Oliveo JO11-5

Oliveo JO11-5 verliest topper van DSO.

Pijnacker – Na de regelmatige overmwinning bij Wippolder (1-7), konden we onze eindelijk gaan opmaken voor de topper tegen DSO. De koploper had in middels 82x gescoord in 9 wedstrijden, dus een tegenstander die de ballen er makkelijk inschiet. Aangezien wij een veel minder doelsaldo hadden (verschil van 20 doelpunten), moest er worden gewonnen. Gezien de uitslagen van DSO tegen dezelfde tegenstanders, bijna een onmogelijke opgave. Echter in het voetbal is alles mogelijk!

De tactiek werd aangepast aan de tegenstander, ook omdat onze vaste rots in de branding, Milan, geblesseerd was. Met Atse op doel, werd er een 4 mans-verdediging gevormd door Roy, Twan H, Thomas en Twan L. Zij moesten alles tegenhouden en zo snel mogelijk onze razendsnelle aanvallers aan het werk zetten, Gio en Sebas. We zaten vandaag goed in de wissels met Josh en Tom. De wedstijd werd op gang gefloten door Vincent, leider van de JO11-6. De ingeplande scheidsrechter was er niet. De spanning was te merken in de eerste minuten. DSO probeerde wel te voetvballen, maar kwam niet door het hechte blok dat Oliveo vormde.  De muur die de verdedigers, Twan, Twan, Roy en Thomas hadden opgetrokken was niet te slopen. Langzaam aan kwam Oliveo er steeds meer uit. Via de counter leverde dit kansjes op voor Gio en de pijlsnelle Sebastiaan. Ook loerden deze twee op de keeper die keer op keer ver voor zijn doel speelde. Halverwege de eerste helft vonden de gebruikelijke wissels plaats, Tom voor Gio en Josh voor Roy. De verdediging hield nog steeds goed stand. Ondanks dat moest Atse a fen toe aan het werk. Met een paar prima reddingen hield hij zijn doel schoon. En waar onze aanvallers al de hele tijd op loerden, gebeurde ook. De keeper van DSO was weer eens ver uit zijn doel. Via goed jagen van Tom en Sebas, verdedigden DSO niet goed uit. De bal kwam voor de voeten van Tom, en schoot langs de keeper, 1-0! Was een verrassing in de maak? Oliveo hield zich na het doelpunt goed aan de afgesproken techniek. De aanvallers kwam er niet langs bij Thomas. En als dat al lukte, stonden de Twan-nen klaar om rugdekking te geven. In de minuten voor de rust gebeurde er van alles, wat toch waarschijnlijk bepalend is geweest voor de wedstrijd. Sebas maakte weer eens jacht op de keeper, die kon de bal alleen nog hard wegschieten, maar deed dat tegen Sebas. De bal kwam voor de voeten van Tom en kon zo de bal een leeg doel inlopen, 2-0, het feest leek compleet, dachten we. Echter bleek de keeper de bal tegen de handen van Sebas te hebben geschoten en werd het doelpunt afgekeurd. De jongens waren nog in de war en prompt scoorde DSO via een scrimmage (via diverse benen en binnenkant van de paal) tegen, 1-1. Dit was een behoorlijke domper, zo vlak voor de rust.

Na de limonade en een peptalk bleven de jongens strijdvaardig. Aangezien ‘de reus van DSO’ was uitgevallen, speelde Oliveo opeens hoofdzakelijk op de helft van DSO. Dit leidde tot diverse kansen. Twan L onderschepte goed de bal en passte in 1 keer door op Gio. Die probeerde het van afstand en schoot net over het doel. De volgende kans was ook weer Oliveo. Na goed verdedigen van Atse (Roy stond inmiddels op doel), ging Sebastiaan op avontuur. Via een goede combinatie met Gio, kwam de bal voor de mee opgekomen Josh. Die kwam alleen voor de keeper, maar met een onmogelijk redding keerde de keeper het schot van Josh. De 2-1 leek in de lucht te hangen. DSO kwam niet meer van eigen helft af. Na een goede aanval via Josh en Gio werd de bal tot corner verwerkt. Tom nam de corner en legde de bal op het hoofd van de vrijstaande Sebas. Het was wederom een katachige redding van de keeper. De bal wilde er niet in. Inmiddels hadden ze ‘de reus van DSO’ weer opgelapt. Dit betekende dat er opeens een stuk minder kansen kwamen. Aangezien onze boys nog in de aanvals-modus stonden, werd er niet zo compact verdedigt als de 1e helft. Hierdoor onstond ruimte voor DSO en maakte hier optimaal gebruik van. De snelle aanvaller van DSO glipte langs de verdediging en omspeelde Roy. De bal rolde het doel in, 1-2. Dit was een beoorlijke tik. De jongens moesten nu wel. Vol overgave gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Wat Gio, Tom en Sebas ook probeerden, de Reus leek niet de passeren. Ook Thomas liet zich voorin zien, maar miste ook net het doel. Hierna viel wederom uit een snelle uitbraak van DSO de 3-1 en was het gedaan. In de laatste minuut werd het ook nog 4-1.

De jongens hebben gestreden voor wat ze waard waren en gevochten als leeuwen. Een prima teamprestatie!

Komende zaterdag spelen we onze laatste wedstrijd. Willen we de 2e plek veilig stellen, moet er gewonnen worden, alle support is wederom welkom! Je moet wel vroeg je bed uit, we trappen af om 8.30u bij Zestienhoven!

Statistieken;                                                     

Oliveo JO11-5 – DSO  JO11-9  1-4

Doelpunten Oliveo;                      Tom

Toeschouwers;                             50 (was druk bezocht ondanks het Pinksterweekend)

 

 

 

Eerdere nieuwsitems

Oliveo JO11-5 in 2e helft langs Soccer Boys.
Oliveo JO11-5 heeft 1 helft nodig
Effectief Oliveo JO11-5 wint van de dames van DSVP
Oliveo JO11-5 overklast Neptunus
Oliveo JO11-5 schiet met scherp tegen TOGB.
Oliveo JO11-5 wint doelpuntenfestijn.
Oliveo JO11-5 verliest nipt van BVCB.
Oliveo JO11-5 wint op karakter van V.O.C.
Oliveo JO11-5 wint zakelijk van Concordia
Oliveo JO11-5 verliest in doelpuntenfestijn
Oliveo JO11-5 lijdt zure nederlaag
Oliveo JO11-5 pakt toch nog een punt
Oliveo JO11-5 maakt een zevenklapper
Oliveo JO11-5 verliest topper van RKDEO
Oliveo JO11-5 geeft Wippolder voetballes
Oliveo JO11-5 walst in 2e helft over Den Hoorn heen
Oliveo JO11-5 vlak voor tijd langs DHL
Oliveo JO11-5 verliest geflatteerd van Leidscheveen
Oliveo JO11-5 maatje te groot voor Den Hoorn