Nieuw Kunstgras!

In 2001 heeft OLIVEO zijn eerste Kunstgrasveld in gebruik genomen.

Een, toen, high-tech oplossing om het schromelijk te kort aan trainings- en wedstrijdcapaciteit op te lossen.

De levensduur van een toplaag bedraagt ca 10-12 jaar. Dankzij een tweetal grote onderhoudsbeurten heeft het veld langer stand gehouden. Maar ideaal was het veld al langer niet mee.

De Gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft gelukkig besloten om dit jaar het oudtse kunstgrasveld binnen de Gemeente te gaan vervangen.

Dat betekent dat bij aanvang van het nieuwe seizoen OLIVEO de beschikking heeft over een nieuw kunstgrasveld.

Het "historische eerste kunstgras" ligt nu op rollen om afgevoerd te worden.

 

Voor de Gemeente is dit de eerste stap voor diverse investeringen in buitensportaccommodaties.

Bij SV Nootdorp, RKDEO, DSVP, OLIVEO. HCP en AVANTI zijn kunstgrasvelden aanwezig. Deze zullen de komende twee jaar worden uitgebreid en een aantal velden worden vervangen.

De oefenstrook blijft tijdelijk gehandhaafd totdat volgend jaar het hoofdveld gedraaid wordt.

 

Voor OLIVEO en DSVP staat op het programma om het Hoofdveld te draaien. Hierdoor ontstaat er 40% meer parkeercapaciteit. Het Hoofdveld wordt dan ook verlicht en voorzien van kunstgras.

Het veld ligt klaar voor het aanbrengen van de nieuwe toplaag

Ook de klimaatdoelstelling die de Gemeente zich heeft opgelegd wordt ondersteund. De veldverlichting wordt uitgevoerd in LED.

Een investering die ook op de overige velden in Pijnacker-Nootdorp niet zal misstaan. Milieuvriendelijk en onderhoudsarme veldverlichting is de toekomst.

In november neemt de Gemeenteraad de uiteindelijke besluiten om deze belangrijke investeringen uit te voeren. Hiermee worden de buitensportaccommodaties in Pijnacker Nootdorp op peil gebracht.