Oliveo JO13-5

Nootdorp JO13-6 - Oliveo JO13-5

Het is zaterdag 16 september. Vorig jaar konden de fans van de Toppers nog lekker in de zon naar een mooie Oliveo-wedstrijd kijken. Nu ranselen kille regenbuien de Nootdorpse velden. De gevoelstemperatuur is herfstig. Het publiek schuilt onder enorme paraplu's in dubbelgevoerde jacks of schuilt "op 'n droogje" in de dug-out...

 

Helaas is Rick afwezig. Daardoor is het een stuk rustiger rondom de Nootdorpse velden. Marco en zijn sidekick René coachen vol passie in de kleedkamer terwijl de 15 Toppers respectvol luisteren naar deze voetbalgeleerden. René mag ook nog eens de grensrechtervlag vasthouden. Die is dus enorm aan het multitasken en als een van de weinige mannen slaagt hij daar wonderwel in. 

De Toppers krijgen vanochtend versterking van Luca in de achterhoede en Ahmad. We hebben vijftien gretige Toppers. René en Marco moeten alle wisseltrucs uit de kast halen om de wedstrijd voor iedereen goed te laten verlopen.

 

Het duel begint met Luciano als ijzersterke doelman. De achterhoede met Thomas die de sliding tot ware kunst heeft verheven, Dean die hard werkt, Joas die soms als een skiër op voetbalschoenen door de Nootdorpse verdediging slalomt en Quinten, Fons, Daan, Ricky en Ilias die heel attent verdedigen. Het middenveld met Luca als sterke routinier en de voorhoede met Finn als rechtsbuiten die een buitengewoon krachtige indruk achterlaat op de scouts van Oranje die verdekt staan opgesteld achter een paar bomen, Thom als linksbuiten die prachtige kapbewegingen demonstreert, Emile die met veel vertoon van techniek de Nootdorpers hier en daar zijn hielen laat zien, Ahmad en Rewie die moeten zorgen voor dreiging en gevaar in de Nootdorpse gelederen. 

 

Oliveo begint hartstochtelijk en gretig aan de wedstrijd. We zien een splijtende pass van Daan op Finn om van te smullen. De Toppers weten elkaar op het veld goed te vinden. Quinten laat een prachtig staaltje verdedigingskunst zien. En even snel als bij Feyenoord-Manchester City is het 0-1door een fraai doelpunt van spits Rewie op "het randje" van buitenspel...

Wat een luxe!

Het publiek gaat er eens lekker voor staan. De regen en de kou lijken voor even vergeten.

Nootdorp slaat direct terug met een pegel die door kanjer Luciano vakkundig wordt gestopt.

De druk van Nootdorp wordt groter en groter en helaas schieten de tegenstanders snel de gelijkmaker binnen.

1-1...

Luciano moet al zijn ledematen uitstrekken om een achterstand te voorkomen.

Halverwege de eerste helft wordt Luca stevig aangepakt door de Nootdorp-aanvallers.  Gelukkig staat deze man van staal vrij snel weer op.

Thom zorgt voor een 1-2 voorsprong door na een mooie Oliveo-aanval de bal vakkundig binnen te tikken.

De toeschouwers klappen hun verkilde handen stuk...

Thomas produceert een van zijn snoeiharde schoten bij een vrije trap, maar helaas wordt deze door de Nootdorp-goalie gestopt.

De wedstrijd wordt gruwelijk spannend. Menig nagel wordt stukgebeten.

Het is bijna 2-2, maar gelukkig produceert de Nootdorp-aanval een te zacht schot dat een gemakkelijke prooi wordt voor onze Luciano. 

Van Oliveo-kant wordt Emile nog heel gevaarlijk op links en raakt Rewie de bal op een gegeven moment niet goed genoeg, zodat de bal richting Pijnacker dwarrelt. 

Op slag van rust, op een psychologisch belangrijk moment, schiet Nootdorp vanuit het niets de gelijkmaker binnen.

2-2

Wat een goed Oliveo-team hebben we zien spelen die gedenkwaardige eerste helft tegen Nootdorp.

Complimenten jongens! We hebben genoten van jullie!

 

De tweede helft begint na goede coaching van Marco en René.

Ahmad is dichtbij 2-3 na een prima actie. 

Op de Oliveo-doellijn voorkomt Thomas met een knappe ingreep een doelpunt als Luciano gepasseerd lijkt. 

Maar de druk van Nootdorp wordt groter en groter en de 3-2 en 4-2 (na een achteraf afgekeurd Nootdorp-doelpunt) is geen échte verrassing meer. 

Oliveo recht de rug en bestookt het vijandelijke doel met schoten of pogingen daartoe. Het mag niet zo zijn en het blijft 4-2.

Een prachtige en beloftevolle eerste helft mannen. De tweede helft was minder, maar ja...het is ook moeilijk om zo' n hoog niveau vast te houden.

Succes volgende week. We zien er nú al naar uit! Probeer volgende week het niveau van deze eerste helft de héle wedstrijd vast te houden jongens. Met mooi overspel en veel passie. En niet zeuren als je medespeler een fout maakt. Fouten maken doen we allemaal en dat is helemaal niet erg!

Eerdere nieuwsitems

Oliveo JO13-5 - Forum Sport JO13-6