Oliveo JO11-5

Oliveo JO11-5 heeft 1 helft nodig

Pijnacker – Wederom stond een wedstrijd op het programma tegen een ploeg uit de eerste seizoenshelft, FC Zoetermeer (2-2). De heren waren dus gewaarschuwd. Het zou wel eens een zwaar potje kunnen worden. Thomas was er even tussenuit en hadden Nathan van de E6 gelukkig bereid gevonden in te vallen.

Na een goede warming-up in een heerlijk ochtendzonnetje, waren de jongens er klaar voor. De koppies stonden gefocust. Dat er voor Zoetermeer niets te halen viel was binnen 10 minuten duidelijk… Vanaf de aftrap werd Zoetermeer opgejaagd. Sebastiaan en Twan zetten op rechts de druk erop en dat bezorgde ons de bal. De voorzet van Sebas kwam bij Roy terecht en die tikte binnen, 1-0, we waren nog geen minuut onderweg. Er ging een ware blauw-witte wervelwind over veld 2. Zoetermeer kwam niet over de middenlijn. Het was een vloeiende aanval via Josh en Roy. Die kreeg de bal bij Nathan, die bedacht zich geen moment en ramde de bal tegen de touwen, 2-0. De tikki takka-show ging verder. Milan schoof goed in, en via een mooie combinatie met Josh kwam de bal bij Sebas, die omspeelde zijn tegenstander en schoot de 3-0 binnen. Atse had als keeper de bal nog niet gehad. Oliveo ging vrolijk verder. De volgende aanval ging over veel schijven, Atse gaf netjes mee aan Milan, die speelde Josh in en die stuurde Roy weer op avontuur. Die omspeelde zijn tegenstander en gaf voor, via de kluts kwam de bal voor de voeten van Gio, die haalde uit, 4-0. We waren 10 miunten onderweg.  Hierna leek de storm wat te gaan liggen. De jongens gingen te veel uit hun positie lopen en dat zorgde voor ruimte voor de tegenstander. Zoetermeer maakte daar handig gebruik van. Door een slimme steekpass kon een speler recht op Atse af en maakte het koel af, 4-1. De jongens leken weer wakker. De verdeding werd door Milan weer goed neergezet. Voorin werd weer goed positie gekozen. Er werd prima van achteruit gevoetbald. Milan bouwde dit keer op via Roy. Die stuurde Sebas op avontuur, via Nathan kwam de bal bij Gio, het mag duidelijk zijn, 5-1. De jongens gingen vrolijk verder. De 6e was toch enigszins een bijzonder doelpunt. Twan onderschepte de bal op het middenveld, ging over links aan de wandel, omspeelde zijn tegenstander op de achterlijn, schoot laag op de paal, kreeg de bal terug, dolde de keeper en nog een speler en schoot binnen, 6-1. Het was nog steeds geen rust. Het slotakkoord voor de rust was voor Sebas. Hij flitste op rechts langs zijn tegenstander en liet de keeper kansloos, 7-1. De jongens hadden de limonade wel verdiend.

De 2e helft hadden we schriftelijk af kunnen doen. De 1e helft leek de jongens veel energie gekost te hebben. Het werd warmer en warmer en dat leek in de benen te gaan zitten. De jongens begonnen nog goed aan de tweede helft. Roy had de keepersspullen van Atse overgenomen. De eerste kansen waren ook voor Oliveo. Waar de doelpunten in de 1e helft nog als rijpe appels van de boom vielen, stokte de productie in de 2e. Uit een corner van Atse wist Nathan nog raak te koppen, 8-1. Hiena zakte het tempo uit te wedstijd en hield Zoetermeer de verdediging gesloten en speelde op de counter. Dit leverde ze wel een doelpunt op. Wederom een mooie steekpass tussen onze verdedigers door, zorgde ervoor dat er een speler alleen op Roy af kon. Roy was kansloos, 8-2. De wedstrijd kabbelde voort richting het einde. Er kwam nog een doelpunt, maar voordat deze kwam, had Atse de lat en Gio de paal geraakt. In de laatste seconde viel dan toch het doelpunt. Atse gaf de bal mee aan de vrijstaande Twan, die stuurde Sebas in de diepte. Op snelheid passeerde hij zijn tegenstander en legde keurig breed op Gio, die de bal in het lege doel tikte, 9-2. Een mooie aanval als slotakkoord! Hierna klonk gelijk het eindsignaal.

Een zeer goede 1e helft waar de basis werd gelegd voor deze grote overwinning. De 2e helft werd vakkundig uitgespeeld. Een prima wedstrijd van de boys! Komend weekend komt Soccer Boys naar Oliveo. Zal de zegereeks worden voortgezet? Tot komende zaterdag, aftrap, 10.00u.

Statistieken;

Oliveo JO11-5 – FC Zoetermeer   9-2

Doelpunten Oliveo;                      Gio (3x), Sebas (2x), Nathan (2x), Roy, Twan

Toeschouwers;                             50, het was prachtig weer om te kijken.

Eerdere nieuwsitems

Effectief Oliveo JO11-5 wint van de dames van DSVP
Oliveo JO11-5 overklast Neptunus
Oliveo JO11-5 schiet met scherp tegen TOGB.
Oliveo JO11-5 wint doelpuntenfestijn.
Oliveo JO11-5 verliest nipt van BVCB.
Oliveo JO11-5 wint op karakter van V.O.C.
Oliveo JO11-5 wint zakelijk van Concordia
Oliveo JO11-5 verliest in doelpuntenfestijn
Oliveo JO11-5 lijdt zure nederlaag
Oliveo JO11-5 pakt toch nog een punt
Oliveo JO11-5 maakt een zevenklapper
Oliveo JO11-5 verliest topper van RKDEO
Oliveo JO11-5 geeft Wippolder voetballes
Oliveo JO11-5 walst in 2e helft over Den Hoorn heen
Oliveo JO11-5 vlak voor tijd langs DHL
Oliveo JO11-5 verliest geflatteerd van Leidscheveen
Oliveo JO11-5 maatje te groot voor Den Hoorn