Oliveo JO15-6

Bekertoernooi voor JO15-6 ten einde

JO15-6 verlaat met opgeheven hoofd het bekertoernooi

Zaterdag 16 december 2017; de tweede ronde in het bekertoernooi, uit tegen TOGB. Niet het TOGB team wat in de competitie als enige onder ons staat (JO15-12), maar het veel hoger geklasseerde JO15-7. Hoger kon in dit geval wel letterlijk genomen worden; hun hoofden zaten gemiddeld zo’n 20 cm hoger als die van onze jongens.

Er werd met een degelijke opstelling aangevangen; Morris op doel, Sam, Tim, Joep en Jan achterin, Valentijn mid-mid, Lennert linkshalf, Mike rechtshalf, Wilbert in de spits met Luuk op links en Thijs rechts van zich. Roan en Joshua zaten op de bank. Joshua zat daar overigens op zijn sokken, sinds hij er achter kwam dat ie zijn voetbalschoenen was vergeten. Kleinigheidje, hoewel vaders toch maar even terug naar Pijnacker werd gestuurd om dit probleempje op te lossen.

Het feit dat de Berkelse mannen groter waren dan de onze betekende nog niet meteen dat ze ook beter waren. Het vlugge voetenwerk van onder andere Thijs en Lennert noodzaakte de tegenstander meer dan eens om de bal over de zijlijn te schieten. Dat bood hoop. Toch duurde het niet lang voordat TOGB ons klem zette. Onze verdediging kon de hulp van paal en lat goed gebruiken om niet op achterstand te hoeven komen. En natuurlijk stond ook Morris zijn mannetje. Een afstandsschot wat wél binnen het kader op doel af kwam werd door hem met een welgemikte stomp buiten het te verdedigen vlak over de achterlijn gewerkt.

De 1-0 viel op een moment dat de aandacht van het publiek, inclusief uw verslaggever even verzwakt was. Wat er nou precies gebeurde zal nooit helemaal duidelijk zijn, maar de bal lag in het netje, zoveel was zichtbaar. Voor de Oliveanen rede om nog eens aan te zetten. Wilbert kwam eenmaal dicht bij de gelijkmaker, maar werd door de sterke keeper naast het doel gedwongen. Toen Joep eenmaal een vrije schop mocht nemen op een meter of 20 van het doel besloot hij het er op te wagen door hard en hoog uit te halen, maar hij moest lijdzaam toezien hoe de bal in de handen van de keeper eindigde.

De zon was inmiddels gaan schijnen, wat in deze helft van de wedstrijd zeker niet in ons voordeel was. Een welgemikt afstandsschot was voor Morris onzichtbaar en zorgde voor de tweede tegentreffer. Vanaf dat moment werd het wat moeilijker. Het fysieke overwicht van de TOGB spelers begon een rol te spelen en nog voor het rustsignaal werd de marge door hen tot drie doelpunten uitgebreid.

In de tweede helft ging Oliveo er weer vol in, om op zijn minst de eer te redden. Jan gooide de bal hard naar voren, waar Wilbert en Thijs opnieuw voor de nodige paniek in de Berkelse verdediging zorgden. Het combineren liep lekker. Een ingooi van Luuk kwam via Mike bij Valentijn terecht, en als die niet voor buitenspel zou zijn afgevlagd was dit een heuse kans geweest.

Het middenveld was voor ons, maar verder dan een kans voor Wilbert (die door de oplettende keeper onschadelijk werd gemaakt), en een mooie actie van Thijs die pas vlak voor het doel door twee man van de bal gelopen werd kwamen we niet. TOGB echter wel. Vlak voor het eindsignaal werd er nog éénmaal uit een vrije trap gescoord, waarmee TOGB de eindstand op 4-0 bracht en deelname aan de derde ronde veilig wist te stellen. Oliveo kan zich nu volop gaan richten op de competitie.

Al met al een mooie wedstrijd, met helaas een te sterke tegenstander. Onze helden hoeven zich zeker niet te schamen.  

 

 

 

Eerdere nieuwsitems

Nipt puntje gepakt tegen DSVP
JO15-6: Gifbeker nog steeds niet leeg
JO15-6 maakt het koploper Nootdorp lastig
JO15-6 deelt sinterklaascadeau uit
JO15-6 terug op aarde
JO15-6 trakteert publiek op doelpuntenfestijn
JO15-6 slikt zure nederlaag
JO15-6 zegeviert in zinderend duel
JO15-6 verkoopt de huid duur
Eerste competitieduel JO15-6 brengt overwinning op TOGB
Oliveo te lief voor de dames van DSVP