de stofwolken waren opgetrokken, stond er een 3-3 uitslag op het scorebord.

Opstelling Oliveo:
Duijvestijn; Leon Woutersen, Van Wichen, Van Hagen, Luuk Woutersen; Visser, Den Hoed, Milolaza; Hoogland (Van der Zwan),Van der Pol (Huurman), Kleij.

Voorafgaand aan het duel met het als 4e geklasseerde Graaf Willem II VAC was het onzeker over welke spelers trainer De Mooij kon beschikken. Met name in de voorhoede was de spoeling dun. Frank van der Zwan, Niels Bentvelzen en Robin Hoogland waren niet helemaal okselfris. De niet geheel fitte Hoogland verscheen toch aan de start, net als Mike van der Pol. Hij liet midweeks tegen VCS (Haaglanden Voetbal Toernooi) zien in goede vorm te verkeren, getuige zijn hattrick in het met 2-6 gewonnen duel.

De Oliveanen waren er van doordrongen dat alleen de winst telde vandaag. Na de nederlaag tegen ODB en de gelijke spelen tegen VCS en Full Speed moest er gewonnen worden om de achtertand op ODB niet verder op te laten lopen. Oliveo begon sterk aan de wedstrijd en zette GW II VAC waar mogelijk vast. Dit leidde tot veel lange ballen, die een prooi waren voor de defensie van de zebra’s. Duels op het middenveld ‘om de tweede bal’ werden onder aanvoering van de sterk spelende Lex Visser gewonnen. Hierdoor kreeg Oliveo de controle over de wedstrijd, en leidde dit na 20 minuten spelen tot de tot dan toe verdiende 1-0. Hoogland draaide een corner hard en scherp in, waarna de bal in de kluts bleef hangen voor de voeten van Dewie van Wichen. Hij twijfelde geen moment en schoot de bal overtuigend langs GW II VAC keeper Van der Burg.

Visser springt in de armen van doelpuntenmaker Van Wichen.

Gesterkt door de voorsprong ging Oliveo op dezelfde voet verder. Duels werden gewonnen en de snelle voorwaartsen werden waar mogelijk aan het werk gezet. Dit leidde na ruim een half spelen tot een kans voor spits Van der Pol. Scheidsrechter Khealiram negeerde tot verbijstering van de bezoekers het vlagsignaal van zijn assistent, waarna Van de Pol vanaf links door kon gaan op de keeper. Hij schoot de bal echter hard in het zijnet, waardoor de rust even later aanbrak met een 1-0 stand in het voordeel van de thuisclub.

Oliveo kon de tweede helft eigenlijk niet beter starten dan het deed. Twee minuten na de hervatting kreeg de ploeg een vrije trap aan de rechterkant van het strafschopgebied. Met veel gevoel stuurde Joey den Hoed de bal over de muur in de kruising. Een prachtige treffer en de eerste competitiegoal voor Den Hoed in Oliveo 1. Voor GW II VAC was dit het sein om een tandje bij te schakelen en te proberen te aansluitingstreffer te maken. Grote kansen leverde dit niet direct op, maar de druk op de verdediging van Oliveo nam wat meer toe. Toch wisten de blauw-witten nog een goede kans op 3-0 te creëren. Hoogland werd diep gestuurd en kon alleen op de Wassenaarse doelman afgaan. Op het laatste moment greep een GW II VAC verdediger echter in, waardoor deze uitbraak slechts een corner opleverde. Hierna voorzag De Mooij zijn aanval van vers bloed, door Van der Zwan en Max Huurman in te brengen voor de moegestreden Van der Pol en Hoogland.

Vanaf deze positie schoot Hoed de bal feiloos in de kruising. 2-0 en niets aan de hand ..

Een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd onderschepte voorstopper Van Wichen een bal door voor zijn directe tegenstander te komen. De leidsman zag hier tot verbazing van de Oliveanen een vrije trap in, die uiteindelijk door een woud van benen achter de kansloze Duijvestijn belandde. GW II VAC kreeg de geest maar Oliveo liet de koppies niet hangen. Duels werden vol overtuiging aangegaan en er werd gestreden voor iedere meter (kunst)gras. Toch wist GW II VAC in de 87e minuut de gelijkmaker te produceren. Nadat Khealiram een overtreding op Kleij niet zag of wilde zien en de daaropvolgende ingooi niet aan Oliveo maar aan GW II VAC toekende, werd de bal ver de doelmond in geslingerd. Overtredingen op Leon Woutersen en Visser, die behandeld moest worden nadat hij een schoen in zijn gezicht kreeg, werden niet beoordeeld door Khealiram. De bal viel met het nodige fortuin voor de voeten van Martijn Nieuwenhuis, die via het been van Woutersen raak schoot. De frustratie aan Oliveo zijde was groot en richtte zich op Khealiram, die alle commentaren lachend weg wuifde.

Van der Zwan houdt 2 GraafWillemers bezig. 

Een hectische slotfase brak aan, waar beide teams vol voor de winst gingen. Er werd op het scherpst van de snede geduelleerd, in een bijzonder hoog tempo. Een tempo wat duidelijk te hoog lag voor scheidsrechter Khealiram. Tot grote irritatie van de 22 spelers ontgingen sommige situaties hem volledig, terwijl hij in faire acties overtredingen zag. De wedstrijd was inmiddels diep in blessuretijd aanbeland, toen Oliveo keeper Duijvestijn zijn doel uit kwam om een diepe bal te onderscheppen. In duel met GW II VAC spits Fouad Guernaoui tikte hij keurig de bal voor de voeten van de aanvaller weg, waarna Guernaoui ten val kwam. Het spel ging even verder, totdat Khealiram tot verbijstering van alle aanwezigen naar de stip wees. Als een van de weinigen op Sportpark de Groene Wijdte had hij een vergrijp geconstateerd in de actie van Duijvestijn. Protesten van de Oliveanen hadden uiteraard geen zin en Joep Breimer pakte het cadeautje graag uit: 2-3.

Grensrechter Mentink laat het nog 1x zien. 2 handen op de bal, geen speler(!)

Waar de wedstrijd voor Oliveo in mineur leek te eindigen, leek Khealiram te beseffen dat de penalty voor GW II VAC wel erg makkelijk gegeven was. In de 98e (!) minuut schoot Oliveo de bal met de moed der wanhoop naar voren, waar Van der Zwan het duel aanging met een GW II VAC verdediger. Waar iedereen dacht aan verder spelen, blies Khealiram echter op zijn fluit en wees tot ontzetting van de ploeg uit Wassenaar naar de stip. Een duidelijk geval van een ‘goedmakertje’. Linksbuiten Kleij kende geen genade en volgde het voorbeeld van Breimer door het cadeautje uit te pakken.  

Kleij mag diep in blessuretijd de gelijkmaker maken via een penalty.

Nadat er in de eerste helft 7 minuten aan extra speeltijd waren bijgekomen, liet Khealiram in de tweede helft 15 minuten doorspelen. Na een kwarier extra speeltijd in de tweed helft vond Khealiram het wel welletjes en floot voor het einde van deze enerverende wedstrijd. In de eerste helft waren er ook al 7 minuten bijgekomen, waardoor de wedstrijd bijna twee uur heeft geduurd. Zowel bij de spelers van Oliveo als bij die van GW II VAC was de verslagenheid van de gezichten af te lezen. Hoewel het publiek bij deze wedstrijd misschien de grote winnaar was, voelde beide teams zich verliezer.

ODB verloor van GSC ESDO, waardoor Oliveo toch een puntje inloopt op de koploper uit Den Haag. De achterstand bedraagt nu drie punten, met nog zes duels te gaan. Komende zondag 19 maart speelt Oliveo bij DHL wat onder leiding staat van oud-trainer René Slegtenhorst. Aftrap aan de Brasserskade is om 14.00 uur.  

Met dank aan David Dilling weer foto's en een samenvatting: 

https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0U5aDWbrLAUAj

Overig clubnieuws van Oliveo 1