Oliveo Oliveo 2 | Oliveo komt niet verder dan een gelijkspel tegen HBS

Voor de trouwe supporters van Oliveo 2 was het ook afgelopen zondag weer de vraag welke elf namen om 11.00 uur het veld zouden betreden. Het is namelijk al het gehele seizoen puzzelen voor trainersduo Dirk en Sem, die door blessuregevallen en afwezigen week in week uit moeten schuiven met spelers. Dat dit hen goed af gaat blijkt wel uit de vier overwinningen die tot op heden zijn geboekt, een vlekkeloze start met een verdiende koppositie tot gevolg. Het gepuzzel leidde deze week tot de volgende elf namen;

Martijn, Maarten, Brian, Joey E. (Danny), Luuk, Joey H., Nuri, Ado, Tim (Noah (O17)), Niels, Jamie (Stijn (O17))

Om iets over elven werd er op een koud en winderig sportpark de Groene Wijdte afgetrapt door de gasten uit Den Haag. Na een aftastend begin is het Brian de Jong die met een goede kop-kans het eerste gevaar sticht. Oliveo en HBS delen beide wat kleine speldenprikjes uit, waarbij Oliveo via Ado met twee schoten het dichtste bij een treffer is. Het is echter HBS dat uiteindelijk na een kwart wedstrijd de eerste goal zal maken. Slecht wegwerken in de Oliveaanse defensie leidt ertoe dat de bal op 5 meter van het doel blijft liggen, een koud kunstje voor de Haagse spits; 0-1.

Niet eerder stond Oliveo 2 dit seizoen op achterstand, echter liet de koploper zich niet van haar stuk brengen. Het veldspel in de eerste helft was bij vlagen prima, met wat geduld zou het zeker mogelijk moeten zijn de punten in Pijnacker te houden. Om toch iets te gaan forceren werd in de rust aangegeven dat er vanaf minuut 60 iets meer druk vooruit gegeven kan worden. Het befaamde compacte spelletje zou dan verruild worden voor een iets aanvallender variant.

Na een kwartier zonder noemenswaardigheden in de 2e helft werd plan B uit de kast getrokken. Dit resulteerde al vrij snel in Oliveaans gevaar voor het Haagse doel. Een aantal gevaarlijke corners bleven echter onbenut, en het was vers bloed dat uiteindelijk de ban zou breken. Onder-17 (!) junior Noah Boer kwam binnen de lijnen om de niet geheel fitte Tim te vervangen. Noa had maar een paar minuten nodig om via een heerlijke één-twee de bal hard en laag voor het doel te brengen, waar Ado klaar stond om de bal binnen te lopen, 1-1!

Na deze verdiende gelijkmaker golfde het spel op en neer, waarbij beide teams vol voor de winst gingen. Dit resulteerde in grote kansen voor de neus van beide keepers. Waar Oliveo gered werd door een katachtige reflex op de doellijn van de goed keepende Martijn, was het aan de overkant een mirakel dat een schot van wederom Ado geen doel trof. Een goed, hard schot had een beter lot verdiend dan het hoofd van een oplettende HBS-verdediger op de doellijn.

Na een klein minuutje extra speeltijd blies de arbiter van dienst voor de laatste maal, waardoor de 1-1 stand op het scorebord tevens de eindstand zou blijken. Een terechte afspiegeling van de wedstrijd, waarbij het kwartje ook zomaar een andere kant op had kunnen vallen. Helaas moet de koppositie voor nu even worden afgestaan aan Quick, dat nog altijd zonder puntverlies is. Toch mag Oliveo 2 best tevreden zijn, door zonder een groot aantal afwezigen wederom een prima pot op de mat te leggen.

Extra woord van dank voor de twee B-spelers Noah en Stijn, die deze zondag bereid waren Oliveo 2 uit de brand te helpen. Niet alleen op personeel vlak hard nodig, maar ook sportief stonden deze twee talenten hun mannetje!

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen DOSR. De promovendus uit Roelofarendsveen bevindt zich momenteel in de onderste regionen van de ranglijst, en zal dus extra gemotiveerd zijn de punten in ‘de Veen’ te houden. Oliveo kan de steun van haar supporters dus zeker goed gebruiken!

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2