Oliveo JO13-4

Onnodig verlies JO13-4

Het is zaterdag 16 december. Er staat een inhaal wedstrijd tegen RKDEO op het programma.

Helaas kunnen we niet op volle oorlogssterkte de wedstrijd ingaan.

We moeten het doen zonder Dean, Ricky en Mazin. Ook Rick kon wegens werkzaamheden niet aanwezig zijn. En Paul, met zijn altijd aanwezige boekje, moesten we ook helaas missen.

Een donkere lucht hangt boven het veld als wij, na de opstelling in de kleedkamer, het veld op komen.

Als dit maar geen voorteken is voor de wedstrijd.

Deze staat gepland op echt gras en staat onder leiding van een jonge scheidsrechter. Bij het in ontvangst nemen van de vlag schat ik hem niet meer dan 2 of 3 jaar ouder dan onze toppers.

Marco neemt vandaag de wissels (Thomas, Jeroen en Daan) onder zijn hoede. Dit betekend dat we starten met Adytia, Joas, Quinten en Kas in de verdediging voor Luciano. Het middenveld Thom, Ahmed en Sven. De voorste lijn wordt gevormd door Finn, Rewie en Jesua.

De mannen hebben er zin in na even geen wedstrijden te hebben gespeeld.

Na een goedkeurende bevestiging van de twee keepers en grensrechters geeft de scheidsrechter het signaal om te beginnen.

Gelijk kunnen we zien wat onze mannen van plan zijn. Ze hebben het meeste balbezit. Alleen de scherpte en het precieze “in de voeten spelen” ontbreekt nog bij ze.

De werklust is er wel, wat voor de aanwezige supporters een boeiend spel oplevert. Maar de ballen zijn voor de voorhoede spelers (waar toch een grote snelheid aanwezig is) niet te belopen.

De scheidsrechter laat weinig toe. Bij enig contact tussen spelers fluit hij af. Dit geeft Ahmed de kans om van grote afstand een vrijetrap te nemen. Helaas voor ons was het een prooi voor de goed spelende keeper van RKDEO. Ook de vele corners die wij kregen was het allemaal net niet.

 

Na een afvallende bal van een van de vele aanvallen van onze mannen ging het thuisspelende team heel snel over in een counter. Na goed samenspel moest Luciano helaas voor ons de bal uit het doel halen. 1-0 voor RKDEO. Dit bleef de stand tot aan de rust. En volgens de regels de D-pupillen (??) wees de scheidsrechter de twee teams naar de kleedkamer voor de rust.

 

In de kleedkamer werd het vochtgehalte van de mannen weer op pijl gebracht. De toppers werden toegesproken dat ze iets meer de mouwen op mochten stropen als ze deze wedstrijd wilde winnen. Marco kwam met een tactische aanpassing, we gingen 3-4-3 spelen. De achterhoede ging één op één spelen om meer kracht op het middenveld te krijgen.

 

Het werkte. In de tweede helft kon je zeker merken dat wij het meeste bal bezit hadden.

Dit leidde tot een vlammend schot van Ahmed dat helaas voor ons op de paal belande.

 

De scheidrechter had toch een negatief aandeel in het spel. Een terugspeelbal van RKDEO werd niet bestraft en na een licht contact tussen Thomas en een tegenstander beoordeelde hij het als een overtreding en wees naar de penaltystip. Ongeloof bij de mannen maar hij bleef bij zijn beslissing.

Er brak een stilte op het sportpark in Nootdorp toen de speler van RKDEO zijn aanloop nam en op ons doel schoot. Maar Luciano bleef rustig naar de bal kijken en nam de goede hoek en had de bal klemvast. Gerechtigheid.

Toch konden onze toppers de uitslag niet veranderen. Voor velen floot de scheidsrechter te vroeg af voor het einde van de wedstrijd. Marco had zijn stopwatch aangezet en deze gaf nog vijf minuten aan.

 

Helaas mannen zat er vandaag niet meer in. Maar na de feestdagen weet ik zeker dat jullie er weer vol voor gaan. Tot in het nieuwe jaar.

 

Eerdere nieuwsitems

Oliveo JO 13-4 - Graaf Willem II VAC JO13-7
Oliveo JO13-4 - Vitesse Delft JO13-2
Teamprestatie Oliveo JO13-4 - Foreholte JO13-5
Oliveo JO13-4 - Quick Boys JO13-6
DWO JO13-5 - Oliveo JO13-4
Voorschoten '97 JO13-7 - Oliveo JO13-4
Oliveo JO13-4 - DSO JO13-7
Zoetermeer JO13-7M - Oliveo JO13-4
Haagse Hout JO13-3 - Oliveo JO13-4
Oliveo JO13-4 - Leidseveen JO13-3